4 Nisan 2011 Pazartesi

Sarıkaya Belediye Başkanı Erbir, ABD’de şehircilik projeleri üzerine araştırmalar yapmış

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ‘şehircilik projeleri üzerine araştırmalar yapmak üzere’ 20-30 Mart 2011 tarihleri arasında Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) düzenlenen programa katıldı.

Sarıkaya Belediyesi’nin internet sitesinde yer alan habere göre, Başkan Erbir, Washington DC Belediye Başkanlığı ile yapılan program doğrultusunda, belirtilen tarihte ABD’ye gitti.

Haberde, adeta tercümeyi gerektirecek derecede bozuk ifadelerle, bilmeceyi andıran şu bilgi veriliyor:

“Belediye Başkanı Ali Osman Erbir Her yıl Avrupa’nın ve Asya’nın belediyelerinde önemli işler yapan şehirlerine ve onların belediyelerine şehir planlamasına yönelik yaptığı çalışmalar, Avrupa Birliği’nin Tarihi kentlere yönelik belediyelere verdiği destekler konusunda ziyaretler yapmaktadır.”

Haberde, Başkan Erbir’in daha önce yaptığı yurt dışı seyahatlerden ‘bazıları’ da, fotoğraflar eşliğinde şöyle sıralanıyor:

“İzlanda (Jeotermal Araştırma gezisi) Tarihi Kentler Birliği Rusya St. Petersburg gezisi. 8 Kasım 2010 Malezya Kuala Lumpur şehri 3 günlük teknik bir gezi Birleşmiş Kentler ve Yerel Yönetim Örgütü (UCLG) Dünya Konseyi Toplantısının ardından Çin'in 15 milyon nüfuslu Guangzhou şehrindeki HABİTAT dünya kentçilik konseyi toplantısı. Yine Tarihi Kentler Birliği gezisi kapsamında Fas ziyareti. Son olarak ta Amerika Birleşik Devletleri.”

Hiç yorum yok: