14 Nisan 2011 Perşembe

Habertürk yazarı Tezel: Sarıkaya’ya mutlaka gidin

Habertürk gazetesinin sosyal güvenlik uzmanı ekonomi yazarı Ali Tezel, kendi adını taşıyan internet sitesinde okuyucularına, “Türkiye’nin tam ortasına (Sarıkaya’ya) mutlaka gidin” tavsiyesinde bulundu.

Ali Tezel, yazısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Bakanlık Müsteşarının, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yozgatlı SGK İl Müdürü Naci Şahin’in cenazesine katılmayışlarına da tepki gösterdi.

Ali Tezel, 12 Nisan tarihli yazısının sonunda, “Türkiye’nin tam ortasına (Sarıkaya’ya) mutlaka gidin” ara başlığı altında şunları kaydetti:

“Türkiye haritasını tam ortadan iki kere kıvırın, orta yerde Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinin kaldığını göreceksiniz. İşte orada asırlık Romalılardan kalma tarihi kaplıca ve hamamlar var.

Geçen hafta sonu, müzmin bekar Vahit Ateş dostumun davetiyle, dostlarımla birlikte oradaydım. Ben dahil olmak üzere mükemmel hizmet kalitesine hayran kaldık. Hiç bu kadarını beklemiyorduk. Yozgat İli Sarıkaya İlçesinde bulunan Tarihi Sarıkaya Kaplıcaları (Kralkızı Kaplıcaları) asırlardır şifa dağıtmaya devam ediyormuş da bizim daha yeni haberimiz oldu. Bu arada Hititlerden ve Romalılardan kalma kaplıca havuzlarına da hayran kalacaksınız. “

Müsteşar katili ziyarete gitmiş, umarım doğru değildir

Ali Tezel, yazısında, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ile Bakanlık Müsteşarının, silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Yozgatlı SGK İl Müdürü Naci Şahin’in cenazesine katılmayışlarına da tepki gösterdi. Tezel, tepkisini şöyle dile getirdi:

“Muğla SGK İl Müdürü Naci ŞAHİN’i kendisine bağlı satın alma şefi vurmuştu. Duyumlara göre de “Katil” Naci Şahin’i vurduktan sonra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müsteşarı Birol Aydemir’i telefonla arayıp, “vurdum O’nu” demiş ve 1,5 saate yakın, telefonla müsteşarla konuşmuş. Katili teslime ikna eden de Birol Aydemir’miş. Bu arada “Katil” müsteşarın babasının eskiden öğrencisiymiş.

Yozgat’daki cenaze törenine ise tüm Türkiye’den dostları, mesai arkadaşları, SGK Başkanı Emin Zararsız cenazeye geldiği halde, müdürünü kaybeden Çalışma Bakanı ile müsteşarı cenazeye gelmediler. Orada olmalarını beklerdim. Bütün SGK ordaydı sadece Bakan ve müsteşar yoktu. Şimdi de dün Muğla’ya giden müsteşar Katili ziyaret etmiş diyorlar, umarım doğru değildir.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: