23 Ocak 2011 Pazar

200 çiftçi sigarayı bırakıp sigortalı oldu

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından çiftçilere yönelik başlatılan “Sigarayı Bırak Sigortalı Ol” kampanyasına katılan 200 çiftçi, sigarayı bırakarak Tarım Sigortası yaptırdı.

Yozgat’ta devam eden kampanya kapsamında, Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Yukarı Sarıkaya Kasabası’nı ziyaret eden Kaymakam Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, SGK İl Müdürü Duran Cesur ve İlçe Müdürü İsmet Çağlayan, belde sakinleri ile bir araya geldi. Yukarı Sarıkaya Belde Belediye Başkanı Mevlüt Ayhan, ziyaretlerinden dolayı protokol üyelerine teşekkür ederek, kampanyanın çok verimli ve faydalı olduğunu söyledi.

Sarıkaya SGK Müdürü İsmet Çağlayan, kampanyanın devam ettiğini, şu ana kadar 200 çiftçinin tarım sigortalısı olmak için müracaatta bulunduğunu söyledi. Çağlayan, “Bu da bizlerin bu kampanya çalışmalarında çiftçilerimize, köylülerimize en güzel şekilde kampanyamızı anlatmamızdan kaynaklanmaktadır. Bu kampanyayı, Sarıkaya’nın en ücra köşesine kadar yaymayı ve vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Yozgat SGK İl Müdürü Duran Cesur ise, sigaranın hem sağlık açısından, hem maddî açıdan büyük zararları olduğuna dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Günlük ortalama sigaraya verilen para en az 5,5 Lira’dır. Bizler bile bile kendimizi üstelik para vererek zehirliyoruz. Aylık toplam sigaraya verdiğimiz para ise 165 Lira. Bu parayı sigaraya verinceye kadar sigortamız için versek daha iyi değil mi? Hem tarım sigortalısı oluruz. Sağlık imkânlarından da en güzel şekilde faydalandığımız gibi ileride emekli olarak sabit bir gelire de kavuşma imkânını yakalarız. Şu ana kadar sigara için vatandaşlarımızdan bizlere 200 kişi müracaatta bulundu. Bu kişiler sigarayı bırakarak sigortalı oldu.”

Hiç yorum yok: