4 Nisan 2011 Pazartesi

Seher Vakti Spor Ekibi, STK gibi çalışıyor

1998 yılında Emekli Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Yancıoğlu’nun öncülüğünde, sağlıklı yaşamak için sabah saatlerinde spor yapmak amacıyla kurulan “Seher Vakti Spor Ekibi” (SEVSE), sportif çalışmalarının yanı sıra, turistik ve kültürel geziler de düzenleyerek, adeta bir sivil toplum kuruluşu (STK) gibi çalışıyor.

SEVSE, bugüne kadar Çanakkale, Çankırı, Zonguldak, Silifke, Safranbolu, Kastamonu, Karadeniz Ereğli, Elazığ, İskilip, Ankara ve Amasra seyahatlerinin yanı sıra, Yozgat’ta da çok sayıda yemekli toplantı düzenlemiş.

Kötü alışkanlıklardan korunmak için de çalışmaları bulunduğunu belirten SEVSE, “Bunların en önemlisi üyelerimizin sigara alışkanlıklarını bıraktırmak olmuştur” diyor.

Yozgat Valiliği döneminde Amir Çiçek’in yanı sıra İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan’ın da sabah yürüyüşleri ve egzersizlerine katıldığı SEVSE’nin üyeleri arasında, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Eski Bakanlardan Lütfullah Kayalar, CHP Eski İl Başkanı Ali Keven, BBP Eski İl Başkanı Selâhattin Şenliler gibi kamuoyunda tanınan isimler de yer alıyor. SEVSE’nin hâlen 44 üyesi bulunuyor.

Spor ve sosyal faaliyetler bir arada

SEVSE’nin çalışmaları arasında, Hatıra Ormanı’na ağaç dikmek, Yozgat Şehitliği’nin yapım ve onarımına katkıda bulunmak, vakıf ve dernek gibi sivil toplum kuruluşlarına maddî-manevî destek sağlamak gibi faaliyetler de bulunuyor.

Ekip üyelerini iyi ve kötü günlerinde yalnız bırakmamaya özen gösteren SEVSE, tayin gibi sebeplerle ekipten ayrılanlar için yemekli veda toplantıları düzenliyor, cenazelerine toplu olarak katılıyor.

Bahar döneminde 06.00-07.00 saatlerinde Çamlık Millî Parkı’nda bir araya gelerek spor yapan ekip, güz döneminde ise sportif faaliyetlerini 19.00-20.00 saatleri arasında Kapalı Spor Salonu’nda sürdürüyor.

SEVSE’nin internet sitesi de var

www.sehervaktisporekibi.com ismiyle internet sitesi de bulunan ekip, faaliyetlerini bu siteden üyeleri ve kamuoyu ile de paylaşıyor.

Sitede yapılan duyuruda, ekibin yeni sezon çamlık sporu programının 1 Nisan 2011 tarihinde başladığı belirtilerek, “Ekip arkadaşlarımızı kesintisiz her sabah Çamlık’ta görmek dileğiyle sağlıklı yeni spor sezonu diliyoruz” temennisinde bulunuluyor.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: