31 Ekim 2010 Pazar

Yerköy sulama tesisleri hizmete girdi

DSİ tarafından Şanlıurfa, Balıkesir, Şırnak, Isparta, Kahramanmaraş, Zonguldak, Sivas, Yozgat ve Kayseri’de yapılan sulama tesisleri, Şanlıurfa Topçu Meydanı’nda düzenlenen törenle, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından uydu üzerinden sağlanan video konferans bağlantısıyla toplu olarak hizmete açıldı.

Hayvan otlatma tartışması cinayetle bitti: 2 ölü

Yozgat’ın Aydıncık İlçesi’ne bağlı Güroğlu Köyü’nde oturan ve aralarında birkaç gün önce hayvan otlatma konusunda yaşanan tartışma sebebiyle husumet bulunan Abuzer D. ile Serdar Sarıaslan ve Serkan Sarıaslan arasında yeniden tartışma çıktı.

Tartışmanın kısa sürede kavgaya dönüştüğü olayda Abuzer D, üzerindeki tabancayla Serdar ve Serkan Sarıaslan’a ateş etti. Serdar Sarıaslan’ın olay yerinde hayatını kaybettiği olayda, ağır yaralanan Serkan Sarıaslan, Çorum Alaca Devlet Hastanesi’ne sevk edilirken yolda hayatını kaybetti. 2 kişiyi öldürdüğü iddia edilen Abuzer D., gözaltına aldı.

TSO’dan ücretsiz ‘Devlet Yardımları’ semineri

Başbakanlık Dış Ticaret Müsteşarlığı İhracatı Geliştirme Etüd Merkezi (İGEME), “Ülke Masaları ve Devlet Yardımları” konulu eğitim programı düzenliyor. İGEME’nin organize ettiği program, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından gerçekleştirilecek.

11 Kasım 2010 tarihinde İl Kültür Müdürlüğü Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilecek olan eğitim programıyla, katılımcıların ülke masaları ile ihracata yönelik devlet yardımları, ilgili kurumlar ve uygulamaları konularında bilgilendirilmeleri amaçlanıyor.

İhracatçı firmalara, KOBİ’lere, ilgili kurum ve kuruluşların temsilcilerine verilecek olan ücretsiz programa katılmak için son başvuru tarihi 8 Kasım 2010. Eğitim programına katılanlara ‘katılım belgesi’ verilecek. (Yozgat Muhabir)

30 Ekim 2010 Cumartesi

Çiçek: Güzergâhın değişmemesi için çok gayret sarf ettik ama teknik şartlar sebebiyle değişti

AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, milletvekilleri olarak hızlı tren güzergâhının değiştirilmemesi için çok gayret sarf ettiklerini ancak teknik şartlar sebebiyle güzergâhın değiştiğini söyledi. Çiçek, hızlı tren hattının inşaatının hızla devam ettiğini ve 2014 yılında hizmete başlayacağını kaydetti.

Yozgat halkının referandumda verdiği desteğin sorumluluklarını daha da artırdığını ifade eden çiçek, yaptıkları çalışmaları anlattı. Çiçek, ulaşım hizmetlerine ağırlık verdiklerini, 300 yataklı modern bir hastane yapılacağını, belediyeye ait et entegre tesislerinin Et ve Balık Kurumu’na devredileceğini, Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu’nun önümüzdeki hafta açılacağını söyledi.

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü, Sorgunlu İbrahim Çetin’i, “Ayın Başarılı Çalışanı” seçti

Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı’nda Bilgi İşlem Şefi olarak çalışan Yozgat’ın Sorgun İlçesi doğumlu İbrahim Çetin, Ekim ayında “Ayın Başarılı Çalışanı” seçilen personel arasında yer aldı.

1978 doğumlu İbrahim Çetin, 5 yıldır Et ve Balık Kurumu’nda çalışıyor. (Yozgat Muhabir)

Cumhuriyetin 87. yıldönümü törenlerle kutlandı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 87. yıldönümü, Yozgat’ta da törenlerle kutlandı.

29 Ekim 2010 Cuma

Yozgat’ta hırsızlık yaptı, Kırşehir’de yakalandı

Yozgat’ın Saraykent İlçesi’nde bir eve girerken ev sahibi tarafından polise ihbar edilen ancak kaçmayı başaran hırsız, yapılan takip sonucunda Kırşehir’de yakalandı.

U.Ç. isimli zanlı, sabah saatlerinde Yozgat’ın Saraykent İlçesi’nde bir eve girmeye çalıştı. O sırada ev sahibi şahısları fark edip polise bildirdi; ancak zanlı kaçmayı başardı. Polis ekibinin takibe aldığı zanlı, 33 RD 984 plakalı aracıyla, Kırşehir istikametine doğru kaçtı. Yozgat polisi, kaçan zanlı hakkında Kırşehir polisine bilgi verdi. Türbe Kavşak’ta kapan kuran Ahi Polis Merkezi Amirliği ekibi, aracı durdurmayı başardı. Araçtan inip kaçmaya başlayan U.Ç., karakol ekibinin takibi sonunda yakalandı. Yakalan zanlı, Yozgat’tan gelen polis ekiplerine teslim edildi. (Kaynak: samanyoluhaber.com)

Başbakan Erdoğan: Cumhuriyet ne kadar Ankara’nınsa o kadar da Yozgat’ındır

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, TRT 5-Anadolu’nun Arı Stüdyoları’nda düzenlenen açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet ne kadar Ankara’nınsa, o kadar da Yozgat’ındır” dedi. Erdoğan şöyle konuştu:

“Evet; bu toprakları biz şehitlerimizin kanlarıyla olduğu kadar, hakla, aşkla ve sevda ile yoğurduk. 87 yıl önce Cumhuriyeti de işte bu sevdanın, bu aşkın, ortak ideallerimizin üzerine hep birlikte inşa ettik. Cumhuriyet ne kadar Çankayalının rejimiyse, o kadar da Bahçesaraylının rejimidir. Cumhuriyet ne kadar Ankara’nınsa, o kadar da Yozgat’ındır. Cumhuriyet İstanbul’a, İzmir’e ne kadar yakınsa, Kayseri’ye, Konya’ya Artvin’e, Tekirdağ’a, Van’a da o kadar yakındır. Çünkü Cumhuriyet Trakya’dır, çünkü cumhuriyet Anadolu’dur” dedi. Başbakan Erdoğan, TRT Anadolu’ya uzun soluklu ve başarılı bir yayın hayatı diledi. (Yozgat Muhabir)

Atatürk’ü biraz olsun seviyorsanız,
derhal istifa ediniz!

Yorum – Sürur Öztürk

Atatürkçü Düşünce Derneği Yozgat Şube Başkanı İsmail Aslanyiğit’in 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı münasebetiyle yayımladığı mesaj, herhalde Atatürk’ün kemiklerini sızlatmaya yetmiştir.

Malûmunuz, sık sık edebiyatçılarla, şairlerle, yazarlarla, gazetecilerle bir araya gelip sohbet eden, istişarelerde bulunan Atatürk, Türkçe’yi en iyi kullanan devlet adamlarından birisiydi. Atatürkçü Düşünce Derneği Yozgat Şube Başkanı İsmail Aslanyiğit’in Cumhuriyet Bayramı mesajı ise, tam bir Türkçe katliamı gibi.

28 Ekim 2010 Perşembe

Basın, koltuğunu Valiye devretmeli midir?

Yorum - Sürur Öztürk

Bence, halk adına sivil denetim görevini üstlenmiş ve ‘bağımsız’ konumda kalması gereken hiçbir basın mensubu, koltuğunu valiye devredip onu ‘amir’, kendisini de ‘memur’ pozisyonuna getirmemelidir.

Hiçbir vali, hiçbir kaymakam ve hiçbir belediye başkanı da, ziyaret ettiği basın kuruluşunun makam koltuğuna kurulup, kendisini bir “23 Nisan Başbakanı” durumuna düşürmemelidir…

Belediye, “Osmanlı Taşları Müzesi” kuracakmış

İleri gazetesinin internet sitesinde “Osmanlı taşları Yozgat’ta müzeleşecek” başlığıyla yayınlanan habere göre Yozgat Belediyesi, Osmanlı döneminde ‘sadaka ve şifa gibi çeşitli amaçlarla kullanılan’ taşların sergileneceği bir müze kurmayı planlıyor. Haberde, Belediye Başkanı Yusuf Başer’in girişimleri ile kurulması planlanan Osmanlı Taşları Müzesi’nin, bu isimle kurulan ilk müze olacağı belirtilirken, hazırlık çalışmalarına başlanan müzede sergilenecek taşlar için geniş çaplı çalışmalar yürütüldüğü kaydediliyor.

(Yozgat Muhabir)

27 Ekim 2010 Çarşamba

Muhtarlara müjde! Maaşları artacak

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, köy ve mahalle muhtarlarının özlük haklarında iyileştirme yapılmasını sağlayacak kanun tasarısının Bakanlar Kurulu’na sunulduğunu söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, milletvekillerinin sözlü sorularını cevaplayan İçişleri Bakanı Beşir Atalay, şu açıklamada bulundu:

26 Ekim 2010 Salı

Üniversite hastanesi 13 poliklinikle hizmete açıldı

Açılışı defalarca ertelenen Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, 13 poliklinikle Yozgat halkına hizmet vermeye başladı.

Hastanenin Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, ilerideki günlerde yeni polikliniklerin de hizmete açılacağını söyledi.

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi, hizmete açıldı. Hastanenin Başhekimi Yrd. Doç. Dr. Hayrullah Yazar, düzenlediği basın toplantısında, hastane hakkında bilgi verdi.

25 Ekim 2010 Pazartesi

Ali Aydın’ın Yozgatlı olduğunu bilmeyen Kılıçdaroğlu, Gül’ü hemşehricilik yapmakla suçladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Aydın’ı HSYK üyeliğine seçmesinin, ‘Ben kendi hemşerilerimi atarım, diğerlerini atamam’ anlayışı olduğunu ileri sürdü.

Cumhurbaşkanı Gül’ün HSYK üyeliğine seçtiği eski Kayseri Barosu Başkanı Ali Aydın’ın Kayseri değil, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Ovakent Beldesi doğumlu olması ise, Kılıçdaroğlu’nun “hemşehricilik” suçlamasını dayanaksız hâle getiriyor. Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, Kayseri Barosu’nun Yozgatlı Başkanı Avukat Ali Aydın’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tarafından HSYK üyeliğine seçilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu söylemişti.

Milletvekili Coşkun’a Twitter’dan taziye

“tr_dream66‎” rumuzlu Twitter kullanıcısı AK Parti Yozgat Milletvekili Osman Coşkun’un amcasının vefat ettiğini duyurarak, taziye mesajı yayınladı. “tr_dream66‎”nın Twitter mesajı şöyle:

“Yozgat Ak parti milletvekili sayın Osman Coşkun beyin amcası vefaat etti Allahtan rahmet diliyorum...” (Yozgat Muhabir)

24 Ekim 2010 Pazar

Prof. Çay: Türkçü düşünce partiler üstü olmalı

Sürur Öztürk

“Altan Deliorman ve Nihal Atsız” başlıklı yazımda, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü ile Kültür A.Ş.’nin, 23 Ekim Cumartesi günü Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi’nde, Türk milliyetçiliğinin en önemli isimlerinden birisi olan Altan Deliorman’ın her yönüyle anlatıldığı bir program düzenlediğini duyurup, programın ayrıntılarını yazacağımı kaydetmiştim.

Programın akışını ve katılımcılarını, kultursanat.org’a yazdığım şekliyle aktarayım, daha sonra Yozgat Muhabir okuyucuları için ayrıntılara geçeceğim.

Aydın’ın HSYK üyeliğine seçilmesi gurur verici

Yozgat Barosu Başkanı Avukat Yusuf Başer, Kayseri Barosu’nun Yozgatlı Başkanı ve çocukluk arkadaşı Avukat Ali Aydın’ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeliğine seçilmesinin kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Ovakent Beldesi doğumlu Avukat Ali Aydın’ın HSYK üyeliğine seçilmesi, Ovakentlileri de sevindirdi. Ovakent Beldesi’nde bu akşam (24 Ekim) saat 19.00’da bir kutlama programı düzenlenecek.

Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Erkılıç: 350 TL maaş alıp 370 TL Bağ-Kur primi ödüyoruz

Sarıkaya Muhtarlar Derneği Başkanı Karaca, muhtarların özlük haklarının iyileştirilmesini istedi. Maaşlarının düşük olmasından yakınan Yenidoğan Mahallesi Muhtarı Erkılıç da, 350 TL maaş alıp 370 TL Bağ-Kur primi ödediklerini kaydetti.

23 Ekim 2010 Cumartesi

TOKi konutları bayramdan önce teslim edilecek

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, “İnşallah Kurban Bayramı’nda önce konutları sahiplerine teslim ederek vatandaşlarımıza çifte bayram yaptıracağız” dedi.

Kısa adı TOKİ olan Toplu Konut İdaresi tarafından Yozgat’ta yapılan 666 dairelik toplu konutların sahiplerine tesliminde sona yaklaşıldı.

Köyünün tarihini Osmanlı arşivinde arıyor

dayili.net isimli internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Edebiyat Öğretmeni Mustafa Karadavut, Yozgat’ın Merkez İlçesi’ne bağlı Dayılı Köyü’nün tarihi hakkında Osmanlı arşivinde araştırma yapıyor. Sitenin “Tarihçesi” bölümünde şu ifade yer alıyor.

“Köyümüzün tarihi ile ilgili araştırma, Ankara Millî Kütüphanesi Osmanlı Arşivi’nde Edebiyat Öğretmenimiz Mustafa Karadavut tarafından devam etmektedir. En kısa sürede bilgilerinize sunulacaktır.” (Yozgat Muhabir)

Cumhurbaşkanı Gül, Kayseri Barosu’nun Yozgatlı Başkanı Avukat Aydın’ı HSYK üyeliğine seçti

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’na 4 yeni asil üye seçti. Gül’ün seçtiği üyelerden Kayseri Barosu Başkanı Avukat Ali Aydın, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Ovakent Beldesi doğumlu. Avukat Ali Aydın, 2009 yılının Ekim ayında, kanser sebebiyle vefat eden kardeşi Şevket Aydın’ın cenaze merasimine katılmak için Yozgat’a gelmişti.

22 Ekim 2010 Cuma

Yeşil kartlılar artık diş dolgularını ve kanal tedavilerini de ücretsiz yaptırabilecekler

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yeşil kartlı hastaların artık diş dolgularını ve kanal tedavilerini de ücretsiz yaptırabileceklerini bildirdi.

Bakan Akdağ, “Diş dolguları ve kanal tedavilerini yapamıyorduk. Yönetmelikte değişiklik yaptık. Artık hastalarımız bu imkânlardan ücretsiz olarak faydalanabilecek. Ben de bu olaydan dolayı çok mutluyum” dedi.

21 Ekim 2010 Perşembe

Milletvekili Akgül: Ben de jeotermal ısıtma mağduruyum, sorumlular ortaya çıkarılmalı

AK Parti Yozgat Milletvekili Abdulkadir Akgül, Sarıkaya İlçesi’nde jeotermal enerji ile ısıtma sisteminde vatandaşları mağdur eden sıkıntıları değerlendirirken, kendisinin de mağdurlar arasında yer aldığını belirterek, “Jeotermal enerji ısınma sorununun çözümü noktasında üzerime düşen her görevi yapacağım. Öncelikle bu sorun çözülmeli, sonra da sorumlular ortaya çıkarılmalı” dedi.

Sarıkaya İlçesi’nde her geçen gün büyüyen ve içinden çıkılmaz bir hal almaya başlayan jeotermal enerji ile ısınma sorununun çözülmesi gerektiğini ifade eden Akgül, “Bu konuda çözümün ve sorumluların bulunması gerekir. İlçe açısından çok önemli bir kaynak olan Jeotermal enerjinin en iyi şekilde ekonomiye kazandırılması gerekir” diye konuştu.

Sarıkaya’da Yüksek Okul ihalesi iptal edildi

Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Meslek Yüksek Okulu binası inşaatı ihalesinin yüklenici firmanın talebi doğrultusunda iptal edildiğini bildirdi.

Dönmez’in verdiği bilgiye göre; yüklenici firmadan geçici teminat alınmadığı için, ihalenin iptal edilmesine rağmen, inşaatın temel işçiliğini yüklenici firma yapacak. Malzemeyi Meslek Yüksek Okulu Yaptırma Derneği alacak, 10-15 bin Lira değerindeki işçiliğini de şirket yapacak. Dernek, temel işçiliğine para ödemeyecek.

Derbent Köyü’nde elektrik hatları yenilendi

Yozgat Derbent Köyü Kültür ve Yardımlaşma Derneği, köydeki ağaç elektrik direklerinin yerine demir direkler dikildiğini, elektrik hatlarının ve trafonun yenilendiğini bildirdi. Dernekten yapılan açıklamada, “Artık çok şiddetli rüzgârlar korkulu rüyamız olmaktan çıkmış oldu. Tüm köy halkımıza hayırlı olsun” denildi.

(Kaynak: derbent66.com

20 Ekim 2010 Çarşamba

Rektör Varinli, Bozok Üniversitesi’ne dünya üçüncülüğü getiren boksörü ödüllendirdi

Bozok Üniversitesi Rektörü İnci Varinli, 15 ülkenin katıldığı Dünya Üniversiteler Arası Boks Şampiyonası’nda dünya üçüncüsü olarak bronz madalya kazanan Dindar Gölçek’i ödüllendirdi.

Pakdil’den Şentürk’e ziyaret

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanvekili Nevzat Pakdil, Yozgat Valisi Necati Şentürk’ü bu gün makamında ziyaret etti.

Pakdil’in ziyaretine, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ile AK Parti Yozgat İl Başkanı Avukat Yusuf Başer de eşlik etti.

Yabancı uzmanlar: Yozgat’ta tarımla uğraşan yüzde 73’lük nüfus, yüzde 50’ye düşürülmeli

Türkiye’nin yanı sıra ve 5 yabancı ülkeden toplam 20 tarım uzmanı, Yozgat’ta bir araya gelerek incelemelerde bulundular.

Yabancı uzmanlar, Yozgat halkının yüzde 73’ünün geçimini tarımdan sağlıyor olmasının üretimi olumsuz etkileyeceğini ve ürün maliyetini ciddi oranda artırabileceğini belirterek, tarımdaki nüfusun yüzde 73’ten en az yüzde 50’ye düşürülmesi gerektiğini söylediler.

Uzmanlara göre, bunun sağlanması hâlinde daha bol ve kaliteli ürün elde edilebilir; rekabetin azalması sebebiyle çiftçiler daha fazla gelir elde edebilirler.

Tarım uzmanları, Yozgat Merkez İlçe’ye bağlı Yazıpınar Köyü’ndeki eğitim çalışmasına da katıldılar.

Sorgun’da trafik kazası: 8 yaralı

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Babalı Köyü yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 8 kişi yaralandı.

Kayseri’den Yozgat istikametine gitmekte olan Kemal Bulut yönetimindeki 66 EA 770 plakalı yolcu otobüsü, E-88 kara yolunun Sorgun İlçesi’ne bağlı Babalı Köyü’nün yakınlarında aşırı yağış sebebiyle virajı alamayarak şarampole devrildi.

Kazada, şoför Kemal Bulut ile yolculardan İlker Sümer (24), Sadık Türkmen (50), Yılmaz Gündüz (24), Erdal Hakverdi (45), Abdulkadir Zengin (40), Züleyha Üzüm (21) ve Yusuf İnan (21) yaralandı. Yaralılar, Sorgun Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

(Kaynak: kanalahaber.com)

İmar değişikliğine 1 ay içerisinde itiraz edilebilir

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, İller Bankası’na yaptırılan kentin imar planında değişiklik yapılması çalışmalarının tamamlandığını hatırlatarak, itirazı olan vatandaşların tapularıyla birlikte İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne başvuruda bulunarak 1 aylık askı süresi içerisinde itirazda bulunabileceklerini bildirdi. Başer, süresi geçtikten sonra yapılacak itirazların dikkate alınmayacağını kaydetti.

19 Ekim 2010 Salı

BBP, aylık basın toplantılarını unuttu mu?

Büyük Birlik Partisi (BBP) Yozgat İl Başkanlığı’nın geçen sene Yozgat kamuoyuna ilân ettiği “her ayın ilk pazartesi günü Yozgat halkının sıkıntılarını basın toplantısı ile dile getirme kararı” uygulamaya geçirilemedi.

BBP Yozgat İl Başkanı Fatih Uçar, geçen sene Aralık ayının sonunda İl Başkan Yardımcısı Durak Arıkan ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, her ayın ilk pazartesi günü saat 19.00’da Yozgat halkının sıkıntılarını basın toplantısı ile dile getirme kararı aldıklarını duyurmuştu. Ancak, Uçar’ın ilân ettiği toplantılar hayata geçirilemedi.

Fatih Uçar, geçen sene düzenlediği basın toplantısında, Abide İş Hanı’nın ikinci katının ‘pislikten geçilmediğini’ belirterek, Yozgat Belediyesi’ni halkın sıkıntılarıyla daha yakından ilgilenmeye davet etmişti. (Yozgat Muhabir)

Din dersi öğretmenimiz, Uğur Bektaş’ın
yüzünden beni tam 40 dakika dövmüştü

Yozgat Lisesi mezunlarının sosyal paylaşım sitesi Facebook’ta açtıkları web sayfaları, yıllar öncesinin mezunlarını bile internet ortamında bir araya getirirken, pek çok okul hatırasının da yeniden canlanmasına sebep oluyor.

Facebook’ta “Yozgat Lisesi” adıyla yayınlanan sitenin “Eski mezun resimleri” başlıklı fotoğraf albümünde nostaljik fotoğraflar yer alıyor. Bu albümde yer alan ve 1977 yılının Mayıs ayında çekildiği kaydedilen bir fotoğraf kadar, o fotoğraf hakkında gönderilen bir not da dikkat çekiyor. Siyah beyaz fotoğraf hakkında Ferhat Erdem tarafından gönderilen notta şöyle yazıyor:

“Salih Beyin tam arkasındaki sanırım din dersi öğretmenimizdi ve beni Uğur Bektaş’ın yüzünden tam 40 dakika dövmüştü.”

18 Ekim 2010 Pazartesi

Yerköy’de silahlı saldırı: 1 yaralı

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde tabancayla vurularak yaralanmış halde bulunan bir kişi, Yerköy Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalesinin ardından Sivas’a sevk edildi.

Polisin gözaltına aldığı 4 kişiden 3’ü tutuklandı, 1 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı

Sorgun’da aynı yöntemle ikinci soygun

Bu ayın ilk haftasında Sorgun’da bir marketin duvarı ve çelik kasası delinerek gerçekleştirilen soygunun ardından, aynı yöntemle ikinci bir soygun daha gerçekleştirildi.

Sorgun’da bir yapı markete giren hırsızlar, marketteki oksijen kaynağıyla çelik kasayı delerek, kasadaki 300 Lira ile marketteki 3 adet matkabı çalarak kaçtılar.

Diğer taraftan, Yozgat Merkez İlçe’de geçici olarak çadırda satış yapan zahirecilerin bulunduğu 17 dükkâna da hırsızlar dadandı. Hırsızlar, kasalarda bulunan bozuk paraları ve çeşitli malzemeleri alarak kaçtılar.

Atlar gitti, adı kaldı yadigâr

Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Yaraş Köyü’nün, bir zamanlar köyde düzenlenen at yarışları ile meşhur olduğu, köyün, adını bu yarışlardan aldığı kaydediliyor.

yaraskoyu.com ve yaraskoyu.tr.gg isimli internet sitelerinde köyün tarihi hakkında verilen kısa bilgiye göre, 19. Yüzyıl’ın sonlarında Erzurum civarından gelen iki aile ve çevre köylerden gelen aileler tarafından kurulmuş olan Yaraş Köyü’nde, geçmişte sık sık at yarışları düzenlenir, bu yarışlara civar köylerden de katılım olurdu.

Yaraş Köyü’nün, adını bu at yarışlarından aldığı kaydediliyor.

(Yozgat Muhabir)

17 Ekim 2010 Pazar

HSYK üye seçimleri sonuçlandı
Yozgat’tan en çok oyu Nesibe Özer aldı

Kısa adı HSYK olan Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun adlî ve idarî yargı seçimlerinde Yozgat’ta en çok oy, adaylardan Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Nesibe Özer’e verildi. Özer, Yozgat’tan 57 oy aldı. Türkiye genelinde 6 bin 153 oy alan Nesibe Özer, ilk 11’e girmeyi de başardı.

56 oyla Özer’den sonra Yozgat’tan en fazla oy alan aday Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İbrahim Okur ise, Türkiye genelinde en fazla oy alarak 6 bin 742 oyla ilk 11 içerisinde birinci sıraya yerleşen aday oldu.

55 oyla Yozgat’tan üçüncü en fazla oy alan aday Adana Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Hüseyin Serter de, Türkiye genelinde aldığı 6 bin 17 oyla ilk 11 içerisinde beşinci sıraya yerleşti.

Yerköy’de bir caddeye Bekir Bozdağ’ın, bir caddeye de Abdülkadir Akgül’ün ismi verildi

Belediye Meclisi, TOKİ konutları içerisinde daha önce isim verilmemiş olan caddelerden birisine AK Parti Yozgat Milletvekillerinden Bekir Bozdağ’ın, diğerine Abdülkadir Akgül’ün; ana caddelerden birisine şüpheli bir helikopter kazasında hayatını kaybeden eski BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun, Yeni Mahalle’ye ise, Yozgat Lisesi mezunu Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç’ın adını adını verdi.

Selen Doğan: ‘Çocuk gelinler’ sorunu sadece bir kadın sorunu değil, toplumsal bir sorundur

Daha çocuk yaşlarda evlendirilen kız çocuklarının durumu, pek çok ilde olduğu gibi Yozgat’ta da kamuoyunun dikkatine sunuldu.

Uçan Süpürge Kadın İletişim ve Araştırma Derneği’nin 54 ilde yürüttüğü “Çocuk Gelinler” projesi kapsamında, derneğin Genel Sekreteri Selen Doğan tarafından Yozgat İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda konu hakkında kadınlara bilgi verildi.
...

16 Ekim 2010 Cumartesi

Güzergâh değişikliğine tepkiler devam ediyor

Yozgat’ın Doğankent, Saraykent ve Kadışehri Belediye Başkanları, Ankara-Yozgat-Sivas Hızlı Tren Demir Yolu Hattı’nın kendi bölgelerinde yapılan güzergah değişikliğine tepki göstermeye devam ediyorlar.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 29 Eylül’de Yozgat’ta yaptığı açıklamada, Akdağmadeni, Saraykent ve Doğankent’te hiçbir şekilde endişeye gerek olmadığını belirterek, “Bu yapılan demiryolu güzergâhı ve ağı bütün bu bölgelere hizmet verecek olan bir ağdır” demişti. Ancak, Bakan Yıldırım’ın bu açıklaması, Doğankent, Saraykent ve Kadışehri Belediye Başkanlarını ikna etmedi. Başkanlar, seçim vaatlerinin aksine yapılan güzergâh değişikliğinin hem yasalara aykırı olduğunu hem de bu değişiklikten bölgelerinin zarar göreceğini ileri sürüyorlar.

Elektrik isteyen vatandaş Kayseri’ye gönderildi

Tarımsal sulamada kullanmak üzere tarlasına elektrik çektirmek için TEDAŞ’a müracaatta bulunan bir vatandaş, önce Yozgat İl Özel İdaresi’ne, oradan Yozgat Devlet Su İşleri’ne, oradan da Kayseri Devlet Su işlerine gönderildi.

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Büyüktaşlık Köyü’nde yaşayan ve bütün çabalarına rağmen işini halledemeden köyüne geri dönmek zorunda kaldığını belirten Mahmut Kitir isimli vatandaş, yozgatgazetesi.com’un milletvekillerine mesaj bölümüne yazdığı mektupla, AK Parti Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ’dan yardım istedi.

Sorgun’da yangın

Sorgun İlçesi Yazlak Mahallesi’ndeki 3 katlı bir binanın ikinci katında sabah saatlerinde çıkan yangında evin yarısı yandı, eşyalar kullanılamaz hâle geldi. Yangında ölen ya da yaralanan olmadı.

Evin yatak odasında bulunan gece lambasında meydana gelen elektrik kontağından çıktığı tahmin edilen yangın, Sorgun Belediyesi İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kısa sürede söndürüldü.

(Kaynak: haberx.com)

Millî Eğitim’den 40 öğrenciye Çanakkale gezisi

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ‘Cumhuriyet Eğitim Gezileri’ kapsamında Yozgat’tan 40 öğrenci ve onlara refakat edecek 2 öğretmen, 16-19 Ekim tarihlerini kapsayan 3 günlük bir gezi programı için Cumhuriyet Meydanı’ndan hareket eden bir otobüsle Çanakkale’ye gitti.

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Ahmet Başar, 20- 23 Ekim tarihleri arasında da yine Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Kurtuluş Savaşı’nın geçtiği yerler ile Anıtkabir ve Dua Tepe’ye de gezi düzenleneceğini, 3 gün sürecek olan o geziye de Yozgat’tan yine 40 öğrencinin katılacağını bildirdi.

15 Ekim 2010 Cuma

Yozgat’ta Türkmenistan rüzgârı

Yozgat Belediyesi, çeşitli etkinliklerin yer aldığı Türkmenistan programı düzenledi. Program çerçevesinde, Türkmenistan’ın millî şairi Mahtumkulu Firagî’nin büstü açıldı, ayrıca Türkmenistan konulu fotoğraf sergisi ile konferanslar düzenlendi. Etkinliklere, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Maksat Dövletsahedov da katıldı.

29 Ekim’den önce 15 Ekim bayramı

Atatürk’ün Yozgat’ı ilk ziyaret edişinin 86. yıldönümü, Yozgat Valiliği ve Yozgat Belediyesi tarafından düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Yozgat Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen törene, Vali Necati Şentürk, Türkmenistan’ın Ankara Büyükelçisi Maksat Dövletsahedov, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, İl Jandarma Komutanı Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, daire müdürleri ve öğrenciler katıldılar.

14 Ekim 2010 Perşembe

Yerköy’de trafik kazası: 1 ölü 1 yaralı

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı. Ankara’dan Sivas istikametine gitmekte olan Muhuttin Bayram yönetimindeki 06 HLP 16 plakalı otomobil ile E-88 Karayolu’nun Yerköy İlçesi Sekili Beldesi yakınlarına geldiğinde, kum ocağından yola çıkış yapan Erdoğan Uyar yönetimindeki 66 AS 161 plakalı kamyona arkadan çarptı.

Kazada ağır yaralanan otomobil sürücüsü Muhittin Bayram, ambulansla hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetti. Otomobilde bulunan Muhittin Ünal ise yaralandı. Ünal, Yerköy Devlet Hastanesi’nde yapılan ilk müdahalenin ardından Yozgat Devlet Hastanesi’ne sevk edilerek tedavi altına alındı.

(Kaynak: hurriyet.com.tr)

13 Ekim 2010 Çarşamba

Sarıgül’ün yaptırdığı okul törenle açıldı

İstanbul’un Şişli İlçesi Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, 2008’de kendi memleketi olan Erzincan’da şehit düşen Yozgat Sorgunlu Önder Muratoğlu adına yaptırdığı 24 sınıflı ilköğretim okulu, bu gün düzenlenen törenle açıldı.

Okulun öğrenci ve öğretmenlerine İstanbul ve Almanya gezisi

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, açılış töreninde yaptığı konuşmada, Sorgun halkına yeni müjdeler de verdi. Sarıgül, “Burada eğitim gören tüm çocuklarımızı İstanbul’a getirip misafir edeceğiz. İstanbul’un tarihî ve turistik yerlerini, gazeteleri, televizyonları, fabrikaları gezdireceğiz. Ayrıca öğrenciler arasında kura çekerek 4 öğretmen ve 15 öğrenciyi Almanya’ya götüreceğim” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Yozgat ziyaretinde partisine davet ettiği Bahadın Belediye Başkanı CHP’ye geçti

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Bahadın Beldesi’nin DSP’li Belediye Başkanı Dilaver Özcan, CHP’ye geçti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 7 Ağustos’ta Yozgat merkez ilçede düzenlediği referandum mitinginden sonra, Bahadın Beldesi’nde Alevi vatandaşlar tarafından düzenlenen Kültür Festivali’nin açılışına katılmış, DSP’li Belediye Başkanı Dilaver Özcan’ı ‘yakın zamanda CHP saflarında görmekten mutluluk duyacaklarını’ dile getirmişti.

Bahadın Belediye Başkanı Özcan, Kılıçdaroğlu’nun davetinden yaklaşık iki buçuk ay sonra, 12 Ekim’deki grup toplantısında CHP’ye geçti. DSPl’i ve AK Parti’li Belediye Meclisi Üyeleri Yılmaz Aktürk, Mehmet Yiğit, Bahtihar Şimşek, Rıza Koç, Müsahat Çalışkan, Haydar Atakul ve Durak Ünalmış da Özcan’la birlikte CHP’ye katıldılar.

12 Ekim 2010 Salı

Özışık: Girişimcilik Kursu’nu tamamlayanlar, iş kurmaları hâlinde hibe ve kredilerle desteklenecek

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Girişimcilik Kursu’nu tamamlayan kursiyerlerin iş kurmaları hâlinde, KOSGEB tarafından kendilerine hibe ve kredi desteği sağlanacağını bildirdi. Özışık, iş kuracak olan kursiyerlere, işlerinin resmî kuruluş işlemleri ile makine teçhizat ve işletme giderleri için toplam 27 bin TL hibe, 70 bin TL’ye kadar sıfır faiz ve 2 yıl ödemesiz 24 ay vadede geri ödemeli kredi desteği sağlanacağını söyledi.

‘Ellerinin hamuruyla’ para kazanıyorlar

Yozgat Halk Eğitim Merkezi’nde ‘usta öğretici’ statüsündeki bayan öğretmenler, hazırladıkları el işlerini ve yiyecekleri Cumhuriyet Meydanı’nda satışa sundular.

Yozgat Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen etkinlikte satışa sunulan mantı ve erişteden elde edilecek gelirle, bir köy okuluna bağışlanmak üzere kitap alınacak.

Her fırsatta Jeotermal nutukları çeken yetkililer, Sarıkaya’da halkı soğukla baş başa bıraktılar

Halka jeotermal eziyet

Yozgat’ın sıcak su kaynaklarıyla tanınan ilçesi Sarıkaya’da, yetkililerin tavsiye ve yönlendirmelerine uyup ısınmada jeotermal enerjiyi tercih etmiş olan vatandaşlar, tam bir mağduriyet yaşıyorlar.

Yetkililerin tavsiyeleri ile Jeotermal enerji ile ısıtma sistemine abone olan vatandaşlar, hem ısınamadıklarını hem de kendilerine taahhüt edilen sıcak suyun verilmediğini belirterek, kendilerini aboneliğe teşvik eden yöneticilerin, mağduriyetlerine çare bulmalarını istiyorlar.

Jeotermal abonelerinden Duran Kocabaş ile Şükrü Gençer’in basına yansıttığı sıkıntılar, önce jeotermal enerjiye yönlendirilip sonra yaşadıkları sıkıntılarla baş başa bırakılan vatandaşların çaresizliğini ortaya koyuyor.

O el bombalarına ne oldu?

Geçen Temmuz ayında Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde, geçen Eylül ayında da Boğazlıyan İlçesi’nde bulunan toplam 3 adet el bombası hakkında kamuoyuna henüz hiçbir açıklama yapılmadı. Yozgat kamuoyu, o bombaların kim ya da kimler tarafından, hangi amaçla, nereden alındığını ve bulundukları yerlere kim ya da kimler tarafından konulduğunu merak ediyor.

Demirtürk Mefruşat’ın sahibi, Yozgat ahisi seçildi

‘Ahilik Haftası’ kutlamaları çerçevesinde, “meslek hayatı boyunca ahilik ve geleneklerine uygun faaliyet gösterdiği” belirtilen Demirtürk Mefruşat Perde ve Çeyiz Mağazası’nın sahibi Çınar Muzaffer Demirtürk, “ilin ahisi” seçildi.

Yozgat Valisi Necati Şentürk, makamında kabul ettiği Demirtürk’e plaket vererek kendisini tebrik etti.