30 Haziran 2011 Perşembe

Başer Grup Başkanvekili olacak mı?

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, AK Parti TBMM Grubu’nun, grup başkanvekillerini seçmek amacıyla pazartesi günü toplanacağını açıkladı.

Nurettin Canikli, grup toplantısının ardından parti genel merkezinden ayrılırken basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Canikli, bir soru üzerine, “AK Parti TBMM Grubu, Grup Başkanvekillerini seçmek amacıyla Pazartesi günü saat 11.00’de TBMM’de toplanacak” dedi.

TBMM Başkan Adaylığı konusunun toplantıda gündeme gelip gelmediğine dair bir soru üzerine de Canikli, partilerin Meclis Başkanı adayı konusunu gündeme getiremeyeceği hükmünü hatırlatarak, milletvekillerinin kendi özgür iradeleriyle aday olacağını ve TBMM Başkanı’nın yine milletvekillerinin özgür iradeleriyle seçileceğini söyledi.

Yozgatlı siyasetçi Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Meclis Başkanlığı’na aday olacağı, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın yeni hükümete Adalet Bakanı olarak gireceği ileri sürülürken, 12 Haziran’da milletvekili seçilen eski Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer’in de Grup Başkanvekili olabileceği konuşuluyor.

Hiç yorum yok: