14 Haziran 2011 Salı

Bozdağ: Akgül, yaklaşık 2 bin oyla kaybetti

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat’ta % 62 civarındaki oy oranını yaklaşık % 67’ye yükselttiklerini belirterek, partisinin Yozgat dördüncü sıra milletvekili adayı Abdülkadir Akgül’ün 2 bin civarında oyla milletvekilliğini kaybettiğini söyledi.

AK Parti milletvekilleri CHP’nin kalesinde

12 Haziran seçiminde Yozgat’tan milletvekili seçilen Bekir Bozdağ, Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer, bugüne kadar CHP’nin Yozgat’taki kalesi olarak bilinen ve resmî olmayan sonuçlara göre AK Parti’nin % 49.92 oranında oy alarak birinci parti olduğu Boğazlıyan İlçe Teşkilatı’nı ziyaret ettiler.

AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, burada yaptığı seçim değerlendirmesinde, Yozgat’ta her 4 kişiden 3’ünün oyunu aldıklarını, daha önce % 62 civarındaki oy oranlarını yaklaşık % 67’ye yükselttiklerini söyledi.

Dördüncü sıra adayı Abdülkadir Akgül’ün, yaklaşık 2 bin oyla seçimi ‘kılpayı’ kaybettiğini ifade eden Bozdağ, şu değerlendirmede bulundu:

CHP’den kaçan 5 bin oy nereye gitti?

“Burada bir hususun altını da Boğazlıyan’da çizmek istiyorum: CHP Boğazlıyan’da da oyunu fazla artıramamış, ayrıca Yozgat’ın diğer ilçelerinin tamamında da oy oranı aşağıya düşmüş. Yani bir oy kayması var. Oylara baktığımızda yaklaşık 5 bin kadar oyun MHP’ye gittiği gibi bir sonuç ortada. Yozgat’ta CHP 30 bin olan oyunu 30 binin altını düşürdü. 5 bin civarında bir oy kaybı olmamış olsaydı, bugün AK Parti Yozgat’ta 4-0 olurdu. Ayrıca bu değerlendirmeler bir yana, bu milletimizin takdiridir, saygı duyuyoruz. Boğazlıyan için çalışmaya, Boğazlıyan için üretmeye kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

Soysal: İnşallah bu başarı belediye seçiminde de devam eder

AK Parti ikinci sıra milletvekili adayı olarak milletvekili seçilen Ertuğrul Soysal ise, Boğazlıyan tarihinde bir ilk yaşandığını belirterek, “Bu başarı, ben inanıyorum ki, belediye seçiminde de inşallah devam eder. Bize oy vermeyen kardeşlerimizin kalbine nasıl ineriz, inşallah onun projelerini hep birlikte yaparız. Yolumuza kaldığımız yerden devam edeceğiz. Dualarınızı bekliyoruz” diye konuştu.

Başer: Boğazlıyan tercihini değişimden yana kullandı

AK Parti Yozgat üçüncü sıra adayı olarak seçime giren ve milletvekili seçilen eski AK Parti İl Başkanı ve eski Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer de, Boğazlıyan’ın geçmişte olduğu gibi bugün de değişimden ve gelişimden yana, demokrasiden, özgürlükten yana olduğunu söyledi. Başer, “O yüzden bizler, Boğazlıyan halkına şükran borçluyuz. Biz sorumluluğumuzun bilinci içerisindeyiz. Ben içinizden çıkan bir kardeşinizim. Teşkilatları biliyorum. Yozgat’ı tanıyorum. Yozgat’ın ekmeğini yedik, suyunu içtik. Yozgat’a vefa borcunu, Yozgatlımıza hizmet borcunu yerine getirerek, birlik ve beraberlik içerisinde Yozgat’ın Ankara’da sizler adına temsilcisi olacağız” diye konuştu.

(Yozgat Muhabir)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Bekir Bozdağ,CHP'den kaçan 5000 oyun nereye gittiğini soruyor.
Tabiiki Kardeş partiye.
Yani MHP'ye.
Benim tavsiyem böyle oyunlara girişeceklerine iki parti birleşsin,Kılıçdaroğlu ve Bahçeli eş başkan olsunlar,vatandaşıda yormasınlar,tek partiye oy verilsin.