26 Nisan 2011 Salı

Yozgat’ta, belediyelerde maaş sıkıntısı çeken 650 işçi, torba yasa sayesinde başka kurumlara geçti

Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ferman Zararsız, 471’i Hizmet-İş’e bağlı olmak üzere Yozgat genelinde toplam 650 işçinin Emniyet ve Milli Eğitim’e bağlı kurumlara geçtiklerini bildirdi.

İşçilerin başka kurumlara geçmesinin sendikaları açısında kötü, belediyeler ve işçiler açısından iyi olduğunu ifade eden Zararsız, şu açıklamada bulundu:

“Birçok belediyemizde, işçiler maaşlarını alamıyor, belediyeler de borçtan dolayı istenilen hizmeti sunamıyordu. Sendikamıza bağlı belediyelerimiz norm kadro fazlalarını gönderdi. Biz bunu bir komisyon kurarak 45 gün içerisinde tamamladık. Ancak işlemler tamamlanıp karara bağlandıktan sonra bazı belediyelerimiz daha fazla işçi göndermek için müracaata bulundu. Biz bunu kabul etmiyoruz. Böyle bir durum yaşanır ve işçiler gönderilmeye çalışılırsa o belediyeyi mahkemeye vereceğiz.”

Torba Yasa çıkmadan önce sendikalarının 1018 üyesinin bulunduğunu hatırlatan Zararsız, “Torba yasayla 471 işçimiz başka kurumlara geçince üye sayımız 547’e düştü. Daha önce profesyonel olan şubemiz, Ağustos ayından itibaren amatöre düşecek. Ancak Hak-İş sendikası diğer kurumlara geçen üyeler için yeni bir sendika kolu açarak o üyelerimizin sendikal hakları devam edecek” dedi.

(Kaynak: haberx.com)

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Boğazlıyan belediyesi batmıştı.Her işçiye 400 lira maaşı ancak ödüye biliryordu.
Başta belediye başkanı ve MEB geçen işçiler Tayyip Beye şükran borcunu ödemeliler.