1 Haziran 2011 Çarşamba

Kılıçdaroğlu’dan Vali Şentürk’e:
Ya adam gibi görevini yap, ya da istifa et

Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda halka hitab eden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Vali Necati Şentürk’ü “AK Parti’nin adamı gibi davranmakla” suçladı.

Kılıçdaroğlu, “Yozgat Valisi, ya adam gibi görevini yap ya da istifa et, AK Parti’nin koltuğuna otur. Ya adam gibi valilik yap ya da partinin koltuğunda otur. Bindiğin arabadaki bayrağı indir. Allah aşkına hangi düzenle karşı karşıyayız?” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlediği mitinge katılarak halka hitab etti. Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları hâlinde Aile Sigortası uygulamasını başlatacaklarını, Çiftçilerin elektrik borçlarını sileceklerini, pancar kotasını da kaldıracaklarını ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, mazottan alınan KDV ve ÖTV’yi kaldıracağını ve mazotun fiyatını 1,5 Liraya düşüreceğini iddia etti.

‘Sanal Kemal’ ifadesine cevap

Konuşmasında, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın mitinglerde dile getirdiği “Kemal Kılıçdaroğlu diye biri yoktur. Kemal Kılıçdaroğlu sanaldır, sanal” ifadesine de cevap veren Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Akşam yatıyor Kılıçdaroğlu, sabah kalkıyor Kılıçdaroğlu… Rüya görüyor Kılıçdaroğlu, kan ter içinde uyanıyor. Bakıyor ki Kılıçdaroğlu yok. ‘Sanal bu adam’ diyor. ‘Rüyada gördüm, evde bulamadım’ diyor.”

Ben gövdesini silkeliyorum, siz de dallarını silkeleyin

Başbakan Erdoğan’a yaptığı ‘canlı yayında tartışalım’ teklifini Erdoğan’ın kabul etmediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Ben bütün Türkiye’de AK Parti’nin gövdesini silkeliyorum, dallarını silkelemek de size ait. Söz mü? Ama ‘Elma, armut, kiraz düşecek’ diye beklemeyin, her an Recep Bey düşebilir, dikkatli olun” diye konuştu.

Şeker kotasını kaldıracağım

Şeker fabrikası işçilerinin yolunu keserek kendisinden yardım istediğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Fabrikaları özelleştirdiler. Şekere kota getirmişler. Kim dedi size ‘Kota getirin’ diye? Amerika istiyor. Halkın iktidarında bunu kaldıracağız. Kota derdi olmayacak” dedi. Kılıçdaroğlu, mazottan alınan KDV ve ÖTV’yi kaldıracağını ve mazotun fiyatını 1,5 Liraya düşüreceğini iddia etti.

Çiftçinin elektrik borcunu sileceğim

Kılıçdaroğlu, iktidar olmaları hâlinde çiftçilerin elektrik borcunu sileceklerini ileri sürdü. Kılıçdaroğlu, “Bütün çiftçilerin borcu, 900 bin Lira. Faizi, 1 milyar 600 bin Lira. Faizi zaten almıyorlar. Devletin bir kaybı yok, tamamen sileceğim. Maksat çiftçimiz rahat etsin” dedi.

Aile sigortası

Konuşmasında ‘Aile Sigortası’ projesine de değinen Kılıçdaroğlu, “Geliri olmayan veya geliri asgarî ücretin altında olan ailelerde kadının hesabına en az 600 TL yatıracağız ve aileleri namerde muhtaç etmeyeceğiz. Bu parayla bütün gıda ihtiyaçlarını, peynirini, zeytinini alacak” diye konuştu.

Hiç yorum yok: