14 Nisan 2011 Perşembe

Varinli: Üniversitemiz, Yozgat’ın lokomotifi oldu

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 2006 yılında kurulan üniversitenin geçen 5 yıl içinde büyük bir gelişme ve ilerleme gösterdiğini belirterek, “Üniversitemiz, ilimizin lokomotif gücü olarak başı çekmeye devam etmektedir” dedi.

Bozok Üniversitesi, Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajrettin Kuçi’ye Fahri Doktora unvanı verdi.

Düzenlenen törene; Yozgat Valisi Necati Şentürk, Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajrettin Kuçi, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Yavuz Karaaslan, İdare Mahkemesi Başkanı Recep Kılıç, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Priştina Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muje Rugova, Rektör Yardımcısı Doç. Dr. Naser Mırasori, Bozok Üniversitesi Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Cengiz Soykan, Prof. Dr. Emin Yıldırım, Priştina ve Bozok Üniversitesi dekan ve öğretim elemanları ile çok sayıda konuk ve öğrenciler katıldı.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, törende yaptığı konuşmada, 2006 yılında kurulan üniversitenin geçen 5 yıl içinde büyük bir gelişme ve ilerleme gösterdiğini belirterek, “Üniversitemiz, ilimizin lokomotif gücü olarak başı çekmeye devam etmektedir” dedi.

2010 yılında Kosova Cumhuriyeti Priştina Üniversitesi ile Bozok Üniversitesi arasında uluslar arası işbirliği protokolü imzaladıklarını hatırlatan Varinli, şöyle konuştu:

“Priştina Üniversitesi ile hem personel hem de öğrenci değişimi yaparak akademik ve idari birikimlerimizi paylaşıyoruz. Bu çalışmalar ülkelerimiz arasında kültürel işbirliği ve paylaşımların da artmasına katkıda bulunacaktır. Bundan duyduğum memnuniyeti dile getirmek ve bu vesileyle hem Kosovalı yetkililere hem de Priştine Üniversitesi yetkililerine teşekkür etmek istiyorum. Bugün çok değerli bir misafiri ağırlıyoruz: Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Sayın Hajrettin Kuçi. Kendisine üniversitemizin Fahri Doktora unvanını vermekten onur duyuyorum ve tebrik ediyorum.”

Yozgat Valisi Necati Şentürk de yaptığı konuşmada, Türkiye’nin, genç Kosova Cumhuriyeti ile Osmanlı dönemine dayanan tarihi bir geçmişi olduğuna işaret ederek, “Bu geçmiş, ortak bir kültürü de beraberinde getiriyor. Bu ortak kültür, iki ülke arasında gelecekte sıcak ilişkilerin artarak ve her alanda sürdürülmesine katkıda bulunacaktır” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından, Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Hajrettin Kuçi’ye Fahri Doktora unvanı verildi.

Hajrettin Kuçi, taptığı teşekkür konuşmasında, verilen unvanın kendisi ve ailesi için onur olduğunu belirterek,“İki ülke arasında tarihi ve kültürel bağlar bulunmaktadır. Bugün büyük bir güç olan Türkiye ile dostluğumuzun ve beraberliğimizin hep devam etmesini temenni ediyorum” dedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: