30 Kasım 2010 Salı

Vedat Ali Özışık İstanbul’da gözaltına alındı

Kayseri Şeker Fabrikası ve Pancar Kooperatifi Başkanı Vedat Ali Öşızık İstanbul'da, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdür Yardımcısı Cuma Karataş Sivas’ta, 7 fabrika çalışanı da Kayseri'de gözaltına alındı. Türkiye genelindeki operasyonda şu ana kadar 25 kişinin gözaltına alındığı belirtiliyor.

Hat ve ebru sanatına belediye desteği

Yozgat Belediyesi tarafından Çapanoğlu Camisi’nin çevresine yapılan büfelerden bazıları, geleneksel Türk İslâm sanatlarının yaşatılması için hat ve ebru sanatçılarına tahsis edilecek. Büfelerden biri de Yozgat Müftülüğü’ne verilecek.

Yozgat Belediyesi tarafından sürdürülen Çapanoğlu Büyük Camisi Çevre Düzenlemesi Projesi’nin büyük bir bölümü tamamlandı.

Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Gülbaş:
Halk arasında oluşan ön yargıyı kaldıracağız

Yozgat Ülkü Ocakları’nın yeni başkanı Adnan Menderes Gülbaş, geçmiş dönemlerde yaşanan bazı olaylardan dolayı halk arasında oluşan ön yargıyı kaldırmaya çalışacaklarını söyledi. Yozgat Ülkü Ocakları’nın sosyal faaliyetlerini artıracaklarını belirten Gülbaş, eski MHP Genel Başkanı merhum Alparslan Türkeş’in hayatını anlatan bir tiyatro oyununun Yozgat’ta da sahneleneceğini bildirdi.

16 Kasım’dan beri kendisinden haber alınamıyor

Yozgat Ülkü Ocakları’nın sosyal paylaşım sitesi Facebook’taki sayfasında yer alan bir duyuruda, Hacer Ataman isimli şahıstan 16 Kasım 2010 tarihinden bu yana haber alınamadığı belirtilerek, ‘görenlerin Allah rızası için haber vermesi’ isteniyor. Duyuruda, kayıp şahsın babası ve amcasına ait olduğu belirtilen telefon numaraları da veriliyor.

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin hizmet vereceği Şehitler Polis Merkezi törenle açıldı

Daha önce İl Emniyet Müdürlüğü ve değişik şube müdürlükleri olarak kullanılan bina, tadilattan geçirilerek Çocuk Şube Müdürlüğü ve Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği’nin hizmet vereceği bir merkeze dönüştürüldü. Şehitler Polis Merkezi, Yozgat Valisi Necati Şentürk ve İl Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ile protokol mensuplarının katıldığı törenle hizmete açıldı.

Torununun tedavisi için Akdağmadeni’den Sivas’a giden Özdemir, trafik kazasında can verdi

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nden 6 aylık torunu Mahmure Türkben’i Sivas’a doktora götüren Sezai Özdemir’in kullandığı otomobile, kavşakta belediyeye ait bir kamyon çarptı. Özdemir, kaldırıldığı Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Kazada yaralanan, 3’ü çocuk 7 kişi tedavi altına alındı.

29 Kasım 2010 Pazartesi

Çapanoğulları, bir gayr-i Müslim doktorun İtalya’da aldığı eğitimin masraflarını karşılamış

1861 yılında Yozgat’a gelen seyyahlardan George Perrot’un verdiği ilginç bir örnek, Çapanoğulları’nın eğitime büyük önem verdiğini gösteriyor. Seyyah Perrot, Ankara’da karşılaştığı bir gayr-i Müslim doktorun İtalya’da aldığı eğitiminin masraflarını Çapanoğlu Süleyman Bey’in karşıladığını öğrenince çok şaşırdığını ifade ediyor.

Tarihçi Taha Niyazi Karaca’nın, 2004 yılında Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi’nin 17. sayısında yayınlanan “Yozgat eğitim tarihine bir katkı” başlıklı yazısında, Osmanlı döneminde Yozgat’taki eğitim kurumları ve eğitime verilen değer hakkında önemli bilgiler yer alıyor. Karaca, yazısının “Osmanlı Devleti Döneminde Yozgat’ta Eğitim Kurumları” başlıklı kısmında, şu bilgileri kaydediyor:

28 Kasım 2010 Pazar

Som Petrol’ün, İran doğalgazını Avrupa’ya taşıma projesine izin çıktı; hat Yozgat’tan da geçecek

Yozgat Muhabir’in 26 Temmuz 2010 tarihinde gündeme getirdiği ‘İran doğalgazının Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşınması’ projesi için İran’ın Türkiye’den beklediği izni aldığı öğrenildi. Projede bir değişiklik yapılmazsa, İran gazını Avrupa’ya taşıyacak olan boru hattı Yozgat’tan da geçecek.

Boru hattı, İran’ın Bazargan şehrinden başlayıp Ağrı, Erzurum, Erzincan, Sivas, Tokat, Yozgat, Çorum, Kırıkkale, Ankara, Eskişehir, Bilecik, Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Edirne’yi kat edecek, Yunanistan üzerinden Almanya’ya ulaşacak.

Hızlı tren projesi, bin 511 kişiyi iş sahibi yaptı

Ankara-Tiflis bağlantılı İpekyolu Hızlı Tren Demiryolu Projesi'nin ilk ayağını oluşturan Ankara-Yozgat-Sivas hattının Yozgat etabında iş yapan 46 taşeron firma, tren yolu inşaatında bin 511 kişiyi istihdam ediyor.

Yozgat’ın eski “Köhne Panayırı”, Halep’e kadar bölgenin en meşhur hayvan pazarıymış

1907 yılı itibariyle Yozgat’ta 774 adet deve, 35 bin 77 adet inek ve öküz, 4 bin 345 adet manda, 2 bin 746 adet at-kısrak ve bargir, 19 adet ester (katır), 10 bin 150 adet merkep, 70 bin 171 adet tiftik keçisi ve 75 bin 878 adet koyun bulunuyormuş.

Geçen Kurban Bayramı’ndan önce Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde açılan ve çok yakında Sarıkaya İlçesi’nde de hizmete açılacak olan canlı hayvan pazarları, Yozgat’ın hayvancılık alanında sahip olduğu eski şöhretini de akıllara getiriyor.

Taha Niyazi Karaca’nın Türk Tarih Kurumu tarafından yayınlanan “Ermeni Sorununun Gelişim Sürecinde Yozgat’ta Türk Ermeni ilişkileri” isimli kitabında, Yozgat’ın ekonomik ve sosyal durumu hakkında ayrıntılı bilgiler veriliyor.

26 Kasım 2010 Cuma

Amerikan CBS muhabiri, İranlı kılığına girip Yozgat’taki kaçak istihbaratçıyla görüşmüş

Sürur Öztürk

“Yozgat Esir Kampı” hakkında bilgi edinmek için internette araştırma yaparken, “Yozgat Mülteci Misafirhanesi”ne dair hayli ilginç bir haberle karşılaştım. “Ya CBS muhabiri suikastçı olsaydı” başlıklı haber, Hürriyet gazetesinin internet sitesinde, 6 Haziran 2000 tarihinde yayınlanmış. Yani 10 yıl önce. Haber doğruysa, meğer Yozgat Mülteci Misafirhanesi’nden kimler geçmiş kimler!..

24 Kasım 2010 Çarşamba

Boğazlıyan Meslek Yüksekokulu’nun tefrişatını Boğazlıyanlı Enerji Bakanı Taner Yıldız yapacak

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Devecipınar Beldesi doğumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı, AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Bozok Üniversitesi bünyesinde Boğazlıyan’da yapımı devam eden Meslek Yüksekokulu’nun tefrişatını üstlendi.


Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. İnci Varinli, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu kapsamda Boğazlıyan Meslek Yüksekokulumuzda yer alan laboratuvarlar, sınıflar, idarî bürolar ile öğretim elemanlarının odaları, konferans salonu ve yemekhanenin iç donanımı ve araç gereçlerinin temini sağlanacaktır” dedi.

22 Kasım 2010 Pazartesi

“Seni vuracağım” diyen adamın tehdidini cep telefonuna kaydettikten 1 gün sonra vuruldu

Yozgat’ın Osmanpaşa Beldesi’nde tarla satışı sebebiyle aralarında anlaşmazlık bulunan 2 kişinin tartışması kanlı bitti. 80 yaşındaki Şakir U., 45 yaşındaki Harun C.’yi “Seni vuracağım” diye tehdit etti. Harun C., bu tehdidi cep telefonu ile kaydettirdi. Şakir U., ertesi gün Harun C.’yi tarla sürerken av tüfeğiyle vurarak yaraladı.

Yozgat’a tayin edilen eski Alanya Cumhuriyet Başsavcısı: Yozgat’ta da bir ağabeyiniz olacak

Yozgat’a Başsavcı olarak tayin edilen eski Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Kurban Bayramı’nda Alanya Emniyet Müdürlüğü otoparkında düzenlenen bayramlaşma töreninde, Alanyalılara hüzünlü bir veda konuşması yaptı. Başsavcı Yeldan, Alanyalılara, “Sizler benim her zaman kalbimdesiniz. Sizleri asla unutamayacağım. Yolunuz Yozgat’a düşerse orada da bir ağabeyiniz ya da kardeşiniz olduğunu asla unutmayın” dedi. Ali Yeldan, özetle şunları söyledi:

Orta Anadolu’nun en büyük domates serası Sorgun’da; ama su sıkıntısıyla ilgilenen merci yok

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde kurulan Orta Anadolu’nun en büyük domates serasının su sıkıntısının aylardır giderilmediği ileri sürülüyor.

Yeni Ufuk gazetesinin sahibi Bekir Çaylak, “Yatırımcı dört aydır haber bekliyor” başlıklı yazısında, yetkililerin “Sizler burasını daha da geliştirin ve kalkındırın. En ufak bir sıkıntınız olduğunda bize gelin” taahhüdüne rağmen, Sorgun’daki domates serasının su sıkıntısının giderilmesi için 4 aydır hiçbir çalışma yapılmadığına dikkat çekti.

21 Kasım 2010 Pazar

İstanbul’da baraj gölünde boğulan Coşkun, Sarıkaya’da gözyaşları arasında toprağa verildi

İstanbul Başakşehir’deki Sazlıdere Baraj Gölü’ne düşen arkadaşlarını kurtarmak isterken arkadaşıyla birlikte boğulan 18 yaşındaki Coşkun Yozgat’ın cenazesi, memleketi Yozgat’ta toprağa verildi.

Coşkun Yozgat’ın cenazesi, memleketi Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine getirildi. Yozgat’ın cenazesi, Kayapınar Mahallesi’ndeki Merkez Camisi’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında Sarıkaya Mezarlığı’nda toprağa verildi. Cenazede anne Gülbahar Yozgat ve yakınları gözyaşlarına hakim olamadı.

20 Kasım 2010 Cumartesi

Eski Yozgat Belediye Başkanı Açıkgöz:
Et Entegre tesisleri satılsın ama 10 milyona değil

Eski Yozgat Belediye Başkanı Ali Açıkgöz, Belediye Et ve Süt Ürünleri Ticaret ve Sanayi A.Ş.’nin Et ve Balık Kurumu’na 10 milyon Liraya (eski parayla 10 trilyon Liraya) satılacağına dair duyumları olduğunu kaydetti.

Açıkgöz, “Eğer bu tesisi 10 trilyona verirseniz bu millet sizden bunun hesabını sorar” dedi.

MHP’nin Yozgat’taki başarısızlık hikâyesi: BESET

Yozgat gazetesinin sahibi Osman Hakan Kiracı, temeli MÇP Yozgat Milletvekili Alparslan Türkeş ve dönemin Başbakanı Tansu Çiller tarafından atılan ve Yozgat Belediyesi’ni hâlâ devam eden bir borç sarmalının içine çeken BESET’in hikâyesini yazdı.

İşte, Kiracı’nın belgesel niteliği taşıyan “Geçmişten bugüne ‘Beset’ hikâyesi” başlıklı yazısı:

Daha şehrimizin adını bile bilmiyormuşuz

Sürur Öztürk

“Yozgat” adının, Hazreti Hızır aleyhisselâmın, aşiret Reisi Ömer Cabbar Ağa için ettiği “Çobanoğlu, yozuna yoz katılsın, memleketinin adı Yoz kat olsun” duasından kaynaklandığı rivayet edilir. Merhum Abbas Sayar ise, yıllar önce Yozgat gazetesinde yayınlanan bir yazısında, Yozgat adının Latince “Yozgates / Yozgatantes” kelimesinden geldiğini ileri sürüyor.

1947 yılında İstanbul’da “Yozgat” adı üzerine bir araştırma yaptığını belirten Sayar, Botanik Araştırmalar Ansiklopedisi’nde “Salvi Yozgatantes” isimli soğanlı bir bitki türünden bahsedildiğini, bu bitkiye de dünyada başka bir yerde rastlanmadığını kaydediyor.

Vatandaş, Sırasöğüt’e kanalizasyon istiyor

Yozgat gazetesinin internet sitesindeki “Yozgat Okurundan Belediye Başkanına E-Mail Hattı” bölümüne mesaj yazan bir vatandaş, Sırasöğüt Mahallesi’nde kanalizasyonun her hafta tıkandığını, evlerin ve işyerlerinin alt katlarının pis su ile dolduğunu belirterek, kanalizasyon hattının yenilenmesini istedi.

yozgatgazetesi.com’a 12 Kasım 2010 tarihinde Kadir Kaya imzasıyla mesaj bırakan vatandaş, şikâyetini şöyle dile getirdi:

Coşkun’un cenazesi Yozgat’a gönderildi

İstanbul Başakşehir’deki Sazlıdere Baraj Gölü’ne düşen arkadaşlarını kurtarmak isterken arkadaşıyla birlikte boğulan 18 yaşındaki Coşkun Yozgat’ın cenazesi, memleketi Yozgat’a gönderildi.

Coşkun Yozgat için Altınşehir Merkez Camisi’nde cenaze töreni düzenlendi. Törende, boğulan gencin ailesi ve yakınları uzun süre gözyaşı döktü. Kılınan namazın ardından cenaze evinin önüne getirildi. Gözyaşı döken acılı aileyi yakınları teselli etmeye çalıştı. Coşkun Yozgat’ın cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Yozgat’a gönderildi.

19 Kasım 2010 Cuma

Boğa, kurban edileceği yere kendiliğinden gitti, kıbleye dönerek yatıp kurban edilmeyi bekledi

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde, 5 ortak tarafından satın alınan bir boğa, kurban edileceği yere kendiliğinden gitti; kıbleye doğru yatarak kurban edilmeyi bekledi. Boğanın sahipleri, onu kurban etmekte tereddüt ettiler.

Boğanın hissedarlarından Mehmet Eroğlu, görenleri şaşkına çeviren olayı şöyle anlattı:

16 Kasım 2010 Salı

İşyeri yanan Çakı: Bu depoyu birileri yaktı

Doğan Çakı isimli esnafın eski Sanayi Sitesi’nde depo olarak kullandığı iki katlı binada bayram namazı esnasında yangın çıktı. Yanan deponun sahibi Doğan Çakı, “Bu depoyu birileri yaktı” iddiasında bulundu.

Eski Sanayi Sitesi’nde depo olarak kullanılan iki katlı bir iş yerinde, bayram namazı sırasında yangın çıktı. Yangın sırasında işyerinde patlamalar meydana gelmesi, çevrede korkuya sebep oldu. Patlamaların işyerindeki tüplerden kaynaklandığı ancak yangının çıkış sebebinin henüz tespit edilemediği belirtiliyor.

14 Kasım 2010 Pazar

Yozgat’ta rağbet büyükbaş hayvanlara

Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satan satıcılar, müşterilerin daha çok büyükbaş hayvan satın aldıklarını belirtiyorlar.

Gökçekışla Köyü’nden gelen Bekir Karaca isimli besici, vatandaşların küçükbaş kurbanlıklara pek rağbet göstermediğini belirtti. Kavurga Köyü’nden gelen Mehmet Fidan da pazara getirdiği 90 koyundan 25 tanesini sattığını söyledi. Musa Arık isimli satıcı ise, vatandaşların büyükbaş kurbanlıklara daha fazla rağbet gösterdiklerini ifade etti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, kurbanlık hayvan fiyatlarında geçen yıla oranla meydana gelen fiyat artışının iddia edildiği gibi yüzde 100 oranında olmadığını belirtti. Kurbanlık fiyatlarının yüzde 20 oranında arttığını belirten Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz de, genel olarak besicilerin satışlardan memnun olduklarını söyledi.

Sarıkaya’nın şairleri ve yazarları dernek kurdular

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ndeki şairler ve yazarlar, sosyal ve kültürel faaliyetlerin daha etkili ve hâle gelmesi için Sarıkaya Şairler ve Yazarlar Derneği’ni kurdular.

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, derneğin kurulmasının Sarıkaya için kültürel anlamda çok büyük önem arz ettiğini belirterek, “Yeni kurulan bu derneğe elimizden gelen her türlü desteği sağlayacağız” dedi.

Yozgat Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü,
uykusuz şoförleri uyuttuktan sonra yola çıkarıyor

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, uykusuz ve yorgun olduklarını tespit ettikleri uzun yol şoförlerine çay kahve ikram edip, kendilerine bir süre uyuma imkânı sağladıktan sonra yola çıkarıyorlar.

Kamyon şoförü İsmail Avcı, Yozgat emniyetinin bu uygulamayla polislerin sadece ceza yazan kişiler olmadığını gösterdiğini belirterek, uygulamadan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

13 Kasım 2010 Cumartesi

Yerköy’deki trafik kazasında
Sivas Cumhuriyet Savcısı’nın eşi ve çocuğu öldü

Sivas’ta Cumhuriyet Savcısı olarak görev yapan Hakan Engin’in kullandığı 06 AS 5189 plakalı otomobil, E-88 Karayolu’nun Yerköy ilçesi Sekili Beldesi yakınlarında şarampole yuvarlandı. Kazada Savcı Ergin’in eşi Cennet Ergin olay yerinde, 5 yaşındaki oğlu Ali Eren Ergin ise hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Kazada, savcı Hakan Ergin ile 1 yaşındaki oğlu Cem Asil Ergin ise yaralandı.

Kazadan yaralı olarak kurtulan Savcı Ergin, Yerköy Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken hayatî tehlikesi bulunduğu belirtilen oğlu Cem Asil Ergin ise Yozgat Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Ankara’ya sevk edildi.

Yozgat kaçıncı şehir olacak?

Sürur Öztürk

Ahmet Hamdi Tanpınar’ın “Beş Şehir”inden ve Ahmet Turan Alkan’ın “Altıncı Şehir”inden sonra Yozgat kaçıncı şehir olur bilemem. Ama kuvvetle inanıyorum ki, bizzat kendi insanı tarafından yalnızlığa terk edilen bu yetim, bu öksüz şehir, şehirler serisi içinde yer almayı fazlasıyla hak ediyor.

Artık Yozgat’a eskisinden çok daha fazla kızıyor ve aynı zamanda bu şehri artık eskisinden çok daha fazla seviyorum… Selâm sana Yozgat; Yozgat, selâm sana…

12 Kasım 2010 Cuma

Yozgat’ın en büyük canlı hayvan pazarı
bayramdan sonra Sarıkaya İlçesi’nde açılacak

Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, Yozgat’ın en büyük hayvan pazarı olacağını belirttiği Sarıkaya Hayvan Pazarı’nın 650 bin Liraya mal olduğunu ve Kurban Bayramı’ndan sonra hizmete açılacağını kaydetti.

1990 doğumlu gençlerde askerlik heyecanı başladı

Yozgat’tan 4. tertip olarak askere gidecek olan 1990 doğumlu gençlerin askerlik yapacakları birlikler belli oldu. Yozgat Askerlik Şubesi’ne asılan listeleri inceleyen gençler, bayram hazırlıklarının yapıldığı şu günlerde farklı bir heyecan yaşıyorlar.

Askerlik Şubesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, 1990-4 olarak er statüsünde askerlik yapacak yükümlülerin bu yıl Kasım ve Ocak aylarında iki grup halinde silah altına alınacakları bildirildi.

Birinci grup olarak askere alınacakların sevk evraklarını en geç 1 Aralık 2010 tarihine kadar almaları gerekiyor.

8 Kasım 2010 Pazartesi

Yozgat, Abide İş Hanı için seferber oldu

Yozgat’ın en büyük iş merkezi olan Abide İş Hanı’nın kullanılmayan alt katlarının değerlendirilmesi ve iş hanının daha verimli kullanılması için çalışma başlatıldı.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık ve Emniyet Müdürü Bekir Akarsu ile birlikte iş hanında incelemelerde bulundu; Abide İş Hanı Yönetim Kurulu Başkanı Zekeriya Gündüz ve dükkân sahiplerinden bilgi aldı.

“İnşallah bu iş hanını hep birlikte daha da modern bir iş merkezimiz hâline getireceğiz” diyen Vali Şentürk, en alt katın da spor merkezi ya da mescid olarak değerlendirilebileceğini söyledi.

7 Kasım 2010 Pazar

Yerköy’de trafik kazası: 4 yaralı

Mehmet Öncül’ün kullandığı 66 KF 884 plakalı otomobil, E-88 Karayolu’nun Şefaatli yol ayrımında, tali yoldan çıkış yapan İbrahim Yalçınkaya yönetimindeki 66 PE 515 plakalı otomobille çarpıştı. Kazada otomobil sürücüleri Mehmet Öncül ve İbrahim Yalçınkaya ile otomobillerde bulunan Fatma Öncül ve Mustafa Yalçınkaya yaralandı. Yaralılar Yerköy Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Bakan Eker’den çiftçiye bayram müjdesi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, Kurban Bayramı’ndan önce 130 milyon Lira süt primi, 150 milyon Lira da hububat primi olmak üzere, çiftçiye toplam 280 milyon Lira prim ödeyeceklerini bildirdi.

Bakan Eker, süt primlerinin bundan sonra her 3 ayda bir ödeneceğini kaydetti.

Zemin, üzerindeki araçlarla birlikte çöktü

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde jeotermal enerji sondaj kuyularını inceleyen Maden Tetkik Arama (MTA) ekiplerinin çalışma yaptığı bölgedeki istinat duvarı çöktü. Meydana gelen sarsıntı ve gürültü sebebiyle deprem olduğunu zanneden esnaf ve kaplıcalarda bulunan vatandaşlar, panik hâlinde sokağa fırladılar.

Olayda can kaybı olmadı ancak çöküntüye düşen araçlarda ve kaplıca tesislerinde büyük çapta maddi hasar meydana geldiği belirtiliyor. Çökmenin, sıcak suyun devamlı akması sebebiyle toprağın yumuşamasından kaynaklandığı belirtiliyor.

Eski Başhekim Fidan’dan çarpıcı iddialar

Yozgat Bozok Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nin görevden alınan eski Başhekimi Dr. Serdar Fidan, başta Dr. A.D. olmak üzere bazı doktorların organize bir şekilde hastane yönetiminden usulsüz taleplerde bulunduklarını, bu talepler kabul edilmeyince de hastane yönetimini sıkıntıya düşürecek arayışlar içerisine girdiklerini iddia etti.

Dr. Fidan, kendisinin Başhekimlik yaptığı dönemde erken doğum şüphesiyle hastaneye yatırılan 7 aylık hamile bir kadının ölümünden de Dr. A.D.’yi sorumlu tuttu. Fidan, “Olayda hastayı yatıran bu doktor, takip eden başka doktor. Bundan dolayı da hastanın takibinde problem oldu. Kadın yaşamını yitirdi ve bu olay yüzünden ben devlet memurluğu görevinden ayrılmak zorunda kaldım” dedi.

6 Kasım 2010 Cumartesi

Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı değişti

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı’na Alanya Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan’ı getirdi. Yozgat Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Celal Ertürk ise Karşıyaka Cumhuriyet Başsavcılığı’na atandı.

5 Kasım 2010 Cuma

CHP Yozgat İl Başkanı Keven:
Kargaşa uzun sürerse çözüm yeri kurultaydır

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Yozgat İl Başkanı Ali Keven, “Bu iç kargaşa, bu iç çelişkiler uzun sürerse, açık söylemek gerekirse, bunun çözüm yeri kurultaydır” dedi.

CHP’de yaşananların, ‘birilerinin çizdiği, şekillendirdiği bir senaryo gibi gözüktüğünü’ ileri süren Keven, olayların durgunlaşmasından sonra delegeleri ve ilçe başkanlarını toplayarak, CHP’de yaşananlar konusundaki görüşlerini açık ve net bir şekilde ortaya koyacaklarını söyledi. Keven, kendisinin ve arkadaşlarının Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu da eski Genel Sekreter Önder Sav’ı da çok sevdiklerini ifade ederek, ‘Genel Başkandan yana mısınız, Genel Sekreterden yana mısınız?’ sorusunun yanıltıcı bir soru olduğunu ileri sürerek, “Biz CHP’den yanayız” dedi.

CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, Merhaba Yozgat gazetesinin sorusu üzerine, CHP’deki son gelişmeleri değerlendirdi.

Saraykent’te 4 açılış birden

Yozgat’ın Saraykent İlçesi’nde ilköğretim okulu, spor sahası, süt toplama merkezi ve öğretmenevi, AK Parti Yozgat Milletvekillerinin de katıldıkları törenlerle hizmete açıldı.

Törenlere Yozgat Valisi Necati Şentürk, AK Parti Yozgat Milletvekilleri Bekir Bozdağ, Osman Coşkun; Saraykent Kaymakamı Cumhur Duran, Saraykent Belediye Başkanı İdris Ögel, bazı İl Genel Meclisi Üyeleri, il ve ilçeden gelen daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Karadeli’den Çiçek’e: Özel bir işletmenin işçileri nasıl devlet güvencesinde olabilir?

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, daha önce düzenlediği basın toplantısında, Et ve Balık Kurumu’na devredileceği belirtilen Et Entegre Tesisleri’nde çalışanların haklarının baki olduğunu, herhangi bir olumsuzluk yaşanması hâlinde, Bakanlığın belirleyeceği yerlerde istihdam edileceklerini söyledi.

Yeni Ufuk gazetesi yazarı Muammer Karadeli ise, özel bir işletmede çalışan işçilerin nasıl olup da ‘devlet güvencesi’ altında olabileceğini sordu. Karadeli, “Kafa karıştıran açıklamalar” başlıklı yazısında, şunları kaydetti:

4 Kasım 2010 Perşembe

Gençler Sarıkaya’ya Gençlik Merkezi kuracaklar

28 Eylül 2010 tarihinde Türkiye Gençlik Federasyonu’na bağlı olarak kurulan Sarıkaya Gençlik Derneği, Gençlik Merkezi kurmak için kolları sıvadı.

Derneğin kurucu başkanı Engin Cihangir, hazırladıkları ‘Sarıkaya Gençlik Merkezi’ projesine destek veren AK Parti Yozgat Milletvekili Abdülkadir Akgül’e, Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez’e ve Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’e teşekkür etti. Cihangir, Kurban Bayramı’ndan sonra, çalışan gençler için iş sağlığı ve iş güvenliği konulu eğitim programı düzenlemeyi planladıklarını bildirdi.

Sorgun’da trafik kazası: 2 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde, 65 yaşındaki Ceylan Çetin’in kullandığı 66 KH 719 plakalı TIR, E-88 Karayolu’nun 7. kilometresinde, Adem Dal yönetimindeki tohum ekme makinesi bağlı 19 KH 422 plakalı traktöre arkadan çarptı.
Kazada traktörde bulunan Celal Ekici ve Vedat Ekici yaralandı. Yaralılar, 112 Acil Servis ambulansıyla Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Sorgun canlı hayvan pazarı hizmete açıldı

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde 30 bin metrekarelik alan üzerine yapılan ‘Canlı Hayvan Pazarı’, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’ın da katıldığı bir törenle açıldı. Törende, şarkıcı Latif Doğan bir konser verdi.

AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, törende yaptığı konuşmada, AK Parti Hükümeti olarak tarım ve hayvancılık alanında çiftçilere sağladıkları imkânlar hakkında bilgi verdi. Bozdağ, “Hükümetimiz, tarım ve hayvancılık konusunda çok sayıda kanun çıkartarak, çiftçimize yardımcı olmuştur. Bu dönemde çiftçimiz en büyük desteği almıştır. Kredi faizleri düşürülerek, çiftçimize ayrı bir destek sağlanmıştır” dedi.

Yerköy Adalet Meslek Yüksekokulu’nu, Anayasa Mahkemesi’nin Yozgat Lisesi mezunu başkanı açtı

Bozok Üniversitesi’nin Yerköy İlçesi’ndeki Adalet Meslek Yüksekokulu, dün Anayasa Mahkemesi’nin Yozgat Lisesi mezunu Haşim Kılıç’ın da katıldığı bir törenle açıldı.

Kültür merkezi olarak inşa edilen ve bürokrasideki aksaklıklar sebebiyle tamamlanması 18 yıl süren bina, Adalet Meslek Yüksekokulu olarak kullanılmak üzere Bozok Üniversitesi’ne devredilmişti.

3 Kasım 2010 Çarşamba

Otomobil üniversite öğrencilerine çarptı: 3 yaralı

22 yaşındaki bir şoförün kullandığı otomobil, Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampüsü’nün karşısındaki yoldan karşıya geçmekte olan üniversite öğrencilerine çarptı.

Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılan öğrencilerin vücudunda kırıklar olduğu öğrenildi.

Millî Mücadeleyi ilk düşünen Kâzım Karabekir’di

Yozgat’ın yetiştirdiği yazarlardan Milliyet Gazetesi yazarı Taha Akyol, Anadolu’da silahlı millî mücadeleyi ilk düşünen kişinin Kâzım Karabekir olduğunu ileri sürdü.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., Kâzım Karabekir Vakfı ile birlikte, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde “Kâzım Karabekir Sempozyumu” düzenledi.

Kâzım Karabekir’in kızı ve Kâzım Karabekir Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hayat Karabekir Feyzioğlu ile diğer kızı Timsal Karabekir Yıldıran’ın açış konuşmalarının ardından, başkanlığını, Kâzım Karabekir’in torunu, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Pınar Feyzioğlu Akkoyunlu’nun yaptığı açık oturuma geçildi.