24 Nisan 2011 Pazar

Kayapınar Köyü süt sığırcılığı projesi için
Tarım Bakanlığı’ndan beklenen ek kredi çıktı

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Kayapınar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, tarım ve hayvancılık alanında hazırlanan dev projeyi kararlılıkla sürdürüyor.

Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Cemil Bozdemir, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın destekleri ile kurulan kooperatif tarafından hazırlanan 2 milyon 400 bin Liralık Süt Sığırcılığı Damızlık Düve Yetiştiriciliği Projesi için Tarım bakanlığından talep ettikleri ek kredinin çıktığını kaydetti.

Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulumu tamamlanma aşamasında olan modern tesislerde, damızlık süt sığırcılığı ile et ve süt ürünleri üretimi yapılacak.

Kooperatifi Başkanı Cemil Bozdemir, şu açıklamada bulundu:

“1 yıldır hayalini kurduğumuz projeyi hayata geçirmek için çabalıyoruz ancak projemiz teknik hatalardan dolayı biraz gecikti. Bölge milletvekillerimiz projemizin tamamlanabilmesi için büyük gayret ve çaba sarfettiler. Şu anda teknik hatadan dolayı oluşan sorunların giderilmesi için talep ettiğimiz ek kredi bakanlıktan çıktı. Projenin tamamlanması için gayret ve çaba gösteren Başta milletvekilimiz Bekir Bozdağ olmak üzere milletvekilimiz Abdulkadir Akgül’e teşekkür ederiz. Ayrıca projemize yakından ilgi gösteren Yozgat Valimiz Necati Şentürk’e, Sarıkaya Kaymakamımız Yaşar Dönmez’e, Belediye Başkanımız Ali Osman Erbir’e, AK parti İlçe Başkanı Ömer Aytekin’e, İl Genel Meclis Üyelerimiz Dursun Tuncer ve Duran Yıldırım’a, AK Parti Yönetim Kurulu Üyelerine de teşekkür ederiz.”

Tesisin 22 bin metrekarelik bir alanda 3 bin 500 metrekare kapalı alanı bulunduğunu belirten Bozdemir, “Avrupa standartlarında modern ve günün şartlarına uygun biçimde yapılan projemiz bu yıl içerisinde hizmete açılacaktır. İnşallah Yozgat’ta örnek teşkil edecek 200 baş damızlık tesisimizle birlikte Sarıkaya’da hayvancılık daha iyi konuma gelecektir” dedi.

50 üyesi bulunan Kayapınar Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından kurulan ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından desteklenen Süt Sığırcılığı Damızlık Düve Yetiştiriciliği Projesinin revize edilmiş hâli 2 milyon 400 bin TL olarak açıklandı.

(Kaynak: sarikayagazetesi.com)

Hiç yorum yok: