26 Haziran 2011 Pazar

Bazlambaçlılar Yayla Şenliği’nde buluştu

Yozgat’ın Çekerek İlçesi’ne bağlı Bazlambaç Beldesi’nde “4. Bazlambaçlılar Yayla Şenliği” yapıldı.

Bazlambaç Belediye Başkanı Osman Gödek, Yayla Şenliği ile birlik ve beraberliği sağladıklarını belirterek, “7’den 70’e gönül bağımızı tazelemiş oluyoruz” dedi.

Yöresel kıyafetli bayanlar şenliğe büyük renk katarken, Çorum’dan gelen Anadolu Kervanı Müzik Gurubu da gençleri eğlendirdi.

Beldeye bağlı Kocalan Yaylası’nda yapılan şenliğe, Kaymakam Servet Gün, Çekerek Belediye Başkanı Duran Özkan, İlçe Emniyet Amiri Sıtkı Temel, Bazlambaç Belediye Başkanı Osman Gödek, Ankara Yozgatlılar Federasyonu Başkanı Ahmet Koç, Genel Başkan Yardımcısı Halil Özkan, Bazlambaçlılar Dernek Başkanı Murat Köse ve vatandaşlar katıldı.

Çekerek Kaymakamı Servet Gün, bu tür etkinliklerle asırlık gelenek ve göreneklerini sürdürmeyi amaçladıklarını söylerken, Bazlambaç Belediye Başkanı Osman Gödek de, bu yıl şenliğin kültür yönüne daha çok ağırlık verdiklerini belirterek, sanatçıları da yöre kültürüne uygun olarak seçtiklerini bildirdi.

Gödek, “Beldemizin kendine has özellikleri var. Bu özelliklerin tanıtımına katkıda bulunmak amacıyla şenliğimizi organize ediyoruz. Elimizden geldiği kadar beldemizin sesini duyurmaya, gelenek ve göreneklerimizi gençlerimize aktararak yaşatmaya çalışıyoruz. En önemlisi birlik beraberliği sağlayarak 7’den 70’e gönül bağımızı tazelemiş oluyoruz” dedi.

Yöresel kıyafetli bayanlar şenliğe büyük renk katarken, Çorum’dan gelen Anadolu Kervanı Müzik Gurubu da gençleri eğlendirdi.

Hiç yorum yok: