18 Ocak 2011 Salı

Biri Yozgatlı diğeri Kayserili…
Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinde 2 Türk aday

Sosyal Demokrat Parti (SPD) Hamburg eyalet teşkilatı tarafından 20 Şubat 2011 tarihinde yapılacak olan Hamburg Eyalet Meclisi seçimlerinde Yozgat Karabalılar Derneği'nin ikinci Başkanı Ali Rıza Şimşek ile Sınırsız Göçmen Girişimciler Derneği’nin Müdürü Kâzım Abacı milletvekili adayı gösterildi.

CCH Kongre ve Fuar Merkezi’nde düzenlenen parti kongresinde yapılan oylamada Şimşek eyalet listesinden 59. sıradan, Abacı da 21. sıradan milletvekili adayı seçildi.

Yozgat doğumlu Ali Rıza Şimşek, milletvekilli adayı olması için parti yönetiminden teklif aldığını söyledi. Göçmen gençlerin eğitim sorunlarını gidermeye yönelik çalışmalar yapmak istediğini belirten Şimşek, göçmenlerin siyaset alanında daha fazla temsil edilmeleri gerektiğini ifade etti.

Kayseri doğumlu olan Abacı ise, 30 yıldan bu yana Hamburg’da yaşadığını ve uzun süreden beri de SPD üyesi olduğunu belirterek, SPD Hamburg eyalet teşkilatı Başkanı Olaf Scholz’un teklifi üzerine milletvekili adayı olmaya karar verdiğini söyledi.

Abacı ve Şimşek'in yanı sıra daha önce de Hamburg-Mitte ilçesinde 2. seçim bölgesi 3. sıradan SPD Hamburg Eyalet Meclisi üyesi Metin Hakverdi yeniden milletvekili adayı olurken, avukat Muammer Kazancı da Harburg ilçesinden 5. sıradan milletvekili adayı seçilmişti.

(Kaynak: zaman.com.tr)

Hiç yorum yok: