20 Ocak 2011 Perşembe

Mehmet Çiçek, Yusuf Başer’le köprüleri attı

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘kongreden sonra göreve gelen il başkanlarının kesinlikle istifa etmemeleri’ şeklindeki talimatına rağmen eski İl Başkanı Yusuf Başer’in, milletvekili aday adayı olup görevinden istifa ettiğine işaret etti. Milletvekili Çiçek, “Yusuf Başer’e önceki yapmış olduğu işlerden dolayı elbette kanaatimi söylüyordum, ama şimdi kanaatimi söylemem” dedi.

Daha önce Yusuf Başer’in il başkanı olmasına 3 milletvekilinin ve 14 ilçe teşkilatının karşı çıktıklarını, kendisinin ise olumlu kanaat belirttiğini hatırlatan Çiçek, “Yusuf Başer benim çocukluğunu bildiğim bir arkadaşımızdır. Yusuf Başer de her Yozgatlı gibi aday olma hakkına sahip. Bundan dolayı benim Yusuf Başer’i rakip olarak görmem hiçbir zaman doğru değil. Çünkü ben milletvekiliyim. Yusuf Başer’i ben neden rakip olarak göreyim?” diye konuştu.

Çiçek, iddialara açıklık getirdi

Yozgat’ta yerel basın kuruluşlarını ziyaret eden AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, AK Parti İl Yönetimi ile birlikte ziyaret ettiği “Merhaba Yozgat” gazetesine önemli açıklamalarda bulundu. Merhaba Yozgat’ın “Partinin prensip kararına uymadı” başlıklı haberi şöyle:

“12 Haziran’da yapılacak Milletvekili Genel Seçimleri için aday adaylığını açıklayarak İl Başkanlığı’ndan istifa eden Av. Yusuf Başer’in partinin prensip kararına uymadığını belirten Milletvekili Çiçek, kendisiyle ilgili ortaya atılan iddiaların da gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Milletvekili Çiçek, milletvekilliği adaylığına yönelik herhangi bir açıklamada bulunmayacağını ifade ederek, hiçbir adayın kendisini ‘genel merkezin adayı’ olarak lanse etmesinin de doğru olmadığını kaydetti.

Milletvekili Çiçek, önceki yönetimin feshedilmesinin ardından il başkanlığına getirilecek isim üzerinde çok yönlü çalışmalar yapıldığını hatırlattı. Milletvekili Çiçek, Av. Yusuf Başer’in 1,5 yıl önce il başkanı olarak atandığına vurgu yaparak, “Milletvekilliği konusunda Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan, “kongreden sonra göreve gelen il başkanlarının kesinlikle istifa etmemeleri, normal seçimle gelen il başkanlarının da genel merkezden kendilerine bir bilgi aktarılmadan istifa etmemeleri konusunda direk talimat verdi. Bu talimatların kesin olmasına rağmen Yozgat İl Başkanımız Av. Yusuf Başer istifa etti” dedi.

Parti prensip kararına ve Genel Başkan’ın net ifadelerine rağmen Av. Yusuf Başer’in demokratik hakkını kullanarak aday adaylığı için istifa ettiğini kaydeden Çiçek, Av. Başer’in kendisini bir ağabey olarak gördüğünü ve fikir aldığını ifade etti.

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, kendisinin üç dönemdir milletvekilliği görevini yaptığını belirterek, Genel Başkan’ın kimseye milletvekilliği konusunda teminat vermeyeceğinin altını çizdi. Siyasi partilerde herkesin aday olabileceğini belirten Milletvekili Çiçek, şunları söyledi:

“Aday olan arkadaşlarımızla ilgili olarak partinin iç hiyerarşisi ve tüzüğü, yönetmeliği gereği süreç devam ediyor. Bu süreçte aday adayları belirleniyor. Bu zamana kadar milletvekilleri teşkilat yoklamasına konulmadı. Bundan sonrada konulmaz ve teşkilata sorulmaz. Bu sefer il başkanları da teşkilata sorulmayacak, böyle bir durum var.

O zaman aday adayı olarak müracaatını yapmış arkadaşlarımızın durumu değerlendirilecek demektir. Ben üç dönemdir başbakanın adayıyım, ‘merkezin adayıyım’ hayali kurmadım. Yusuf Başer böyle bir ifade kullandı mı bilmiyorum ama böyle bir şey doğru değil. Yusuf Başer de diğer milletvekili adayı olan arkadaşlarımız gibi bizler de aday olacaksak biz de aynı potanın içerisinde, aynı kulvarda birlikte yürüyeceğiz.”

Başer’in İl Başkanlığına destek verdim

Milletvekili Çiçek, önceki yönetimin feshedilmesinin ardından yapılacak atama da müdahil olmamalarına rağmen, kendilerinden görüş alındığını ifade etti. Çiçek, Yozgat’ta ki sivil toplum örgüt başkanlarının araştırıldığını dile getirerek, “Yapılan değerlendirmeler sonucunda Baro Başkanlığı yapan Av. Yusuf Başer, il başkanı olarak belirlendi. Yusuf Başer benim çocukluğunu bildiğim bir arkadaşımızdır. İl başkanı olması için benim kanaatimi olumlu yönde bildirdim. Yusuf Başer de her Yozgatlı gibi aday olma hakkına sahip. Bundan dolayı benim Yusuf Başer’i rakip olarak görmem hiçbir zaman doğru değil. Çünkü ben milletvekiliyim. Yusuf Başer’i ben neden rakip olarak göreyim? Siz bırakın Yusuf Başer’i, ben geçmiş seçimlerde bile hiçbir arkadaşımı rakip olarak görmedim. Ben Yusuf Başer ile ilgili şu zamana kadar hiçbir kelime etmedim. Beni bir ağabeyi olarak gördü, geldi fikrimi sordu, ben de hayırlı olsun dileklerimi sundum” açıklamasını yaptı.

Yıpratmak istiyorlar

Milletvekili Çiçek açıklamasında şunları kaydetti:

“İnsanlar birbirlerini yıpratmak isterler, bu tür şeyler kasten yapılıyor. Ben üç dönemdir milletvekiliyim, üç dönemdir giyilen bir ayakkabı bile eskir. Bundan fırsat çıkarmaya çalışan insanlar vardır. Ben şunu açık ve net söylüyorum, ne Yusuf Başer nede başka bir arkadaşımız benim rakibim olamaz. Daha önce Yusuf Başer’in il başkanı olması konusunda 3 milletvekili, 14 ilçe teşkilatı karşı çıktılar, olmaz dediler. Ama genel merkez arkadaşımızı bu göreve layık görerek il başkanlığı görevini verdi. Nasıl ki Bekir Bozdağ’a sorulduğunda kanaatini açık ve net söylüyorsa bende bana sorulduğunda kanaatimi söyledim. Biz atama mercii değil, kanaatlerini söyleme merciyiz. Bunların tamamı sipükilasyondur. Yusuf Başer adaylığını ilan etmiştir. Ben hangi haklara sahipsem Yusuf Başer’de aynı haklara sahiptir. Şu an Yusuf Başer istifa etmiştir ama içimizde en ufak bir huzursuzluk yok, saygısızlık yok. Herkesin gönlünde bir aslan yatar, insanlarda o aslanı beslerler. Ama kimse kimsenin ayağına çelme takmaz. Yusuf Başer’e önceki yapmış olduğu işlerden dolayı elbette kanaatimi söylüyordum, ama şimdi kanaatimi söylemem.”

Seçim tarihi kesinleşmiş değil

2011 Milletvekilliği Genel Seçimi tarihinin Haziran ayı olarak belirlendiğini anacak TBMM’de seçim kararının alınmadığının altını çizen Milletvekili Çiçek, “Meclisten karar çıktıktan sonra seçim takvimi YSK tarafından işletiliyor. Bunun bir süreci var, o süreç göz önünde bulundurularak Meclis kurulundan çıkarılacak. Erken çıkarıldığı takdirde 12 Haziran’a kadar normal süreç çalışmayabilir. Bu konu YSK ile görüşüldü. YSK’nın belirlediği takvim içerisinde Şubat ayının içerisinde meclisten çıkacaktır” dedi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Menfaat anayı kızdan ayırırmış.
Müstafi İl Başkanını Mehmet Çiçek'in getirdiğini,ikisininde eski Mücadele Birliğinden olduğunu bilmeyen yok.
AK Partide;Bekir Bozdağ ile hareket eden bir grup var.
Listeyi Bekir Bozdağ'ın hazırlayacağını ,onun dediğinin olacağını düşünen grup,Bozdağ ile hareket ediyor.
Müstafi İl Başkanı,Müstafi Boğazlıyan İlçe Başkanı bu gruba dahildir.
Bu başkanlar,göreve geldikten beri,vatandaşları sadece Bekir Bozdağ'a yönlendiriyorlar.
Diğer milletvekillerini silik göstermeye çalışıyorlar.
Bekir Bozdağ pirim yapınca bunlarda onun sayesinde listeye girmek istiyorlar.
Ya tutarsa.
Size bir soru:
Bekir Bozdağ ile telefon konuşması yaparken Bekir Bozdağ'ın sesini yanındakilere,yönetim kurulu üyelerine alkışlatan ilçe başkanı kimdir?
İpucu:Bu ilçe Yozgat'a 90 km. uzaktadır.

Adsız dedi ki...

O başkan,şimdri başkan değil.
İstifa etti.
Diğer başkanlar zan altında kalmasın diye yazdım.