31 Temmuz 2010 Cumartesi

SP Yozgat İl Teşkilatı olağanüstü kongreye gidiyor

ajans5.com’un haberine göre, Saadet Partisi (SP) Genel Merkezi, Yozgat’ta olağanüstü kongre kararı aldı.

ajans5.com’da “Engin Çelik’in özel haberi” ibaresiyle yayınlanan haberde, olağanüstü kongre kararının, Necmettin Erbakan’ın çağrısına uyarak olağanüstü kongre için imza veren 7 delegeyi tasfiye için alındığı iddia edildi. Habere göre, Erbakan’a destek veren Yozgat delegeleri, Yozgat’ta olağanüstü kongre sürecini, Genel Merkez’in Yozgat sorumlusu Kâzım Arslan’ın başlattığını söylediler.

Yozgat’a istihbaratçı Emniyet Müdürü

İçişleri Bakanlığı, mülkî idare amirliklerine atama yaptı. Yozgat Emniyet Müdürlüğü’ne İstihbarat Daire Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Bekir Akarsu getirildi.
Vali Yardımcıları kaymakam oldular
Yozgat Vali Yardımcılığı görevlerine Erzurum Vali Yardımcıları Nurullah Aktaş ve Nazife Yüceldi Aktaş ile, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Salih Gelgeç getirildi.

Yozgat Vali Yardımcıları Hüseyin Konak, Terme Kaymakamlığı’na; Ömer Lütfi Yaran da Marmara Kaymakamlığı’na tayin edildi. Yozgat Vali Yardımcısı Atilla Selami Aban da Yalova Vali Yardımcılığına atandı. (Yozgat Muhabir)

29 Temmuz 2010 Perşembe

104 okul müdürü mağdur olabilir

Yozgat İl Millî Eğitim Müdürlüğü, 31 Mayıs 2010 tarihli Yönetici Atama Listesi’ni internet sitesinde yayınladı.

14 Haziran 2010 tarihinden bu yana internet sitesinde bulunan ve herkesin ulaşabileceği listede, toplam 104 yöneticinin ad ve soyadları ile birlikte T.C. Kimlik Numaraları da yer alıyor.

Müdür, Müdür Başyardımcısı ve Müdür Yardımcısı statüsündeki 104 yöneticinin T.C. Kimlik Numaralarının kötü niyetli kişilerin eline geçmesi hâlinde, bu kişilerin gizli bilgilerine ulaşılarak mağdur edilebilecekleri belirtiliyor. (Yozgat Muhabir)

CHP, muhalefette güldürür, iktidarda öldürür

Soru: Şakir Bey, Muhalefet partileri ve onların Yozgat’taki temsilcileri, “Halkın gündemi Anayasa değişikliği değil iş ve aştır. Anayasa değişikliği halkın iş ve aş sorununa çözüm getirecek mi? Hayır. O halde bu Anayasa değişikliğine de hayır” diyorlar. Kılıçdaroğlu’nun önümüzdeki hafta sonu Yozgat’ta yapacağı mitinge katılacağım ama size de bir sorayım dedim; bu konudaki kanaatinizi öğrenebilir miyim? (Bağdagül)

28 Temmuz 2010 Çarşamba

Belirgin bir oy artışı sağlayamazsam giderim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP’de belirgin bir oy artışı sağlayamadığı taktirde Genel Başkanlığı bırakacağını söyledi.

Kılıçdaroğlu, “Kürt sorununu da türban sorununu da CHP iktidarında çözeceğiz. İktidara gelince nasıl çözüleceğini halkımız görecek” dedi.

Baykal: Hazır olun; Olağanüstü Kurultay görünüyor

Temmuz ayının ilk haftasında siyasî kulislerde, eski CHP lideri Deniz Baykal’ın, yakın çevresine “Hazır olun; olağanüstü kurultay görünüyor” dediği ve ‘yaz aylarında siyasette önemli gelişmeler yaşanacağını belirttiği’ ileri sürülmüştü.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ağustos ayının ilk haftasında partisinin Yozgat’ta düzenleyeceği referandum mitingine katılması bekleniyor

27 Temmuz 2010 Salı

Vali Şentürk, şampiyon sporcuyu ödüllendirecek

Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda 54 kiloda, Yunan ve Rus rakiplerinin yanı sıra, Avrupa ikincisi Zeman ile Avrupa şampiyonu Nikodiç’i yenerek şampiyon olan Yozgatlı boksör Mehmet Ateş ve antrenörü Kemal Akdağ, Yozgat Valiliği’ne davet edilerek ödüllendirilecek.

Bu arada, Yozgat Muhabir’in “Geçmiş yılları da kapsayacak şekilde, Yozgat’ın başarılı sporcularının bir panelde bir araya getirilmesi” teklifi de olumlu karşılandı. Teklifin onaylanması hâlinde, Ramazan ayından sonra böyle bir organizasyon yapılabileceği belirtiliyor.

26 Temmuz 2010 Pazartesi

İran doğalgazı Yozgat’tan geçebilir

Turang Transit Taşımacılık A.Ş.’nin teklifi taraflarca kabul edilirse, İran doğalgazını Avrupa’ya taşıyacak boru hattı Yozgat’tan geçecek.

Sıtkı Ayan’ın sahibi olduğu Som Petrol’ün kontrolünde bulunan Turang Transit Taşımacılık AŞ, bir süre önce İran doğalgazını Türkiye üzerinden Avrupa’ya taşıyacak bir boru hattı için Petrol İşleri Genel Müdürlüğü’ne başvuruda bulundu.

25 Temmuz 2010 Pazar

YOGSİAD: Tarımda modern teknikler kullanılmazsa, Yozgat çiftçisi her yıl aynı hayal kırıklığını yaşar

Yozgat Genç Sanayici ve İş Adamları Derneği (YOGSİAD) Başkanı Ayhan Çelik, Yozgat’ta hâlen babadan kalma yöntem ve teknoloji ile tarımsal üretim yapıldığını belirterek, “Yozgat çiftçisi, tarımda modern teknikler kullanmazsa, her yıl aynı hayal kırıklığını yaşar” dedi.

Çelik, “Çiftçimiz kendisini yenileyip, modern araç ve gereçlere sahip olmak durumundadır. Babadan kalma yöntemleri, gelenekleri bir kenara bırakıp, sanayi ürünlerine yönelmelidir. Tarımsal sigortadan mutlaka yararlanılmalı, sertifikalı tohumluk kullanılmalıdır” diye konuştu.

Şampiyon boksör, Boğazlıyan’da törenle karşılandı

İstanbul’da tamamlanan Uluslararası Ahmet Cömert Boks Turnuvası’nda 54 kiloda şampiyon olan Yozgat Boğazlıyan Pansu Şekerspor Kulübü boksörü Mehmet Ateş, ilçeye gelişinde törenle karşılandı.

İlk gün Yunanlı rakibini 6-0, ikinci gün Rus rakibini 6-3, yarı finalde Avrupa ikincisi Haris Zeman’ı abandone ile yendikten sonra finalde Avrupa şampiyonu Azeri İsmail Nikodiç ile karşılaşan Yozgatlı boksör Mehmet Akteş, rakibini 7-2’lik skorla yenerek şampiyon olurken, Türkiye’nin de takım halinde birinci olmasını sağlaması büyük sevinçle karşılandı.

Aşılamayla yaban armudu normal armuda dönüştü ama bu yıl dallar kurudu meyveler dalında çürüdü

Yozgat'ın Sorgun ilçesi Şahmuratlı Köyü’nde yaklaşıl 5 bin dekarlık alanda kendiliğinden yetişen ahlat ağaçları, 2005 yılından itibaren ekonomiye kazandırma çalışmaları kapsamında yapılan aşılama sonucunda kaliteli ve bol miktarda armut meyvesi vermeye başladı.

Ancak, Projede yer alan dönemin köy muhtarı Osman Muratdağı, bu yıl ağaçların bir bölümünde hem dallarının kuruduğunu hem de meyvelerinin dalında çürüdüğünü söyledi. Muratdağı, hastalığın baş göstermesi üzerine İlçe Tarım Müdürlüğü’ne başvurduklarını, ziraat mühendislerinin hastalığın sebebini araştırdıklarını bildirdi.

Önder Sav’ı devirme operasyonu

Taraf gazetesi yazarı Rasim Ozan Kütahyalı, Deniz Baykal, Mustafa Sarıgül, Seyfi Oktay görüşmesi sonrası aradığı ve çok güvendiğini belirttiği bir kaynağın, ‘Seyfi Oktay’ın, Önder Sav’ın bitirilmesi için hazırlıkları olduğunu, bunun için düğmeye bastığını, bu yüzden bu görüşmeyi ayarladığını söylediğini’ yazdı.

Kütahyalı, “Önder Sav’ı bitirme planı: Seyfi Oktay operasyonu” başlıklı yazısında, Mustafa Sarıgül’ün kendisine “Biz Anadolu çocuğuyuz. Deniz Bey’e büyük kalleşlik yapıldı. Ben bu konuda Deniz Bey’in yanındayım. Eski defterleri kapattık” dediğini de aktardı.

Sümer tesisleri Oran’ın idarî binası olacak

Kısa adı ORAN olan ve Kayseri, Sivas, Yozgat illerini kapsayan Orta Anadolu Kalkınma Ajansı, Yönetim Binası olarak kullanmak amacıyla, Erciyes Üniversitesi’ne devredilen ve Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası olarak bilinen Sümer Tesisleri’nin idare binasını aslına uygun olarak onardı.

ORAN Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, “Eski Sümerbank’ın Kayseri’deki tesislerinde bulunan İdare Binası, Ajansımıza tahsis edildi” dedi.

Biz Yozgat’ta okunan gazelleri de biliyoruz...

Soru: Şakir Bey, Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği Başkanı Ahmet Sargın, kendisini eleştirenlere “Hariçten gazel okumak galiba güzel oluyor! Gölge etme başka ihsan istemem!..” demiş. Daha önce kendisini üstü kapalı olarak eleştirmiş birisi olarak, Ahmet Beyin bu tepkisini nasıl değerlendiriyorsunuz? (İrfan)

24 Temmuz 2010 Cumartesi

Soyer: Valinin tavrı, sansürün daniskasıdır

“Yozgat Haber” gazetesinin Genel Yayın Yönetmeni İnan Soyer, Yozgat Valisi Necati Şentürk’ün, basına açıklama yaptığı için bazı daire müdürlerini gazetecilerin yanında azarladığını ileri sürerek, Vali Şentürk’ü ‘iki taraflı sindirme politikası gütmek’le suçladı.

Soyer, “Bir gazetecinin yanında bir daire müdürünün açıklama yaptığı gerekçesiyle azarlanması; daire müdürüne ‘yapma’, gazeteciye de ‘yazma’ anlamı taşır! ‘Örtülü’sü şöyle dursun, sansürün daniskasıdır bu” diye yazdı.

Sansür, örtülü ve dolaylı olarak devam ediyor

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı ve “Yozgat” gazetesi sahibi Osman Hakan Kiracı, 24 Temmuz 1908 tarihinin, basın üzerindeki sansürün kaldırıldığı tarih olması bakımından bir milat olduğunu; ancak sansürün örtülü ve dolaylı olarak devam ettiğini kaydetti.

Örtülü sansürün, basının özgürce çalışmasının önünde engel teşkil ettiğini belirten Kiracı, “Ama basın özgürlüğünün önündeki her türlü olumsuz engellere rağmen Türk basını, kamuyu denetim ve kamuoyunu da aydınlatma görevini başarıyla sürdürmektedir” dedi.

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı, 24 Temmuz Basın Bayramı münasebetiyle yayınladığı mesajında, bütün medya çalışanlarının Basın Bayramı’nı kutladı. Kiracı, mesajında şunları kaydetti:

23 Temmuz 2010 Cuma

10 bin metrekarelik fidanlık, Seyir Terası Projesi için 25 yıllığına Yozgat Belediyesi’ne tahsis edildi

Yozgat’ın merkez ilçesinde bulunan ve 179 bin 403 metrekare alana sahip Paşaoğlu Fidanlığı, Orman Genel Müdürlüğü’ne verildi. Orman Genel Müdürlüğü ise, fidanlığın kullanım hakkından vazgeçtiklerini bildirdi. Bunun üzerine Paşaoğlu Fidanlığı’nın 10 bin metrekarelik kısmı, Nohutlu Tepesi Seyir Terası Projesi kapsamında kullanılmak üzere 25 yıllığına Yozgat Belediye Başkanlığı’na tahsis edildi.

(Yozgat Muhabir)

Proje hatası sebebiyle hızlı tren inşaatı durduruldu

Yozgat’ın Yerköy ilçesi ile Sivas arasında yapımı devam eden hızlı tren demir yolu inşaatının ilk etabında, yol düzenleme çalışması yapan 9 firmanın, şantiyelerini kapatarak çalışmaları durdurduğu ileri sürüldü.

Çalışmaların projede hata olduğunun tespit edilmesi sebebiyle durdurulduğu ve proje düzeltilene kadar başlamayacağı iddia edildi. Hızlı Tren inşaatında sadece viyadükler ve menfezlerde çalışmaların sürdürüldüğü belirtiliyor.

Yeniden yapılan okul eğitime hazırlanıyor

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde bulunan ve 2006 yılında hakkında “çürük raporu” verildiği halde eğitime devam edildiği 2008 yılında İl Millî Eğitim Müdürü Sabahattin Gamsız tarafından tespit edilen Namık Kemal İlköğretim Okulu, yıkılıp yeniden yapıldı. 20 sınıfı bulunan okulun inşaat işlerinin tamamlanarak, 2010-2011 eğitim öğretim dönemine hazır hâle getirileceği bildirildi.

Sarıkaya İlçe Millî Eğitim Müdürü Mustafa Demir, okul hakkında şu açıklamada bulundu:

Tanesi 480 Euro olan iğneleri alamayan sara hastası baba, hayırseverlerden yardım istiyor

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde salep tarlalarında mevsimlik tarım işçisi olarak çalışan 1 çocuk babası 22 yaşındaki Resul Akgül, tanesi 480 Euro olan iğneleri alabilmek için devletten ve hayırsever vatandaşlardan yardım bekliyor.

Resul Akgül, hâlen Sorgun’da salep işçisi olarak çalışıyor ve Kızılay’ın verdiği çadırda kalıyor.

Vali Şentürk, oda başkanlarını ziyaret etti

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Uğur Bektaş ve Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz’ü ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Çekerek’te trafik kazası: 4 yaralı

Yozgat’ın Çekerek ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralandı.

Hacı Ahmet Yiğit yönetimindeki 66 FE 443 plakalı otomobil, ilçe girişindeki Küçük Sanayi Sitesi yakınında önde giden traktörü sollamak isterken direksiyon hakimiyetini kaybetti. Şarampole devrilen otomobilin sürücüsü Yiğit ile otomobilde bulunan Muhammet Emin Yiğit, Ahmet Şişkin ve Emrah Şişkin yaralandı. Yaralılar Çekerek Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

22 Temmuz 2010 Perşembe

Başer Bakanı aradı, YOŞAY-BİR’e ödenek çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı, kısa adı YOŞAY-BİR olan Yozgat Şairler ve Yazarlar Birliği’nin talebine olumlu karşılık verdi.

YOŞAY-BİR Başkanı Ahmet Sargın’ın destek talebi üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay ile görüşen sınıf arkadaşı Avukat Hayrullah Başer’in girişimi olumlu sonuç verdi. Bakan Günay, YOŞAY-BİR’in düzenlediği kültürel etkinliğin bu yılki masrafları için ödenek çıkardı ve gelecek yıl için proje hazırlanmasını istedi. Bakan Günay, gelecek yıl için ödenek sözü verdi.

YOŞAY-BİR Başkanı Ahmet Sargın, MSN vasıtasıyla Yozgat Muhabir’in sorularını cevapladı.

İşte Yozgatspor’un karşılaşacağı takımlar

2010-2011 Sezonu TFF 2. Lig ve TFF 3.Lig grup kuralarının çekimi yapıldı. Yimpaş Yozgatspor, 2. Grupta yer aldı.

Yeni kurulacak olan Bölgesel Amatör Lig’den 12 takım TFF 3. Lig’e yükselecek; TFF 3. Lig’den de 9 takım Bölgesel Amatör Lig’e düşecek.

2010-2011 Sezonu TFF 2. Lig ve TFF 3.Lig grup kuralarının çekimi yapıldı. İstanbul Maslak Sheraton Oteli’nde yapılan kura çekimine Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Kurul Başkanı ve Eğitimden Sorumlu Yönetim Kurulu üyesi Ufuk Özerten, Genel Sekreter Vekili Gıyasettin Şenman, Profesyonel Maçlar Planlama Organizasyon Müdürü Ufuk Şepik ile TFF 2.Lig ve TFF 3.Lig kulüplerinin temsilcileri katıldı.

Kılıçdaroğlu, 9 Ağustos’tan önce Yozgat’a gelecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 23 Temmuz-9 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek olan referandum mitingleri kapsamında Yozgat’a da gelecek.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Hakkı Suha Okay, Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından yaptığı açıklamada, MYK’da 9 Ağustos gününe kadar yapılacak yurt gezilerinin ele alındığını söyledi.

21 Temmuz 2010 Çarşamba

Karadeli: İhaleleri neden pazarlık usulüyle yaptın? Acar: Savcılığa şikâyetlerin takipsizlikle sonuçlandı

Yeni Ufuk Gazetesi yazarı ve tıbbî ürünler satan “MM Medikal” firmasının sahibi Muammer Karadeli, köşe yazısında, Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı ve İhale Satın Alma Komisyonu Başkanı Hasan Acar döneminde yapılan 21 ihalenin 11’inin pazarlık usulü ile yapıldığını, 10 ihalenin ise iptal edildiğini belirterek, Acar’a yönelik suçlamalarda bulundu.

Karadeli’nin “10’u iptal 22 ihale” başlıklı yazısı üzerine yazılı bir açıklama yapan Doç. Dr. Hasan Acar da, bugüne kadar adlî makamlar tarafından aleyhinde yürütülen hiçbir soruşturma olmadığını ve Karadeli’nin kendisi aleyhine Yozgat Savcılığı’na yaptığı çok sayıda başvuru hakkında da takipsizlik kararı verildiğini kaydetti. Acar, Karadeli’yi, kendisinin şikâyeti üzerine tutuklanan kişilere destek olmaya çalışmakla suçladı.

Bozok Platformu ‘EVET’ için çalışacak

Geçen Mayıs ayında Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde kurulan “Bozok Sivil İnisiyatif Platformu”, 12 Eylül’de yapılacak halk oylamasında Anayasa değişikliğine ‘EVET’ oyu kullanılmasına yönelik faaliyetlerde bulunacak.

“Bozok Sivil İnisiyatif Platformu”nun sözcülüğünü, üniversite yıllarında Ülkü Ocakları yönetiminde bulunan ve Nizâm-ı Âlem Ocakları’nın kurucuları arasında yer alan Nesimi Gözübüyük yapıyor. Gözübüyük, ideolojik ve siyasî saplantılar sebebiyle merhum Turgut Özal’ın reformlarına karşı çıktıklarını, aynı hataya tekrar düşmeyeceklerini ifade ediyor.

Sonuçlarda yanlışlık olduğu açıklandı,
LYS’de başarı sıralaması değişti

ÖSYM, LYS sonuçlarında yer alan “Y-MF-4 Puan Türünde Alanında Başarı Sırası” değerinin yanlış olduğunun belirlendiğini belirterek, Y-MF-4 puanıyla (alanında) tercih yapacak adayların doğru başarı sıralarını bu günden itibaren internetten öğrenebileceklerini bildirdi.

ÖSYM’den 15-20 Temmuz tarihlerinde adayların internetten öğrendikleri 2010-LYS sonuçları hakkında yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

Şairlerle turizm acentelerini birbirine karıştırmayın

Soru: Şakir Bey, Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, belediye tarafından düzenlenen ‘Şair ve Yazarlar Şiir Şöleni” öncesinde yaptığı konuşmada, bu gibi etkinliklerin ilçenin tanıtımına büyük katkı sağladığını söylemiş. Bu gibi etkinlikler, sizce de ilçenin tanıtımına katkı sağlıyor mu? (Ömer)

20 Temmuz 2010 Salı

Çorum’daki uzman izinde olduğu için, şüpheli paketi Yozgat’tan giden bomba imha ekibi patlattı

Çorum Valiliği’nin önündeki parkta vatandaşlar tarafından şüpheli görülen sahibi belirsiz bayan çantası, Yozgat’tan giden bomba imha ekibi tarafından fünye ile patlatıldı. Çantanın içinde, 18 yaşındaki A.A. isimli şahsa ait bir nüfus cüzdanı ile üniversiteye hazırlık kitapları olduğu anlaşıldı.

Çorum’daki bomba imha uzmanının izinde olduğu ve bu sebeple Yozgat emniyetinden yardım istendiği öğrenildi. Saat 19.30’da, ihbar edilen çantanın bulunduğu alan güvenlik çemberine alındıktan sonra, Saat 21.00’e kadar Yozgat’tan giden 2 kişilik ekibin beklendiği belirtiliyor. (Yozgat Muhabir)

Çevre kirliliği bir ineklik değil insanlık sorunudur

Soru: Şakir Bey, Yozgat Belediyesi, Çapanoğlu Kent Parkı’nda, vatandaşların çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmasını sağlamak için, inek figürünün yanına bir ‘konuşma balonu’ ilâve ederek, içine “Kabuklu yiyecek yeyip yere atarım, çevreyi kirletirim; çünkü ben bir ineğim” diye yazmış. Belediye’nin bu yaklaşımını nasıl değerlendiriyorsunuz? (Füsun K.)

19 Temmuz 2010 Pazartesi

Sorgun’da trafik kazası: 5 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesine bağlı Dişli Köyü’nün yakınlarında meydana gelen trafik kazasında 5 kişi yaralandı.

Sivas’tan İstanbul’a giden Metin Seven yönetimindeki 34 EK 3929 plakalı otomobil, E-88 Karayolu’nun Sorgun ilçesi Dişli Köyü mevkisinde önünden giden Mahmut Biçer yönetimindeki 66 LS 423 plakalı hazır beton mikserine arkadan çarptı. Kazada otomobil sürücüsü Metin Seven ile otomobilde bulunan Gülüşah Seven, Gülşan Seven, Aysel Özdemir ve Songül Kahraman yaralandı. Yaralılar Sorgun Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.

Kamyon şoförü Mahmut Biçer’in olay yerinden ayrıldıktan sonra jandarmaya teslim olduğu öğrenildi.

Yerköy’de traktör kazası: 1 Ölü

Yozgat’ın Yerköy ilçesi’ne bağlı Aşağıeğerci Köyü’nde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi traktör altında kalarak hayatını kaybetti.

63 AR 337 plakalı traktör ile Yerköy İlçesi’nden Aşağıeğerci Köyü’ndeki bir arkadaşını ziyarete giden 23 yaşındaki Turan E., köy içerisinde direksiyon hakimiyetini kaybederek şarampole yuvarlandı. Traktör altında kalan Turan E., olay yerinde hayatını kaybetti.

Akdağmadeni İlçesi’nde seri numarası kazınmış bir el bombası bulundu

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde bir ihbarı değerlendiren jandarma ekipleri, Körük Köyü’ndeki harabe bir evde patlamamış bir el bombası buldu.

Yozgat’tan gelen olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışma sonucu bulunan patlayıcının savunma tipi el bombası olduğu, üzerindeki seri numarasının ise kazınmış olduğu belirlendi.
El bombası, olay yeri inceleme ekipleri tarafından muhafaza altına alındı. Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

Akdağmadeni’de bir asker nöbette intihar etmişti

Akdağmadeni İlçesi’ndeki Jandarma Karakolu’nda askerlik yapan 1989/3 tertip Jandarma Er Mehmet Yılmaz’ın, 14 Temmuz gecesi cezaevi nöbeti sırasında G-3 piyade tüfeğiyle kafasına ateş ederek intihar ettiği bildirilmişti.

Olay yerine gelen nöbetçi Cumhuriyet Başsavcısının, intihar eden askerin cebinde ‘ölümümden kimse sorumlu değildir’ notu bulduğu kaydedilmişti.

18 Temmuz 2010 Pazar

Rus tohumu ile 2 kat fazla ürün elde edildi

Doruk Tarımsal Yatırımlar Şirketi Tohumluk ve Ar-Ge Yönetmeni Ziraat Yüksek Mühendisi Dr. İmren Baran, Yozgat’ın 3 ilçesinde deneme ekimi yapılan Rus orijinli sertifikalı buğday tohumundan, 2 kat fazla ürün alındığını bildirdi. Dr. Baran, “İlk etapta elde etmiş olduğumuz sonuçlarımız oldukça umut verici. Yapılan çalışmalar sonucunda bölge için uygun sertifikalı tohumluklar belirlenip, çiftçilerimize tavsiye edilecektir” diye konuştu.

Yozgat’ta daha fazla kaliteli tahıl ürününün alınabilmesi amacıyla deneme amaçlı olarak ekimi yapılan 8 çeşit birinci sınıf ekmeklik buğday hasadına törenle başlandı.

Bakan Çiçek’in kayınbabası toprağa verildi

Eski Yozgat Belediye Başkanlarından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’nde vefat eden kayınbabası Kâmil Şahin, toprağa verildi.

Akdağmadeni İlçesi İbrahimağa Mahallesi’ndeki evinde vefat eden Kâmil Şahin’in cenazesi, Merkez Haseki Camisi’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazından sonra şehir mezarlığına defnedildi.

Cenazeye Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Yozgat Valisi Necati Şentürk, Iğdır Valisi Amir Çiçek, Şahin’in yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Bakan Çiçek’in eşi Gülten Çiçek’in babası 90 yaşındaki Kâmil Şahin yaklaşık bir yıldır rahatsızlığı sebebiyle tedavi görüyordu.

Erdoğan Cumhurbaşkanı, Kurtulmuş Başbakan

Siyasî kulislerde dolaşan bir senaryoya göre, Saadet Partisi AK Parti ile birleşebilir; AK Parti’nin başına da Numan Kurtulmuş geçebilir… Böylece, Erdoğan Cumhurbaşkanı, Kurtulmuş da Başbakan olabilir… Necmettin Erbakan da bu süreci engellemeye çalışıyor…

Zaman gazetesi yazarı Ali Bulaç, “Saadet’te derin deprem” başlıklı dünkü yazısında, siyasî kulislerde dolaşan bu senaryoyu gündeme getirerek bazı değerlendirmelerde bulundu.

17 Temmuz 2010 Cumartesi

AK Parti Yozgat İl Başkanlığı, 12 Eylül’de yapılacak olan Anayasa değişikliği halk oylamasına yönelik propaganda çalışmalarını istişare etmek ve yol haritasını belirlemek üzere, ilçe teşkilatlarının başkanları ve AK Partili Belediye Başkanları ile Çapanoğlu Kent Park’ta toplantı düzenledi.

Toplantıdan önce basın mensuplarına değerlendirmede bulunan AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Anayasa değişikliğinin ‘üstünlerin hukuku’na değil ‘hukukun üstünlüğü’ne evet demek için yapıldığını kaydetti. Başer, şöyle konuştu:

‘Anayasa değişikliğine hayır’ diyen MHP, Yozgat’ta Orta Anadolu’daki kadınlardan destek istedi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kadın Kolları Orta Anadolu Bölge toplantısı, Yozgat’ta yapıldı.

Toplantının basına açık olan kısmında yapılan konuşmalarda, MHP’nin ‘Anayasa değişikliğine hayır’ kampanyası kapsamında yürütülecek propaganda faaliyetlerinde kadınların desteği istendi.

Galata Çamlık Otel’de düzenlenen toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, MHP Kadın Kolları Genel Başkanı Şennur Şenel, MHP Yozgat İl Başkanı Ergin Çınarer, MHP Yozgat Kadın Kolları Başkanı Gülseren Sarıoğlu, Yozgat, Kırıkkale, Kırşehir, Çorum, Nevşehir ve Kayseri MHP Kadın Kolları başkanları katıldı.

Malatyaspor, 12 günlük kamp için Yozgat’a geliyor

TFF 3. Lig takımlarından Malatyaspor’un Kulüp başkanı Mustafa Korkmaz, teknik sorumlu Mustafa Taşar yönetimindeki takımın, 12 gün sürecek ikinci etap kamp çalışmalarını Yozgat’ta yapacağını bildirdi. Korkmaz, yaptığı yazılı açıklamada şunları kaydetti:

“Malatya’da yapacağımız 15 günlük ilk etap kamp çalışmalarının ardından, ikinci etap kamp çalışmalarımız için 10 Ağustos’ta Yozgat Galata Çamlık Otel’e gideceğiz. 12 gün sürecek olan ikinci etap kamp çalışmalarımızın, uzun süreden beri kamp yapmayan futbolcularımız ve teknik ekibimiz için verimli geçeceğine inanıyoruz. İkinci etap kamp çalışmaları sonrasında takımımız, çalışmalarına hocamızın yapacağı program doğrultusunda Malatya’da devam edecek. Yeni sezonun tüm takımlara hayırlı olmasını diliyorum.”

Yozgat Belediyesi: Çevreyi kirleten inektir

Yozgat Belediyesi, Çapanoğlu Kent Parkı’nda, vatandaşların çevre temizliği konusunda daha duyarlı olmasını sağlamak için ‘nükteli’ uyarılarda bulunuyor.

Yozgat Belediyesi, park içerisinde bulunan hayvan figürlerinin yanındaki konuşma balonlarına şöyle yazdı: “Kabuklu yiyecek yeyip yere atarım, çevreyi kirletirim; çünkü ben bir ineğim.”

Ahmet Yesevî Üniversitesi öğrencileri Yozgat’ta

Bozok Üniversitesi, Yozgat’ta misafir ettiği Ahmet Yesevî Türk-Kazak Üniversitesi Türkoloji Bölümü öğrencilerine Türk Dili ve Türk kültürü hakkında eğitim veriyor. Üniversite, misafir öğrencilere Yozgat’ın tarihî ve kültürel dokusunu tanıtmak amacıyla geziler düzenliyor.

16 Temmuz 2010 Cuma

“Fuara gittim, ciğerim yandı…”

Yorum – Sürur Öztürk

Alkışlar arasında yapılan protokol konuşmaları, kesilen kurdeleler, basın mensuplarının fotoğraf makinelerinde ard arda patlayan flaşlar… Balonlar, konfetiler… Ortaya iyi bir iş çıkaramayanlar için açılış törenleri çoğu zaman göz boyayıcı bir etkiye sahiptir; ama o boya çabuk dökülür ve geriye sadece örtülerinden sıyrılmış çıplak gerçekler kalır…

Son geceye bırakılan montaj işleri, ilk gün elektrik verilemeyen standlar, sabun bulundurulmayan pislik içindeki tuvaletler, çok kirli bir mescit, yağmurda çatısı akan bir yapı, tasfiye kanallarının yetersizliği sebebiyle mazgallardan taşan yağmur suları, internet sıkıntısı yaşanan ve hepsinin üzerine Yozgat halkının hiç oralı bile olmadığı bir fuar…

İsterseniz hiç yazmayalım böyle kötü şeyleri… Tatlı bir rüyaya gömelim tembelliğimizi, ilgisizliğimizi, umursamazlığımızı, ilkelliğimizi ve geri kalmışlığımızı…

Tâ ki, alkışlayan kalabalığın arasından küçük bir çocuk, “Kral çıplak” diye bağırana kadar…

Kültür Bakanlığı’nın ‘halk ozanı’ olduklarını tescil ettiği 2 şair, halk ozanı kimlik kartlarını aldılar

Yozgatlı Halk Ozanları Osman Yüksel ve Salim Gülbahçe, halk ozanı olduklarının Kültür Bakanlığı tarafından tescil edilişinden 24 yıl sonra, “Geleneksel Halk Ozanları Kimlik Kartı”nı Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürü Bahri Akbulut’tan aldılar.

557 Halk Ozanı Bakanlıkça tescilli

Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü bünyesindeki Halk Kültürü Bilgi ve Belge Merkezi’ne Kayıtlı 557 halk ozanı arasında yer alan Yozgatlı halk ozanları Salim Gülbahçe ve Osman Yüksel, “Geleneksel Halk Ozanları Kimlik Kartı”na kavuştular.

15 Temmuz 2010 Perşembe

El Sanatları Merkezi’nin yüzde 80’i tamamlandı

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde eski Buğday Pazarı’nın bulunduğu alanda 1 milyon 453 bin lira ihale bedeliyle inşaatına başlanılan “Yöresel El Sanatları Merkezi” inşaatının yüzde 80’inin tamamlandığı ve yapımına hız verildiği bildirildi.

“Yöresel El Sanatları Merkezi”nin yapımını üstlenen şirketin sorumlusu Mustafa İşbilen, merkez tamamlandığında Sorgun’un çehresini değiştireceğini belirterek, “İnşaatın bir an önce bitirilmesi için çalışıyoruz. Ödenek konusunda sorun yok. Normalde 31 Aralık tarihine kadar süremiz olmasına rağmen, inşaatı daha önce tamamlayabilmek için çalışmalarımızı yoğunlaştırdık” dedi.

(Kaynak: Sorgun Kaymakamlığı)

Asker, nöbette kendini vurarak intihar etti

Yozgat’ın Akdağmadeni İlçesi’ndeki Jandarma Karakolu’nda askerlik yapan 1989/3 tertip Jandarma Er Mehmet Yılmaz, dün gece cezaevi nöbeti sırasında G-3 piyade tüfeğiyle kafasına ateş ederek intihar etti.
Olay yerine gelen nöbetçi Cumhuriyet Başsavcısı, intihar eden askerin cebinde ‘ölümümden kimse sorumlu değildir’ notu buldu. Mehmet Yılmaz’ın Muş nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi. Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

Erbir, ‘Yılın İlçe Belediye Başkanı’ seçildi

Anadolu Yerel Yönetimler Dergisi, “5 Yılda 55 Kilometre Kanalizasyon Projesi” ile Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir’i Atık Arıtma ve Kanalizasyon kategorisinde “Yılın En Başarılı İlçe Belediye Başkanı” seçti.

Başkan Erbir, ödülünü Kayseri İl Kültür Müdürlüğü Kültür Merkezi’nde düzenlenen törenle aldı. Ödül törenine, Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Öztürk ile Belediye Meclisi Üyesi Mükremin Büyükata da katıldı. Sarıkaya Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, ‘Yılın En Başarılı Belediye Başkanı’ seçilmekten onur duyduğunu belirterek, şunları söyledi:

MHP istişare toplantısı Yozgat’ta yapılacak

MHP Orta Anadolu Bölge İstişare Toplantısı, 17 Temmuz Cumartesi günü saat 10.30’da Galata Çamlık Otel’de yapılacak.

MHP İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, MHP Kadın Kolları Genel Merkezi tarafından düzenlenen ve MHP Yozgat İl Başkanlığı ile Kadın Kolları Başkanlığı tarafından organize edilen istişare toplantısında, anayasa değişikliği, açılım politikası ve ülke ekonomisi gibi güncel siyasî konuların değerlendirileceği belirtildi.

Açıklamada, toplantının halka açık olduğu kaydedildi. (Yozgat Muhabir)

14 Temmuz 2010 Çarşamba

Şentürk: Roma Hamamı civarına Osmanlı mimarisi ile bir tesisin yapılması fevkalâde güzel olur

Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine ziyarette bulunan Vali Necati Şentürk, Roma Hamamı Kaplıcaları’nın bulunduğu tarihî alana Osmanlı mimarisi ile bir tesisin yapılmasının ‘fevkalâde güzel olacağını’ söyledi.

Vali Şentürk vergi tahsilatının yüzde 65 oranında olmasını yetersiz bulduğunu belirterek, “Siirt’te bile yüzde 75 vergi tahsilatı yapılıyor” dedi. Şentürk, mahkeme sürecinde olan Sarıkaya Jeotermal şirketinin son durumu ve abonelerin geleceği konusunda bilgi aldı.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in de katıldığı bir törenle 11 Temmuz’da temeli atılan Fizik Tedavi ve Rahabilitasyon Meslek Yüksek Okulu’na 160 dönümlük bir arazinin tahsis edilmesinin çok isabetli olduğunu belirten Şentürk “Üniversite alanının geniş olması çok önemli. Plan yaparken 100 yıl sonrasını düşünmek lâzım” dedi.

Şefaatli’de kale inşaatı devam ediyor

Yozgat Valisi Necati Şentürk, Şefaatli İlçesi’ni ziyaretinde, Kale Mahallesi’nde tarihî özellikleri yansıtacak şekilde yapımına devam edilen kale inşaatı ile Şefaatli Belediyesi tarafından kısa süre önce hizmete açılan Pazar Yeri’nde incelemelerde bulundu.

İlçe ziyaretleri kapsamında Şefaatli İlçesi’ni ziyaret eden Yozgat Valisi Necati Şentürk, Şefaatli Kaymakamlığı ile Şefaatli Belediyesi’ni ziyaret ederek, ilçe hakkında bilgiler aldı.

Acar’ın profesörlüğünü geri alan YÖK, onu profesör yapanlar hakkında da işlem başlattı

Bilimsel yeterlilik taşımadığı gerekçesiyle Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi eski dekanı Hasan Zafer Acar’ın profesörlük unvanını geri alan Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK), Acar’a profesörlük unvanı veren yetkililer hakkında da işlem başlattı.

YÖK tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Üniversitede ilgiliye profesörlük unvanı verilmesi işleminde kusuru olabileceği düşünülen yönetici ve ilgililer hakkında gerekli işlemlere başlanmıştır” denildi. YÖK, üniversitedeki yolsuzluk soruşturmasıyla bir ilgilerinin olmadığını da kaydetti.

13 Temmuz 2010 Salı

Yozgatlı Batman Valisi Turhan,
Yozgat Valisi Şentürk’ü ziyaret etti

Yogat’ın Yerköy İlçesi’ne bağlı Çayköyü nüfusuna kayıtlı Batman Valisi Ahmet Turhan, bu gün Yozgat Valisi Necati Şentürk’ü ziyaret ederek, ‘hayırlı olsun’ temennisinde bulunarak görevinde başarılar diledi.

Yozgatlı 6 valinin Türkiye’nin değişik illerinde görev yaptığına işaret eden Vali Necati Şentürk, “Yozgatlı olan Batman Valimiz Ahmet Turhan, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde görevini başarıyla yürüten ülkemizin sayılı valilerinden birisidir. Kendisinin ziyaretinden dolayı memnuniyet duyduğumu ifade etmek isterim” dedi.

Bakan Yıldız’ı yumruklayan Şimşek’e tahliye

Geçen Nisan ayında Kayseri’de AK Parti Kayseri Milletvekili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a şehit cenazesi sırasında yumruklu saldırıda bulunan tutuklu sanık Şahin Şimşek, ilk duruşmasında tahliye edildi. Şimşek, tutuksuz olarak yargılanacak. Bakan Taner Yıldız, Yozgatın Boğazlıyan ilçesine bağlı Devecipınar Beldesi doğumlu.

Psikolojik tedavi görüyorum, pişmanım, özür dilerim

Sanık Şahin Şimşek, Kayseri 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ilk duruşmasında yaptığı savunmada, olay günü öğrencilerinin şehit cenazesine gittiklerini, kendisinin de şehitliğe sonradan geldiğini belirterek, “Yaptığım için çok pişmanım. Özür diliyorum. Bu olay bana yakışmadı. Psikolojik tedavi görüyorum. Olay ânıda çok duygusaldım. Şehit Yüzbaşı Levent Çetinkaya’yı önceden tanıyorum. Şehidin anne ve babasının ağlaması, çevredekilerin tepki göstermeleri beni çok etkiledi” diye konuştu.

Fakıdağı Köyü’ne ilköğretim okulu yapılıyor

Yozgat Valisi Necati Şentürk, hayırsever işadamı Osman Dölek tarafından Çekerek İlçesi’ne bağlı Fakıdağı Köyü’nde yapılacak olan 9 derslikli ilköğretim okulunun temel atma törenine katıldı.

Köylüler tarafından kurban kesilerek karşılanan Vali Şentürk, “Gerçek vatanseverlik işte budur. Doğup büyüdüğü toprakları unutmayarak Çekerek İlçe merkezine 24 derslikli bir Anadolu Öğretmen Lisesi, Fakıdağı Köyü’ne de 9 derslikli bir ilköğretim okulu yaptıran Osman Dölek beyefendiyi kutluyorum” dedi.

Bozok Rüzgârı’na En İyi Tasarım Ödülü

Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu öğrencilerinin tasarlayıp faaliyete geçirdiği ve güneş enerjisiyle çalışan “Bozok Rüzgârı” isimli otomobil, TÜBİTAK Formula-G / Güneş Arabaları Yarışları’nda “En İyi Tasarım Ödülü”ne layık görüldü.

Uçan daire gibi

TÜBİTAK Formula-G yarışlarına katılmak üzere yapılan güneş enerjisiyle çalışan mini otomobilinakademik danışmanlığını ve sorumluluğunu Bozok Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Makine ve Makine Resim Bölümü Başkanı Yrd. Doç. Dr. Davut Erdem Şahin üstlendi. Yapımında 15 öğrencinin görev aldığı Bozok Rüzgârı, 7 ay süren çalışmaların sonunda hazırlandı. 1000 wattlık akü ile çalışan Bozok Rüzgârı, saatte 60 km hız yapabiliyor.

Bozok Rüzgârı, 5-11 Temmuz tarihleri arasında İzmir Pınarbaşı Pisti’nde düzenlenen Formula-G / Güneş Arabaları Yarışları’nda “En İyi Tasarım Ödülü”ne layık görüldü.

Nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçeler, maliyetini karşıladıklarında yüksek okula kavuşabilirler

Yozgat’ın Sorgun ve Sarıkaya ilçelerine yapılacak olan meslek yüksek okullarının temellerinin atılması, yüksek okul hayali kuran diğer ilçeleri de heveslendirdi.

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, öncelikli olarak üniversitenin merkezî yapısını güçlendirmek istediklerini belirtirken, nüfusu 10 binin üzerinde olan ilçelere üniversite senatosunun aldığı karar doğrultusunda meslek yüksek okulu açmayı planladıklarını söylüyor. Ancak, bunun gerçekleşmesi için, ilçelerin, yapılacak olan meslek yüksek okulunun maliyetini karşılamaları gerekiyor. Rektör Varinli, bu konuda hayırsever işadamlarına yardım çağrısında bulunuyor. (Yozgat Muhabir)

Sorgun Meslek Yüksek Okulu böyle olacak

11 Temmuz 2010 Pazar günü Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ve Yozgat Milletvekillerinin de katıldığı bir törenle temeli atılan Sorgun Meslek Yüksek Okulu, sonradan 2 kat daha ilâve edilebilecek şekilde 3 katlı olarak yapılacak.

Sorgun Belediye Başkanı Ahmet Şimşek’in verdiği bilgiye göre, Bozok Üniversitesi’ne bağlı olarak eğitime açılacak olan Sorgun Meslek Yüksek Okulu, 2 bin 100 metrekare alan üzerine inşa edilecek. Meslek Yüksek Okulu, toplam 3,5 milyon TL’ye mal olacak. (Yozgat Muhabir)

Hasbek Köyü’nün standı fuarda büyük ilgi gördü

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Hasbek Köyü, bu yıl 11’incisi düzenlenen Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda stand açarak, bir ilke imza attı.

Standın organizatörü ve hasbekliomer.com sitesinin sahibi Ömer Güngör, Hasbek Köyü adına ilk kez bir fuara katıldıklarını belirterek, “Bu aynı zamanda Yozgat için de bir ilk; çünkü Yozgat’ta ilk defa bir köy Ticaret ve Sanayi Fuarı’nda yer alıyor. Hasbekliler olarak bir ilke imza atmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Güngör, fuarda ilk kez ve kendi sınırlı imkânlarıyla yer aldıkları için bazı eksiklikleri olduğunu ancak edindikleri tecrübeyle sonraki fuarlarda ziyaretçilerin karşısına çok daha profesyonelce hazırlanmış bir standla çıkmak için gayret göstereceklerini söyledi. Güngör, “İnşallah, standımız her yıl bir öncekinden daha iyi olacak. Yurt içi ve yurt dışındaki bütün hemşehrilerimizin ilgi ve desteğini bekliyoruz” dedi.