6 Nisan 2011 Çarşamba

Hengelo’ya Osmanlı çeşmesi, Yozgat’a Hollanda evi

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Hollanda’nın Hengelo Belediyesi ile yürüttükleri “kardeş şehir” projesi kapsamında Hengelo’ya bir Osmanlı çeşmesi yaptıracaklarını; Hengelo Belediyesi’nin de Yozgat’ta bir parka yerleştirilmek üzere Hollanda evi maketi yaptıracağını söyledi.

Hollanda’da dört gündür sürdürdüğü temasları konusunda basına bilgi veren Başer, “kardeş şehir” projesinde sona yaklaşıldığını kaydederek, “Bu konuda önceki gün Hengelo Belediye Başkanıyla son derece yararlı bir görüşme gerçekleştirdik. Görüşmede Osmanlı çeşmesinin yapılması konusunda görüş birliğine vardık” dedi. Başer, yapılması planlanan çeşmenin, belediye binasının önüne inşa edileceğini bildirdi.

Hengelo Belediyesi’nin ise Yozgat’ta bir parka yerleştirilmek üzere “Hollanda evi” maketi yaptıracağını kaydeden Başer, her iki projenin çizimlerinin hazır olduğunu ve bir sene içinde tamamlanmasının planlandığını söyledi.

Bu tür çalışmaların dostlukları daha da sağlamlaştırdığını vurgulayan Başer, şöyle konuştu:

“Hollanda’da biliyorsunuz 400 bine yakın Türk var ve bunun önemli bir kısmı Yozgat’tan gelen vatandaşlarımız. Hem kardeş şehir, hem de bu iki projenin iki ülke arasındaki ilişkilere önemli bir katkı sunacağını düşünüyoruz. Bu konudaki çalışmalarımızda sona geldik. Önümüzdeki yıl hayata geçirileceğini tahmin ediyorum.”
Yusuf Başer, ayrıca Hengelo Belediyesi ile bazı AB projelerini ortak yürütme konusunda anlaştıklarını da kaydetti.

Hollanda’da önemli temaslarda bulunduğunu belirten Başer, özellikle işadamlarıyla yaptığı görüşmelerde Yozgat’taki yatırım imkânları konusunda bilgiler verdiğini söyledi.

Yozgat’ın özellikle seracılık ve hayvancılık alanında son derece geniş imkânlara sahip olduğuna değinen Başer, “İşadamlarımıza hep bunları anlattık. Umarım yatırımlar konusunda sahip olduğumuz avantajların farkına varıp, bunu kullanırlar. Bu konuda yatırım yapacak herkese yardım etmeye hazırız” diye konuştu.

(Kaynak: news-eu.com)

Hiç yorum yok: