26 Nisan 2011 Salı

Radikal yazarı Prof. Dr. Ahmet İnsel’den
Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’e “katil” ithamı

‘Millî Şehit’ Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey, idam edilişinin yıldönümünde İstanbul’un Kadıköy İlçesi’ndeki mezarı başında düzenlenen bir törenle anılmıştı.

Radikal gazetesi yazarı ve Galatasaray Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ahmet İnsel, anma törenine Boğazlıyan Kemal Bey Lisesi öğrencilerinin de katıldığını belirterek, çocuklara nefret suçu işletildiğini ileri sürdü.

Prof. Dr. Ahmet İnsel, Radikal gazetesinde yayınlanan “Katilden milli kahraman olur mu?” başlıklı yazısında, Boğazlıyan Kaymakamı ve daha sonra Yozgat Mutasarrıf Vekili olan Kemal Bey’in, ‘Yozgat Ermenilerinin katledilmesini düzenlemekten idam cezasına çarptırıldığını’, daha sonra ise TBMM tarafından ‘Millî Şehit’ ilân edildiğini hatırlattı. İnsel, “Bu ülkenin insanlarına, çocuklarına, suçludan kahraman yaratmayı önce devlet öğretiyor” diye yazdı.

Prof. İnsel, yazısının sonunda, Boğazlıyan Kaymakamı Kemal Bey’i millî kahraman olarak görenlerin, Bosnalı Müslümanları katleden Miloseviç’in de milliî kahraman olduğuna için için inandıklarından emin olduğunu kaydetti. İnsel, şunları yazdı:

“Kemal Bey idamından önce, ‘Ben bir Türk memuruyum, aldığım emri yerine getirdim. Vazifemi yaptığıma vicdanım emindir’ demiş. Gerçekten de Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin görevlileri onun vazifesini yaptığına inanmaya devam ediyorlar. Ve emin olun, aynı kişiler Bosnalı Müslüman kesmiş olsalar da Miloseviç’in, Gotovika’nın, Mladic’in de milli kahraman olduğuna için için inanıyordur.”

Ahmet İnsel’in yazısını okumak için tıklayınız

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: