29 Aralık 2010 Çarşamba

Başbakan Erdoğan’dan çiftçilere müjde

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 2010 yılının son grup toplantısında, çiftçileri sevindirecek açıklamalarda bulundu. Başbakan Erdoğan, çiftçilere şu müjdeyi verdi:

1 Ocak 2011’den itibaren, Ziraat Bankası’nın tarımsal kredi faiz oranı yüzde 13’ten yüzde 10’a çekilecek. Hayvancılık ve tarımsal sulama kredilerine Hazine tarafında verilen yüzde 100 faiz desteği devam edecek. Diğer bütün kredilerde ise Hazine faizin yüzde 25’ini değil, yüzde 50’sini karşılayacak. Çiftçi, Ziraat Bankasından artık yüzde 0-5 aralığında faizle kredi kullanabilecek.

Asgari ücret belli oldu

Asgarî ücret, 1 Ocak 2011’den itibaren 16 yaşından büyükler için brüt 796.50, net 629.96 lira olarak belirlendi.

Asgarî ücret, yılın ilk altı ayı için yüzde 4.7, ikinci altı ayı için yüzde 5.1 artırıldı.

21 Aralık 2010 Salı

Yozgat’ta trafik kazası: 4 yaralı

Hastane Caddesi’ndeki Devlet Hastanesi’nin karşısında meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Çamlık istikametinden şehir merkezine gitmekte olan Soner İldemir (42) idaresindeki 66 AU 061 plakalı otomobil, yoldaki gizli buzlanmadan dolayı kayarak karşı istikametten gelen Mustafa Akdeniz (49) yönetimindeki 66 DD 210 plakalı otomobil ile kafa kafaya çarpıştı.

Kazada Soner İldemir ve yanında bulunan annesi Güler İldemir (69) ve diğer otomobil sürücüsü Mustafa Akdeniz ile yanında bulunan İsmail Özdemir (46) yaralandı. Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

20 Aralık 2010 Pazartesi

Bir Türk’le evli ilk yabancı kadın büyükelçi,
‘millî gelin’ Heidemaria Gürer, Yozgat’ta

40 bin Yozgatlının yaşadığı Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Heidemaria Gürer, Yozgat’a gelerek Vali Necati Şentürk ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’i ziyaret etti.

Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Dr. Heidemaria Gürer, üniversitede tanıştığı İzmirli bir Türk olan Nadir Gürer ile 25 yıllık evli. Viyana’da OPEC Danışmanlığı yapmakta olan Nadir Gürer, Dışişleri mensuplarının yabancılarla evlenmeleri yasak olduğu için, Heidemaria ile evlenebilmek için Dışişleri Bakanlığı’na girmekten vazgeçmiş.

19 Aralık 2010 Pazar

Emine Erdoğan’dan Yozgat’a tebrik

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen “Ana Kız Okuldayız Kampanyası 2. Değerlendirme Toplantısı”nda, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan, kampanyada başarı ortalamasında ilk 5’e giren Rize, Çanakkale, Yozgat, Van ve Edirne’nin valilerine plaket verdi.

Geçen sene Yozgat’taydı...
Japon Mimar Tatsuya Yamamoto öldü

Geçen sene, dönemin Yozgat Valisi Amir Çiçek ve Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli’nin daveti üzerine Yozgat’a gelen Türkiye aşığı Tatsuya Yamamoto, dün evinde spor yaparken geçirdiği kalp krizi sonucu 49 yaşında hayatını kaybetti.

Öğretim görevlisi Doç. Dr. Gonca Telli ile evli ve bir kız çocuğu babası olan Tatsuya Yamamoto, 1986 yılından bu yana “ikinci ülkem” dediği Türkiye’de yaşıyordu. Yamamoto, 1995’ten bu yana çalışmalarını Tago Mimarlık kurucu üyesi olarak İstanbul’da sürdürüyordu.

Bozok Hastanesi’nin kalorifer dairesinde yangın çıktı, yaklaşık 50 hasta diğer hastanelere nakledildi

Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi’nin kalorifer dairesinde yangın çıktı. Sebebi henüz belirlenemeyen yangından dolayı oluşan dumanın diğer katlara yayılması üzerine, yatarak tedavi gören hastalar, diğer hastanelere nakledildi. Yangın, kısa sürede söndürüldü. İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Uyanık, “Ciddi bir sıkıntımız yok. Hastalarımızın durumları iyi” dedi.

16 Aralık 2010 Perşembe

Sağanak yağışta kanalizasyon tıkandı
Endüstri Meslek Lisesi’ni su bastı

Yozgat’ta şiddetli sağanak yağış sonucu kanalizasyon şebekesi tıkanınca, Endüstri Meslek Lisesi’nin sınıflarını ve deposunu su bastı. Su baskınında, lisede okullara gönderilmek için imal edilen sıra ve masalar da zarar gördü.

Okul görevlileri, kanalizasyon şebekesinin tıkanmasından dolayı okullarını su bastığını ileri sürerek, “Belediyeden yardım istedik ancak ekipler zamanında gelmeyince burada bulunan tüm sıra, masa, bilgisayar ve dolaplar su altında kaldı. Ahşap olan çok sayıda malzememiz zarar gördü” diye konuştu.

12 Aralık 2010 Pazar

Akdağmadeni’de trafik kazası: 1 ölü 2 yaralı

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Mehmet Alıcı’nın kullandığı 34 BR 6858 plakalı otomobil, Akdağmadeni Okçulu Köyü yakınlarında yoldan çıkarak, şarampole devrildi. Kazada, sürücü Mehmet Alıcı ile otomobilde bulunan Ali Ekber Şahin ve Ali Şahin yaralandı. Akdağmadeni Devlet Hastanesi’ne kaldırılan yaralılardan Ali Ekber Şahin, yolda hayatını kaybetti.

Dün taktırdıkları şofbenden, bugün zehirlendi

Yozgat’ta dün evine şofben taktıran kadın, bu gün banyo yaptığı sırada şofbenden sızan gazdan zehirlenerek hayatını kaybetti.

Eski Sanayi Sitesi’nde dün taktırdıkları şofbeni bu gün banyo yapmak için kullanmak isteyen 42 yaşındaki Aysun Şengüllü, akşam sıralarında eve gelen çocukları tarafından banyoda baygın halde bulundu. Çocukları ve komşuları tarafından hastaneye kaldırılan Şengüllü’nün hayatını kaybettiği belirlendi. (Kaynak: zaman.com.tr)

Ali Keven yerinde kalacak mı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun partide büyük bir değişikliğe gideceği, 56 il yöneticisi ve mevcut 72 milletvekili ile yollarını ayıracağı iddia ediliyor.

Yeni Şafak gazetesinin haberine göre, Kılıçdaroğlu’nun yıllardır aynı isimlerin ön planda olduğu örgüt ve Meclis grubunda kurultay sonrası büyük çaplı bir değişime gideceği konuşuluyor. İddialara göre, teşkilatın başına getirdiği Gürsel Tekinile birlikte örgüt ve vekillerin çalışmalarını incelemeye alan Kılıçdaroğlu, 56 il örgütünü görevden alacak ve 72 milletvekiline de yeni dönemde listelerde yer vermeyecek.

Aleviler Kayseri’de toplandı

Kayseri’de düzenlenen “İç Anadolu Alevi Buluşması” isimli toplantıya Yozgat’taki Aleviler de katıldı.

Kayseri Hacı Bektaş Veli Araştırma Yaşatma Derneği ve Kayseri Alevi Kültür Merkezi öncülüğünde, Kayseri İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Ankara, Sivas, Nevşehir, Kırşehir ve Yozgat’tan gelenlerin katılımıyla “İç Anadolu Alevi Buluşması” gerçekleştirildi.

11 Aralık 2010 Cumartesi

6 metre yüksekliğindeki duvar, park hâlindeki araçların üzerine devrildi, 15 araç hasar gördü

Yozgat’ta trafik ve maliye müdürlükleri tarafından bağlanan icralık araçların park edildiği Yediemin Otoparkı ile Yozgat Belediyesi Makine Parkı arasında bulunan istinat duvarının büyük bir kısmı, sağanak yağışın etkisiyle park hâlindeki araçların üzerine devrildi.

Çapanoğlu Camisi çevre düzenlemesi çalışmaları sebebiyle Yozgat Belediyesi tarafından işyerleri yıkılan ve geçici olarak çadırlara yerleştirilen kuru bakliyatçılar da, üzerinde yağmur suyu biriken çadırları çökünce zor durumda kaldılar.

Çapanoğlu isyanı roman oldu

Siyami Yozgat’ın Çapanoğlu isyanını anlatan belgesel romanı ‘Usat’, Kün Yayıncılık’tan çıktı. Usat, Çapanoğlu isyanını konu alan ilk roman olma özelliği de taşıyor.

Gazeteci-yazar Siyami Yozgat’ın yaklaşık 1 yıldır üzerinde çalıştığı belgesel roman Usat, Kün Yayıncılık tarafından yayınlandı. Milli mücadele döneminde meydana gelen ayaklanmalardan biri olan Çapanoğlu isyanını anlatan roman, iki bölümden oluşuyor.

Topçu Köyü’nde otomobil içinde ölü bulunan
B.D. cinayeti ile ilgili 5 kişi gözaltına alındı

Yozgat İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ve İl Merkez Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar sonucunda, geçen Haziran ayı içerisinde Yozgat’ın Topçu Köyü ormanlık alanında bir otomobil içerisinde ölü olarak bulunan B. D. (35) isimli şahsın ölümüyle ilgili görülen biri kadın 5 kişi, Ankara ve Yozgat’taki evlerine eş zamanlı baskın yaparak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan R. K. (30), M.K. (26) (kadın), E. T. (25), M.T (26), Y.Y (28) isimli şahısların ilk sorgulaması yapıldıktan sonra Yozgat Adliyesine sevk edildi. Olay hakkındaki soruşturma devam ediyor.

(Kaynak: yeniufukgazetesi.com.tr)

10 Aralık 2010 Cuma

Sobalı kalorifer yaptı
Aynı yakıtla iki kat daha fazla ısınıyor

Yozgat’ta oto lastik tamirciliği yapan İlhan usta, işyerinde kullandığı kömür sobasının içine ilâve ettiği 25 litrelik su kazanı ve sobanın yanına taktığı pompayla kalorifer peteklerinde sıcak su dolaşımını sağlıyor. Böylece, sobada yanan odun veya kömürün verdiği ısıya ilâve olarak, kalorifer peteklerinden de yayılan ısıyla, işyerini iki kat fazla ısıtıyor. (Kaynak: merhabayozgat.com)

Yozgat ve Bingöl emniyetinden ortak operasyon: 73 kilo 822 gram toz esrar ele geçirildi

Bingöl’den İstanbul’a uyuşturucu sevkiyatı yapan kaçakçılar, Yozgat ve Bingöl emniyetinin ortak operasyonuyla yakalandılar. Arama yapılan otomobilde, 73 kilo 822 gram toz esrar ele geçirildi.

Bingöl’den İstanbul’a uyuşturucu sevkiyatı yapılacağı istihbaratını alan polis ekipleri, Yozgat il sınırları içerisinde 10 kilometre mesafeyle ilerleyen 2 otomobili takibe aldı. Yozgat E-88 Karayolu’nda Ankara istikametinde seyreden 23 HH 953 ve 12 AH 229 plakalı otomobillere şehir merkezine girdikten sonra operasyon düzenlendi.

Çaylak: Çiçek varken kimse heveslenmesin

Yeni Ufuk gazetesinin sahibi Bekir Çaylak, “merkezin Milletvekilinin Mehmet Çiçek” olduğunu ifade ederek, “AK Parti’nin toplamda aday adayı sayısı kaç olursa olsun veya merkezden çıkabilecek aday adaylarının Mehmet Çiçek aday olduğu müddet içerisinde pek fazla şanslarının olduğunu / olabileceğini düşünmüyorum (…) Mehmet Çiçek varken kimsenin heveslenmesine gerek yoktur” diye yazdı.

Yozgat Haber gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer’in, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer’in, İl Başkanlığı görevine getirilmesini borçlu olduğu milletvekili Mehmet Çiçek’i ‘sildiğini’ ve tekrar seçilmesine kesin gözüyle bakılan Bekir Bozdağ ile birlikte hareket ettiğini iddia ederek, Başer’in milletvekili olmak için ‘yanıp tutuştuğunu’ ileri sürmesinin ardından, bir yorum da gazeteci Bekir Çaylak’tan geldi.

Bekir Çaylak, “Mehmet Çiçek varken kimse heveslenmesin” başlıklı yazısında şunları kaydetti:

TOKİ konutlarında oturanlar, doğalgaz abonelik bedelini ödedikleri halde soğukta kaldılar

TOKİ konutları sakinlerinden Hanifi Şahin, doğalgaz aboneliği için kendilerinden istenen 757 Lira’yı ödedikleri halde doğalgazın açılmadığını, evlerde baca deliği olmadığı için soba da kuramadıklarını belirterek, “Yetkililerden TOKİ konutlarının doğalgaz sorununa bir an önce çözüm getirmelerini istiyoruz” dedi.

9 Aralık 2010 Perşembe

Soyer: Arslan ve Bağcı, milletvekili olmak için değil, konumlarını korumak için aday oluyorlar

Yozgat Haber gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, AK Parti’den milletvekili aday adayı olacaklarını açıklayan İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan ile Sorgun Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Şevket Bağcı’nın, milletvekili olmak için değil, konumlarını korumak için adaylık açıklaması yaptıklarını iddia etti.

Milletvekilliği için asıl ‘heveskâr’ ismin, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer olduğunu ileri süren Soyer, “Daha geçen gün, Teşkilat Başkanı Haluk İpek’in tavassutuyla Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç ile bir araya gelip, delâlet istediğini öğrendim” diye yazdı. Başer’in, İl Başkanlığı görevine getirilmesini borçlu olduğu milletvekili Mehmet Çiçek’i ‘sildiğini’ ve tekrar seçilmesine kesin gözüyle bakılan Bekir Bozdağ ile birlikte hareket ettiğini iddia eden Soyer, Mehmet Çiçek’in de Başer’in milletvekili seçilmesine sekte vuracağını ileri sürdü.

İnan Soyer, “Arslan’ı, Bağcı’yı geçiniz… Yusuf Başer’e bakınız…” başlıklı yazısında, konu hakkında şu değerlendirmelerde bulundu:

Yerköy’de gondoldan düşen genç öldü

Yerköy’de kurulan lunaparkta çalışan işçi, parkta bulunan gondoldan düşerek hayatını kaybetti.

Cuma günü öğle saatlerinde Ayanoğlu Mahallesi Hastane Caddesi’ne kurulan lunaparkta “gondol” adı verilen eğlence aracına binen 19 yaşındaki Ali Çakır, dengesini kaybederek yere düştü. Ağır yaralanan genç, Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Burada yapılan ilk müdahalenin ardından Tokat Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Ali Çakır, yolda hayatını kaybetti. Olay hakkında soruşturma başlatıldı. (Kaynak: ilerigazetesi.com.tr)

8 Aralık 2010 Çarşamba

Üzeyir Arslan neden “Ben köylüyüm” dedi?

Sürur Öztürk

Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan Milletvekili Genel Seçimi’nde AK Parti’den Milletvekili olabilmek için aday adayı olacağını açıkladı.

Sayın Arslan’ın Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı kısa açıklama içerisinde benim dikkatimi çeken cümle şu oldu: “Köylü çocuğuyum. Köyden gelmiş birisiyim.”

Sayın Arslan’ın bu cümlesi, Yozgat’ta yıllar öncesine uzanan ve galiba günümüze kadar devam eden bir “köylü-şehirli rekabeti”nin yansıması olarak değerlendirilebilir.

Bu “köylü-şehirli rekabeti”ni, merhum Abbas Sayar, daha önce “Yozgat” gazetesinde “Yozgat var Yozgatlı yok” başlığı altında yayınlanan yazılarından birinde son derece önemli analizlerle anlatıyor. Abbas Sayar’ın “Yozgatlı-Köylü” ara başlığı altında yazdıklarını okuyalım:

Haşim Kılıç, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma sorununu çözme sözü verdi

Yozgat Lisesi mezunu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu öğrencilerinin barınma konusunda yaşadıkları sıkıntıyı gidereceklerini söyledi. Kılıç, “Her türlü sıkıntınızda ve taleplerinizde bizler buradayız ve kapılarımızın sizlere daima açık olduğunu unutmayınız” dedi.

Kılıç, Rektör Varinli ile birlikte kendisini ziyaret eden ğğrencilere “Okul bitince hepinizin dikey geçiş sınavları ile hukuk fakültesine geçmesini bekliyorum” tavsiyesinde bulundu. Kılıç, öğrencilerden de bunun için gayret edeceklerine dair söz aldı.

7 Aralık 2010 Salı

Kızılay’ın yeni hizmet binası törenle açıldı

Türk Kızılayı Yozgat Şubesi’nin yeni hizmet binası, Türk Kızılayı Genel Başkanı Tekin Küçükali’nin de katıldığı bir törenle hizmete açıldı.

Küçükali, kan merkezinin yakında hizmete geçeceğini, ardından Türk Kızılayı tarafından Yozgat’a bir aşevi ve bir yurt ile afet durumlarında kullanılmak üzere bir lojistik destek deposu kurulması için çalışmalar yapılacağını söyledi.

Üzeyir Arslan, Milletvekilliğine aday adayı olacak

Yozgat İl Genel Meclisi Başkanı Üzeyir Arslan, önümüzdeki Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlerde milletvekili aday adayı olacağını açıkladı.

Arslan, yaptığı açıklamada, yıllardır politikanın içinde olduğunu, özellikle AK Parti tarafından çok iyi tanınıp, sevildiğini belirterek, onların bu sevgi ve güveninden dolayı milletvekili aday adayı olmayı düşündüğünü belirtti.

Bıçaklanarak öldürülen kişinin otomobili,
Sarımbey Köyü’nde yanmış olarak bulundu

Yozgat’ın Sorgun İlçesi Bağlar mevkisinde, 3 Aralık’ta bıçaklanarak öldürülmüş halde bulunan Kavas Akdoğan’ın, olayın failleri tarafından çalındığı iddia edilen 66 LN 970 plakalı otomobili, Yozgat’ın Sarımbey Köyü sınırları içerisinde tamamen yanmış olarak bulundu. Aracın birkaç gün önce yakılmış olabileceği tahmin ediliyor. Jandarma konuyla ilgili araştırmalarını sürdürüyor.

(Kaynak: sondakika.com)

6 Aralık 2010 Pazartesi

AK Parti 2009 İl Genel Meclisi Adayı Düğenci: Şeker’de patlayan cerahat Yozgat’ı da saracak

2009 yılı Mahalli İdareler Seçimi’nde Boğazlıyan İlçesi’nden AK Parti İl Genel Meclisi Adayı olduğunu belirten İsmail Düğenci, Yozgat Muhabir’e gönderdiği yorumunda, Kayseri Şeker Fabrikası’ndaki yolsuzluk soruşturması hakkında, “Daha cerahat patlamadı. Olay sadece Boğazlıyan ve Kayseri ile ilgili değil. Patlayan cerahat Yozgat’ı da saracak, Ankara’yı da sarsacak” iddiasında bulundu.

“Şeker soruşturmasında Kayseri ve Yozgat’taki bazı gazete yöneticilerinin de ifadesi alınacak” başlıklı habere gönderilen imzasız bir yorumda da, başta Boğazlıyan olmak üzere Yozgat’ta mahallî basına yüksek miktarda para aktarıldığının iddia edildiği belirtilerek, “Bu basını tanımak istiyoruz” deniliyor.

Çocuğu olmadığı için intihara teşebbüs eden kadın daha sonra pişman oldu ama kurtarılamadı

Yozgat’ın Merkez ilçesinde uzun süredir çocuğu olmayan ve çocuk sahibi olabilmek için tedavi gören 29 yaşındaki kadın, doktorun tedavi için verdiği ilaçların tamamını içerek intihara teşebbüs etti. Daha sonra pişman olarak ablasını arayıp yardım isteyen kadın, kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybetti.

ABD’nin yeni İstanbul Başkonsolosu Scott Kinler, Türkiye’deki ilk tatilinde önce Yozgat’ı gezmiş

ABD’nin yeni İstanbul Başkonsolosu Scott Kinler, daha önce Ankara’da görev yaparken çıktığı 2 haftalık tatilde ilk durağının Yozgat olduğunu söyledi. Daha önce İstanbul, Ankara ve Adana’da diplomat olarak toplam 7 yıl görev yapmış olan ABD’nin İstanbul Başkonsolosu Kinler, Milliyet’ten Pınar Ersoy’a verdiği mülâkatta, Yozgat gezisi hakkında şunları söyledi:

Vedat Ali Özışık istifa etti

Kayseri Şeker Fabrikası’nda yolsuzluk yapıldığı iddiaları üzerine yürütülen soruşturma kapsamında tutuklanan Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık ile Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Matur’un, görevlerinden istifa ettiği bildirildi.

Kayseri Şeker Fabrikası A.Ş. Yönetim Kurulu’ndan yapılan yazılı açıklamada, Özışık’ın Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Yönetim Kurulu Üyeliği’nden, Matur’un da Yönetim Kurulu Üyeliği’nden istifa ettiklerine ilişkin dilekçelerini Yönetim Kurulu’na bu gün gönderdikleri kaydedildi.

5 Aralık 2010 Pazar

AK Parti Yozgat Milletvekili Çiçek:
Hızlı trenden dolayı havaalanına ihtiyaç kalmadı

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, hızlı tren hattının tamamlanmasıyla birlikte Yozgat’ın havaalanına ihtiyacının kalmayacağını ileri sürdü.

Çiçek, Yozgat’a yap-işlet-devret modeliyle 300 yataklı bir hastane yapılacağını, Yozgat Tıp Fakültesi’nin Hacettepe Üniversitesi ile birlikte çalışması dolayısıyla da Yozgat Tıp Fakültesi Hastanesi’nin teknik donanımının Hacettepe Hastanesi ile entegre edilmesi hâlinde bazı ameliyatların Yozgat’ta yapılabileceğini söyledi.

Et Entegre Tesisleri’nin Et ve Balık Kurumu’na devredildiğini açıklayan Çiçek, burada çalışan işçilerin de mağdur edilmeyeceklerini belirtti.

Çiçek, Polis Meslek Yüksek Okulu’nun kapasitesi artırılacağı için buraya yeniden bin kişilik okul, cezaevi mevkisine de TOKİ tarafından bin kişilik konut yapılacağını bildirdi.

Anlaşıldı; eğitime validen başlamak lâzım

Soru: Sayın Çiçek, Yozgat Valisi Necati Şentürk, “1. İl Eğitim Şûrâsı”nda okul müdürlerine ve öğretmenlere, Yozgat’ın eğitimde başarılı bir il olması için üstün gayret sarf edeceklerine dair namus, şeref ve bayrak üzerine yemin ettirmiş. Bu durumu nasıl değerlendiriyorsunuz? (Ulvi)

Şeker soruşturmasında Kayseri ve Yozgat’taki
bazı gazete yöneticilerinin de ifadesi alınacak

Kayseri Şeker Fabrikası’nda yolsuzluk soruşturmasında gözaltına alınan 24 kişiden 11’i dün tutuklandı. Kayser Şeker'deki yolsuzluk iddiaları üzerine başlatılan soruşturmanın ikinci aşamasında Kayseri ve Yozgat'taki bazı yerel TV ve gazete yöneticilerinin ifadesinin alınacağı öğrenildi.

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi Hakimliği, aralarında Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık'ın da bulunduğu, Savaş Ö., Cengiz Ö., Mustafa M., Ahmet Ö., Fazlı K., Kemal K., Ercan V., Mehmet A., Cuma K. ve Oktay E.'yi cezaevine gönderirken 13 kişiyi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bıraktı.

3 Aralık 2010 Cuma

Boğazlıyanlı Ermeni sahaf Kocaoğlu’nun pişmanlığı

İzmir’de sahaflık yapan 1925 Yozgat Boğazlıyan doğumlu ve Ermeni asıllı Süren Kocaoğlu, 1972 yılında İzmir’de Fahri Atabey’in yardımcısı Doktor Lütfi Bey’in arayıp bulamadığı bir kitabı 3 gün içinde bulup teslim edince, Doktor Lütfi Bey, Ankara’da yaptırdığı iş hanındaki dükkânlardan birini bedelsiz olarak ona vermek istemiş. Kocaoğlu ise kabul etmemiş. Kocaoğlu, yıllar sonra pişmanlığını şöyle ifade ediyor:

“Ben mahcup olurum diye istemedim. Çekingenliğim yüzünden alamadım. O dükkânı alsaydım, öderdim bedelini. Buna efsane diyorum. Bu ömrümce böyle bir şey daha yaşamadım.

Okumak için tıklayınız

50 bıçak darbesiyle öldürüldü

2 yıl önce eşinden boşanan ve Sorgun İlçesi’nin yakınlarındaki bir bağ evinde yalnız yaşadığı belirtilen 2 çocuk babası 39 yaşındaki Kavas Akdoğan, yaşadığı evde 50 yerinden bıçaklanarak öldürülmüş halde bulundu.

Kavas Akdoğan’ın annesi Yaşar Akdoğan, bir ihtiyacı olup olmadığını öğrenmek için dün oğlunun cep telefonunu aradı. Cevap alamayınca, oğlunun yaşadığı bağ evine gitti. Anne Akdoğan, gittiği evde oğlunun kanlar içindeki cansız bedeniyle karşılaştı.

2 Aralık 2010 Perşembe

Fırıncılar rekabete girdi, ekmeğin fiyatı düştü

Yozgat’ta fırıncılar arasında yaşanan rekabet sebebiyle 300 gram ekmeğin fiyatı 60 Kuruş’tan 50 Kuruş’a düşürüldü. Halk Ekmek de, daha önce 50 Kuruş’a sattığı ekmeğin fiyatını 30 Kuruş’a indirdi.

Kale Grubu, Yozgat’ta 300 kişiyi işe alacak

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, Yozgat’ın Yerköy İlçesi’ndeki yapı kimyasalları fabrikasında kapasite artıracaklarını belirterek, “Yerköy’de de 200-300 civarında yeni personel alabiliriz. İzmir ve Yerköy'de 2011 yılı içinde yaklaşık bin yeni kişiyi işe alırız” dedi.

Kale Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Zeynep Bodur Okyay, 700'ü İzmir'de kurulacak uçak motoru parçası fabrikasında, 300'ü de Yozgat'ta çalıştırılmak üzere bin kişiyi işe alacaklarını söyledi.

2 çocuğun boğulduğu Kirazlı Göleti’nin çevresine yapılacak tesislerde yüzme havuzu da yer alacak

Yozgat İl Özel İdaresi’nin geçen Eylül ayında 2 çocuğun boğularak hayatını kaybettiği Kirazlı Göleti’nin çevresine inşa etmeyi planladığı sosyal tesislerin içinde büyük bir yüzme havuzu da yer alıyor.

Üzerinde 2 yıldır çalışılan projede yüzme havuzunun yanı sıra spor salonu, restoran-kafe, futbol ve basketbol sahaları da bulunuyor. Şubat ayında Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne sunulacağı belirtilen ve 6 milyon Lira’ya mal olması planlanan projenin hayata geçirilebilmesi için genel müdürlüğün yerel yönetimlere verdiği destekten faydalanılabileceği kaydediliyor.

Emlakçı Hızarcı: Yozgat şantiyeye döndü,
emlakçılık önemli bir iş kolu hâline geldi

Yozgat’ta emlakçılık yapan Abdullah Hızarcı, TOKİ ve özel müteşebbisler tarafından yapılan konutların Yozgat’ı adeta şantiyeye çevirdiğini belirterek, “Bu kapsamda vatandaşların konuta olan talebi arttı ve emlak piyasası başlı başına bir iş kolu hâline geldi” dedi. Hızarcı, Yozgat’ta aktif olarak Emlakçılar Odası’nın bulunmadığına da dikkat çekti.

Tümgan: Demokrasilerin vazgeçilmezi ‘çok seslilik’ ama Yozgat’ta ‘çok sessizlik’ yaşanmakta

Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Merhaba Yozgat”ın köşe yazarlarından Soner Tümgan, muhalefet partilerinin yerel siyaset üretmeyen il başkanlarını istifaya davet etti.

Muhalefet partilerinin il teşkilatlarının Yozgat’ı tanımadıklarını, Yozgat’ı yorumlayamadıklarını Yozgat’ı yaşamadıklarını ve Yozgat’ın sorunlarıyla ilgilenmediklerini ileri süren Tümgan, “Çok partili bir sistemimiz varken Yozgat neredeyse tek partili olarak yönetiliyor. Oysa demokrasilerin vazgeçilmezi olan çok seslilik yerine Yozgat’ta çok sessizlik yaşanmakta” tespitinde bulundu. Tümgan, “İstifa et kardeşim” başlıklı yazısında, tepkisini şöyle ifade etti:

1 Aralık 2010 Çarşamba

Gözaltına alınan Özışık, Kayseri’ye götürüldü

Ankara Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla, yolsuzluk soruşturması kapsamında İstanbul Kâğıthane’de bir otelde gözaltına alınan Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Vedat Ali Özışık, dün akşam saatlerinde Kayseri’ye götürüldü. Özışık’ın sorgusunun Kayseri’de yapılacağı öğrenildi.