26 Haziran 2011 Pazar

Kazankaya’da 50 çiftçiye ikişer adet inek dağıtıldı

Yozgat’ın Aydıncık İlçesi’ne bağlı Kazankaya Beldesi’nde, dar gelirli ailelere yönelik hazırlanan besicilik projesi kapsamında 50 çiftçiye 100 damızlık gebe süt sığırı törenle dağıtıldı.

Kazankaya Beldesi’nde düzenlenen törene, Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat milletvekilleri Ertuğrul Soysal ve Yusuf Başer ile ilçe yöneticileri ve vatandaşlar katıldılar.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, uygulamaya konulan projeyle dağıtılan hayvanların bölgedeki hayvancılığın gelişmesinde önemli rol oynayacağını bildirdi.

Kazankaya Belediye Başkanı Celal Kılıç ise, kurdukları “Kazankaya Tarımsal Kalkınma Kooperatifi” aracılığıyla hazırladıkları projeyi hayata geçirdiklerini belirterek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın desteğiyle hazırlanan proje kapsamında 50 aileye 2’şer adet süt sığırı dağıttıklarını kaydetti.

Dağıtılan sığırlardan elde edilecek sütü vatandaşlardan alarak, ilgili firmalara satıp, sütü de değerlendirmiş olacaklarını belirten Kılıç, “Proje maliyeti yaklaşık 1 milyon 500 bin civarında. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile iş birliği yaptığımız bir proje ama geri ödemesi var. Besicilerimiz, aldıkları hayvanlarla ahır yapımında kullandığı parayı 2 yılı ödemesiz olmak üzere 8 yılda 6 eşit taksitte faizsiz ödeyecektir” diye konuştu.

Hiç yorum yok: