4 Nisan 2011 Pazartesi

İGM’nin yeni başkanı Ayhan Can

Yozgat'ta İl Genel Meclisi Başkanlığı için yapılan seçimde, tek aday olan AK Parti adayı Ayhan Can, 40 meclis üyesinden 35’inin oyunu alarak Meclis Başkanı seçildi.
MHP ve CHP, İl Genel Meclisi Başkanlık Seçimi için aday göstermedi.

Yozgat İl Genel Meclisi Başkanlığı’nı yürüten Üzeyir Arslan 12 Haziran’da yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimi’nde AK Parti Yozgat Milletvekilliğine aday adayı olduğu için görevinden istifa etmişti.

Yeni Meclis Başkanı seçimi için aday belirlemek üzere AK Parti il binasında toplantı yapıldı. 5 aday adayı arasında yapılan oylama sonucunda daha önce de Meclis Başkanlığı görevini yürüten Meclis Üyesi Ayhan Can, en fazla oyu alarak AK Parti’nin adayı olarak belirlendi.

AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, yaptığı açıklamada, tamamen şeffaf bir şekilde yapılan oylamada, Meclis üyelerinin oylarıyla Ayhan Can’ı AK Parti Grubu’nun adayı olarak belirlediklerini söyledi.

Açıkgöz, İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi için MHP ve CHP’nin ise aday çıkarmadıklarını açıkladı.

Yapılan oylama sonucunda tek aday olan Ayhan Can, 40 üyeden 35’inin oyunu alarak Meclis Başkanı seçildi. Seçimde 5 oy da boş çıktı.

Yozgat İl Genel Meclisi Başkanlığı’na seçilen Ayhan Can, yaptığı teşekkür konuşmasında, “Yozgat’ta daha önce de Meclis Başkanlığı görevini lâyıkıyla yürütmeye çalıştım. Bundan sonra da yasaların Meclisimize sunduğu imkânları Yozgatımızın menfaatine kullanmak için birlik beraberlik içerisinde, ilimizin gelişmesi ve kalkınması için çalışacağız” diye konuştu.

(Kaynak: medya73.com)

Hiç yorum yok: