5 Haziran 2011 Pazar

Bahçeli’nin Diyarbakır mitinginde kan döküp, sorumluluğu AK Parti’ye yükleyeceklermiş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin ‘mağdur’ duruma düşürülerek MHP’nin oy oranının artırılması amacıyla yarın Diyarbakır’da düzenlenecek olan mitingde kanlı provokasyonlar tertipledikleri iddiasıyla gözaltına alınan 7’si MHP’li 17 kişiden 11’i tutuklandı.

Cezaevine gönderilenler arasındaki MHP üyesi ve Genel Merkez delegesi Hakan Uğur, tetikçi Murat Alperen isimli şahısla teknik takibe takılan telefon görüşmesinde kanlı planın ayrıntılarını şöyle anlatıyor:

“İş, kan dökülmesine kaldı. Bana göre öyle normal bir miting olursa gittik bu sefer... Kan dökülürse adam reyting yapacak. MHP bu sefer diyecek ki, ‘Burası Türkiye Cumhuriyeti... Devlet yok, mitingimizi kan ve revana çeviren AKP’dir’. Son 6 gün de öyle konuşacak. İşte öyle yırtacak şeyi, kaset olaylarını unutturmak için, ancak öyle olacak.”

Konuşmanın devamında Hakan Uğur, 6 Haziran’da Diyarbakır’da yapılacak MHP mitingi için ‘ölüm kalım mitingi’ tabirini kullanarak, “Ya MHP baraja takılacak ya çıkacak. Orada kan dökülürse barajı geçeriz” diyor.

Söz konusu provokasyon planının ayrıntılarında, Bahçeli’nin mitingi öncesinde Türkiye’nin birçok bölgesinden otobüslerle Diyarbakır’a götürülecek öncü grubun silah ve bıçak temin ederek, kargaşa ortamı başlatılacağı ileri sürülüyor. İddiaya göre, bu ortamda meczup ya da tinerci bir şahsın da kalabalığa ateş açması sağlanarak kan dökülmesi de planlanmış. Teknik takipten elde edilen bilgilere dayanılarak, O.C., L.A., M.A. ve H.U.’nun, Diyarbakır’da eylem gerçekleştirmekle görevlendirildikleri ileri sürülüyor.

Konuşmada Uğur, MHP’nin üst düzey isimlerine ait kasetler çıkmasa Bahçeli’nin Diyarbakır’a gitmeyeceğini söylüyor. Hiç olay çıkmasa bile kamuoyunda ‘Kürt sorununu MHP çözer’ algısının oluşacağını öne sürüyor. Mitingin her iki durumda da lehlerine sonuçlanacağını söylüyor.

Teknik takiple kayda alınan ve iddialara kaynak teşkil eden telefon konuşması şöyle:

Hakan Uğur: Şimdi orada o mitingde bir provoke olup böyle bir-iki yaralı, ölü-yaralı bir şey olursa, kan dökülürse, adam reyting yapacak. MHP bu sefer diyecek ki, ‘Devlet yok kardeşim, görüyorsunuz bizim mitingimiz, burası da Türkiye Cumhuriyeti... Devlet yok, ondan sonra onun için bu mitingimizi kan ve revana çeviren AKP’dir’ diye çıkacak. Son 6 gün de öyle konuşacak. İşte öyle yırtacak şeyi, kaset olaylarını unutturmak için, ancak öyle olacak. Ama şimdi ne yapacak? AKP oraya bütün orduyu polisi yığacak. ‘Bir tane çata pat olmayacak kardeşim burda’ diyecek, ‘Bunlar mitingini yapsın gitsin’, diyecek.

Murat Alperen: Çevre illerden çok büyük bir katılım olacağını duydum.

Hakan: Çevre iller değil, bütün Türkiye’ye emir verilmiş, hepsi gidecek ya, bütün teşkilatlar gidecek.

Murat: Resmen çıkartma yapılıyor yani.

Hakan: İş şeye kaldı tabii, kan dökülmesine kaldı işte, bana göre öyle normal bir miting olursa gittik bu sefer. (...)

Murat: Son dakika çok önemli, ki 6’sını hesaplaması da çok güzel yani, zaten basına düşmesi 4-5 gün sürsün, Diyarbakır olayı konuşulacak. Kazasız belasız gelirse diyecek ‘Diyarbakır’a nasıl gittik. Diyarbakır da bizim’ anladın mı? Halk arasında da diyecekler ki ‘ha demek ki MHP bu işi gerçekten çözer, gitti Diyarbakır’da da miting yaptı, PKK’nın kalesinde miting yaptı’. Fakat PKK büyük bir eylem yaparsa bu sefer de askere fırsat doğacak. Diyecek ki ‘şey kalmadı Türkiye’de artık yani’, çok derin hesapların yapılması gereken bir şey.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: