8 Nisan 2011 Cuma

Ali Keven CHP’den istifa edip bağımsız aday olsun

Yozgat Muhabir’in bir okuyucusu, Ali Keven’in CHP’den istifa edip Bağımsız aday olmasını önerdi.

Eski CHP Yozgat İl Başkanı ve milletvekili aday adayı Ali Keven’in, 35 yıldır CHP teşkilatlarında görev yapmış olmasına rağmen, yapılan ön seçimde birinci sırayı seçim dönemine kadar adı hiç gündemde olmayan Ali Ayık’ın almasının yankıları devam ediyor.

CHP delegeleri meydanı AK Parti’ye terk etmiş oldu

Eski Anavatan Partisi Yozgat İl Başkanı ve Yozgat gazetesi sahibi Osman Hakan Kiracı, merkez ilçede 567 delegeden 185’inin ön seçimde oy kullanmadığını, merkez ilçede Ali Keven’in rakibi bir partilinin de seçim günü delegelere yönelik propaganda yaparak Ali Ayık’a 75 oy kazandırdığını; Boğazlıyan İlçesi delegelerinin de kendi ilçelerinden olması sebebiyle Ali Ayık’ı desteklediklerini kaydetti.

Kiracı, bu durumu gazetesinde şu ifadelerle özetledi:

“Böylelikle CHP tabanı, genel anlamda Ali Keven’e vefasızlık etmekle kalmadı, 12 Haziran’a giden yolda belki de farkında olmadan CHP’ye zarar vererek Yozgat’ta bu seçimde siyaset meydanını AK Parti’ye terk etmiş oldu.”

“Yıkılsın meydan yeri, uçursunlar saathaneyi!..”

Osman Hakan Kiracı’nın Yozgat Muhabir’de de yayınlanan yazısına yorum gönderen bir okuyucu, Ali Keven’in CHP’den istifa edip Bağımsız aday olmasını önerdi.

İsmini vermeyen okuyucu, mesajında şunları kaydetti:

“Ali Keven’i yalnızca bir Yozgatlı olarak tanır ve sayarım. Partisiyle uzaktan yakından bir bağım da yok. Değerli hemşerim Ali Keven, CHP’de umduğu sırada milletvekili adayı seçilemezse, istifa etmesi yerinde olur. Geriye yapacağı bir iş var: Bağımsız milletvekili olarak aday olmak. İşte o zaman iş Yozgatlıya kalıyor. Meydan yerinde ‘saathane’ dibinde ve köşesinde ‘Yozgatlıyım’ diyenler, Yozgatlı bir adaya sahip çıkmayıp da ilçe kökenli birinci sıra milletvekili adaylarına sahip çıkarlarsa, yıkılsın meydan yeri, uçursunlar saathaneyi!.. Büyük adammışsın Abbas Sayar: ‘Yozgat var, Yozgatlı yok’muş.”

(Yozgat Muhabir)

Hiç yorum yok: