2 Haziran 2011 Perşembe

Kiracı: Mahallî basının en büyük sorunu
yetişmiş eğitimli eleman bulamamaktır

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve ‘Yozgat’ gazetesi sahibi Osman Hakan Kiracı, mahallî basının en büyük sorununun yetişmiş eğitimli eleman bulamamak olduğunu, bu konuda üniversitelerin iletişim fakültelerinden faydalanılabileceğini söyledi. Kiracı, resmî ilân uygulamasından mahallî radyo ve televizyonların da faydalandırılmasını istedi.

Kiracı, gazete okuyucularının, bütün eksikliklerine rağmen kendi şehirlerindeki mahallî gazetelere sahip çıkmaları gerektiğini; buna karşılık gazete yayıncılarının da gazetelerinin halk tarafından yeterince sahiplenilmeyişinin sebepleri üzerinde durmaları gerektiğini ifade etti.

Gazeteci Osman Hakan Kiracı, TRT Anadolu’da canlı olarak yayınlanan “Anadolu’nun Sesi” programına konuk oldu.

38 yıldır yayınını sürdüren ‘Yozgat’ gazetesi ve Yozgat medyası hakkında bilgiler veren Kiracı, mahallî basının sorunlarına dair görüşlerini de dile getirdi.

Mahallî basının en büyük sorununun yetişmiş eğitimli eleman bulamamak olduğunu ifade eden Kiracı, bu konuda üniversitelerin iletişim fakültelerinden faydalanılabileceğini söyledi. Kiracı, resmî ilân uygulamasından mahallî radyo ve televizyonların da faydalandırılmasını istedi.

Kiracı, gazete okuyucularının, bütün eksikliklerine rağmen kendi şehirlerindeki mahallî gazetelere sahip çıkmaları gerektiğini; buna karşılık gazete yayıncılarının da gazetelerinin halk tarafından yeterince sahiplenilmeyişinin sebepleri üzerinde durmaları gerektiğini söyledi.

İnternet gazeteciliğinin önemine de değinen Kiracı, internet medyasının bir statüye kavuşturulması gerektiğini vurguladı.

Yozgat Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, mahallî basının güvenilirliğini ve saygınlığını kaybetmemesi için, gazetecilerin çok dikkatli olmalarını istedi.

Mirac değil Regaib Kandili uyarısı

Programda değişik il ve ilçelerde yayınlanan mahallî gazetelerin haberleri de okundu.

Kırklareli’nin Lüleburgaz İlçesi’nde yayınlanan ‘Hürfikir’ gazetesi okunurken, gazetenin logosunun yanında “Üç aylara girdik / Miraç Kandili’niz mübarek olsun” ifadesini gören program sunucusu, bu gece idrak edilecek olan kandilin Miraç değil Regaib Kandili olduğunu hatırlattı.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: