21 Ocak 2011 Cuma

Yozgat polisi, delilden suçluya ulaşmada uzmanlaşıyor

Delilden suçluya ulaşma yöntemlerini masaya yatıran Emniyet Genel Müdürlüğü, yurdun dört bir yanında yeni delil avcıları yetiştiriyor. Bursa’da düzenlenen kursa, Yozgat, Bursa, Balıkesir, Konya, Eskişehir, Sivas, Isparta, Uşak ve Yalova’dan 6’sı bayan 23 polis memuru katıldı.

Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Polis Laboratuvarları Dairesi Başkanlığı tarafından Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü bünyesinde düzenlenen ve 28 Eylül 2010’da başlayan ‘Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Temel Eğitim Kursu’, 14 Ocak 2011 tarihinde tamamlandı. Kriminal polislere FBI teknikleri en ince detaylarına kadar anlatıldı.

Kursu başarıyla tamamlayan polis memurlarına sertifikalarının verilmesi münasebetiyle bir tören düzenlendi. Törenin sonunda, kursu başarıyla tamamlayan yeni delil avcıları, senaryo gereği işlenen bir cinayeti kısa sürede çözdü. Emniyet binası içerisinde canlandırılan cinayet senaryosunda olay yerine gelen delil avcıları, öncelikle olay yerine şerit çekti. Olay yerinde bulunan delillere numara veren delil avcıları, olay yerindeki bardak üzerinde parmak izi incelemesi yaptıktan sonra, bardaktan DNA örneği aldı. Yapılan inceleme sonrası cinayeti işleyenlere kısa sürede ulaşıldı. (Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: