26 Ocak 2011 Çarşamba

Çamlık Millî Parkı doğal hayvanat bahçesi olacak

Amasya Orman Bölge Müdürü Ömer Naci Kaya, 300-500 bin Lira maliyetle gerçekleştirmeyi planladıkları bir proje ile Yozgat Çamlık Millî Parkı’nı, içinde pek çok hayvanın doğal ortamda yaşadığı, göl kenarında ahşap iskelelerle gezinti alanları oluşturulmuş bir parka dönüştürmeyi düşündüklerini bildirdi. Kaya, ormanda ‘Yap İşlet Devret’ modeliyle bir “Yozgat Evi” kurulabileceğini kaydetti.

Çamlık Milli Parkı’nı insanların daha fazla istifade edebilecekleri, hayvanlara daha yakın olabilecekleri bir tabiat alanı hâline getirmek için çalışma başlatacaklarını belirten Kaya, “Fakat bu hayvanların tel örgüler içindeyken değil özgürken görülmesini amaçlıyoruz” dedi. Kaya, ayrıca orman içindeki konaklama alanlarını çoğaltmak istediklerini söyledi.

Projenin tahmini maliyetinin 300 ilâ 500 bin Lira civarında olacağını kaydeden Kaya, “Altyapı haricinde her şeyini Bölge Müdürlüğü olarak biz karşılayabiliriz” dedi.

Ömer Naci Kaya, ormanda bir “Yozgat Evi” kurulabileceğini de belirterek, “Yani buradaki asıl amaç, ailesini alıp mangalını yakıp kırmızı et yapmak değil, doktora gitmek yerine oraya gidip doğa ile baş başa zaman geçirip stresten bir nebze de olsa uzak durmaktır. ‘Yap İşlet Devret’ de olabilir. Çünkü 29 yıllığına kadar izin veriyoruz” diye konuştu. (Kaynak: haberturk.com)

Hiç yorum yok: