18 Ocak 2011 Salı

Durusoy: Partide ayrışma olduğunu iddia edenler, olanı değil gönüllerinden geçeni yazıyorlar

Yusuf Başer’in AK Parti’den milletvekili aday adayı olduğu için İl Başkanlığı görevinden istifa etmesi üzerine geçici olarak İl Başkanlığı görevine getirilen Yasin Durusoy, parti içinde çekişme yaşandığına dair iddiaları yalanladı.

Parti içerisinde farklı fikirler veya gruplar olduğu şeklinde yerel medyada yer alan haber ve yorumların tamamının asılsız olduğunu belirten Durusoy, “Bu haberleri yayanlar veya yorumlayanlar, olanı değil kendi gönüllerinden geçeni gerçekmiş gibi yaymaya çalışmaktadırlar” dedi.

Yozgat Haber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, “Av. Başer’i ciddiye almak akla ziyan” başlıklı yazısında, “İl Teşkilatı içerisinde bir gruplaşmanın varlığı inkâr edilemez” iddiasında bulunmuştu.

Durusoy’dan Soyer’e tepki

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yasin Durusoy, yaptığı yazılı açıklamada, isim vermeden Yozgat Haber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer’in iddialarına tepki gösterdi.

AK Parti Genel Merkezi tarafından yeni görevlendirme yapılıncaya kadar, tüzük gereği kendisinin bu görevi yürüteceğini belirten Durusoy, açıklamasında, ‘partide herhangi bir yönetim boşluğunun bulunmadığını, il yönetiminin bütün üyeleriyle görevinin başında olduğunu’ ifade etti. Durusoy, şunları kaydetti:

“AK Parti Yozgat İl Yönetim Kurulu, birlik ve beraberlik ruhu içerisinde Haziran seçimlerine hazırdır. Partimiz içerisinde farklı fikirler veya gruplar olduğu yolunda yerel medyada yer alan haber ve yorumların tümü asılsızdır. Bu haberleri yayanlar veya yorumlayanlar, olanı değil kendi gönüllerinden geçeni gerçekmiş gibi yaymaya çalışmaktadırlar. İl Başkanlığı görevi hangi arkadaşımıza tevdi edilirse edilsin, tüm yönetim kurulu üyeleri olarak o arkadaşımızın başkanlığında, birlik içinde, bütünlük içinde, kardeşlik ikliminde tüm gücümüzle çalışacağımıza söz veriyoruz. Millet için, memleket için, ülkemiz için, ülkemizin genç nesilleri, gözleri umutla parlayan çocuklarımızın gelecekte daha özgür bir Türkiye’de yaşaması için, AK Parti’nin başarısı için dünkünden daha çok çalışacağız. Bu bir bayrak yarışıdır.”

Soyer’in iddiaları

Yozgat Haber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, “Av. Başer’i ciddiye almak akla ziyan” başlıklı yazısında, şu iddiada bulunmuştu:

“Ne yapılmalı edilmeli, Yasin Durusoy’un ‘Başkan olmam’ direnci kırılmalıdır. Aksi taktirde seçim öncesi büyük sıkıntı baş gösterebilir. Ne Ali Açıkgöz Fahri Açıkgöz’ün başkanlığına, ne Fahri Açıkgöz Ali Açıkgöz’ün başkanlığına razıdır. İzlenimim o ki, Ali Açıkgöz’ün atanması durumunda Fahri Açıkgöz ve arkadaşları, Fahri Açıkgöz’ün atanması durumunda da Ali Açıkgöz ve arkadaşları o çatı altında barınmaz. Barınır da, aktif destek sunmaz. İl Teşkilatı içerisinde böylesi bir gruplaşmanın varlığı inkâr edilemez. Bu durumda Yasin Durusoy, en akılcı tercih olsa gerektir. İçeriden dışarıdan başka bir isim bütünlüğü sağlayamaz.”

Hiç yorum yok: