2 Ocak 2011 Pazar

Sevgi Evleri’nde bir vatansever şair

Milli Şair Mehmet Âkif Ersoy, vefatının 74’üncü yılında Yozgat Sevgi Evleri ve Yozgat Çocuk Yuvası Müdürlüğü’nün birlikte düzenlediği bir programla anıldı.

Sevgi Evleri Konferans Salonu’nda düzenlenen programa Yozgat Valisi Necati Şentürk, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, bazı kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, öğretmenler, Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası’nda barınan çocuklar katıldı.

Vali Necati Şentürk, Mehmet Âkif Ersoy’un gençlere çok önem verdiğini belirterek, “Cumhuriyet döneminin usta şairi, büyük düşünür, öğretmen, vaiz, hafız olan Mehmet Âkif, aynı zamanda İstiklâl Madalyası sahibi bir vatanseverdir. Fikir, ahlâk ve mücadele adamıdır. Gençlere çok büyük önem vermiştir. Sizlerin de onun hayatını öğrenmeniz, eserlerini okuyup anlamanız gerekir” diye konuştu.

Programda Âkif’in şiirleri, Sevgi Evleri ve Çocuk Yuvası’nda barınan öğrenciler tarafından okundu. Vali Şentürk, çocukları çeşitli hediyelerle ödüllendirdi. Programın son bölümünde jimnastik grubunun gösterisi sunuldu. (CİHAN)

Hiç yorum yok: