27 Ocak 2011 Perşembe

Protestocu öğrencilere Yozgat’ta GBT kontrolü

Başbakan’ın Erzurum’da gençlerle görüşmesini protesto etmek için yola çıkan Türkiye Gençlik Birliği, Öğrenci Kollektifleri ve Genç-Sen üyesi grupları polis Ankara’nın Elmadağ ilçesi Lalabel Mevkii’nde durdurarak GBT kontrolünden geçirdi.

Gruplar bir süre sonra bırakılırken, Kırıkkale ve Yozgat’ta yeniden durdurularak kontrol yapıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Erzurum’da gençlerle yapacağı görüşmeyi protesto etmek isteyen Türkiye Gençlik Birliği (TGB), Öğrenci Kollektifleri ve Genç-Sen üyelerinden oluşan gruplar Ankara’dan yola çıktıktan bir süre sonra Elmadağ İlçesi Lalabel Mevkisinde polis tarafından GBT ve kimlik kontrolü yapılacağı gerekçesi ile durduruldu.

Yaklaşık bir saat arayla gelen 6 ayrı otobüs bir petrol ofisine çekilerek gruptakilerin kimlikleri toplanarak GBT’leri kontrol edildi. Uzun süre kimlik kontrollerinin tamamlanması için bekleyen gruplar zaman zaman polisle tartışırken daha sonra geldikleri otobüslere binerek Kırıkkale yönüne doğru hareket ettiler. Protestocu gruplar, önce Kırıkkale girişinde daha sonra da Yozgat girişinde tekar durdurularak yine GBT kontrolleri yapıldığı öğrenildi. (Kaynak: hurriyet.com.tr)

Hiç yorum yok: