30 Nisan 2011 Cumartesi

Bahçeli hükümeti yolsuzluk ve bölücülükle suçladı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat’ın 7 ilçesinde düzenlenen mitinglerde, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı yolsuzluk ve bölücülük yapmakla suçladı.

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Nisan Cumartesi günü Yozgat’ın Yenifakılı, Boğazlıyan, Çandır, Sarıkaya, Saraykent, Akdağmadeni ve Sorgun ilçelerinde halka hitab etti.

İlçe mitinglerinde AK Parti Hükümeti’ni ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı eleştiren Bahçeli, yaklaşık 9 yıllık iktidarı süresince hükümetin hiçbir vaadini yerine getirmediğini ileri sürdü.

Başbakan Erdoğan’ın, 2002 seçimlerinde seçime giremediğini ancak daha sonra yapılan bir kanun değişikliği sayesinde ara seçimle önce milletvekili daha sonra da Başbakan olduğunu hatırlatan Bahçeli, şöyle konuştu:

“Bu arada 116 gün geçmiş ve bu arada ne olmuşsa olmuştur. Bunu halk ile paylaşan kimse yoktur. Bu sürede hangi eller uzandı, kime ne sözler verildi, kime teslim olundu? O günden bu güne AK Parti’nin genel başkanı olarak, Başbakan olarak Recep Tayyip Erdoğan tek adamcılıkla ülkeyi yönetmeye gayret gösteriyor.”

Hükümetin ‘Demokratik Açılım’ politikasının bir ‘yıkım projesi’ olduğunu iddia eden Bahçeli, son günlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ve bazı büyükşehirlerde meydana gelen olaylardan hükümeti sorumlu tuttu.

Konuşmasında Yüksek Seçim Kurulu’nun iptal kararına da değinen Bahçeli, “Polise tokat atan milletvekili, milletvekili olamaz diye YSK’dan karar çıktı. ‘Milletvekili olamaz’ denilenler, yeniden bağımsız aday oldular. Bu iktidara bunları kim yaptırıyor? Sayın Başbakan MHP’ye saldırıp bozkurtlara dil uzatacağı yerde bunları açıklasın” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ı yolsuzluk yapmakla suçlayan Bahçeli, “Dün simitle geçindiğini söyleyenler, bugün gemi filolarıyla sefa sürüyor” dedi. Bahçeli, Başbakan Erdoğan’ın ‘ustalık dönemi’ tabiri için de, “Senin ustalık dönemin, yolsuzlukları yargıdan kaçırma üzerinedir” dedi.

Yaptıkları ankete göre AK Parti’nin bugünkü oy oranının yüzde 47.8 olduğunu ileri süren basın kuruluşlarına da tepki gösteren Bahçeli, seçim sonuçlarına medya patronlarının değil halkın karar vereceğini ifade etti.

Bahçeli, vatandaşlara 12 Haziran’da mutlaka sandığa giderek oy kullanmaları tavsiyesinde bulundu.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Yozgat’ın Merkez İlçesi’nde miting düzenlemedi.

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: