31 Mayıs 2010 Pazartesi

Şentürk’ün yol haritası: Tarıma dayalı sanayi

Yozgat’ın yeni Valisi Necati Şentürk, kalkınma konusunda önceki Vali Amir Çiçek’in yol haritasını takip edecek. Vali Şentürk, “Yozgat’ta tarıma dayalı sanayi ile bu bölgeyi şaha kaldırabiliriz” dedi.

Önceki Vali Amir Çiçek de, geçmişte Yozgat’ta sürekli sanayi ve teşvik konuları üzerine durulduğunu ve tarıma yönelik sanayinin ihmal edildiğini belirterek, “Tarıma dayalı sanayiyi geliştireceğiz” demişti.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve Belediye Meclisi Üyelerini makamında kabul ederek sohbet eden Vali Şentürk, Rus savaşı sırasında dedesi ve babaannesinin Yozgat’a geldiklerini, amcasının Yozgat’ta doğduğunu belirterek, “Buranın insanını ve kültürünü biliyorum” dedi. Şentürk, gelişmişlik sıralamasında çok gerilerde olan Yozgat’ın kalkınması için, tarıma dayalı sanayiyi geliştireceklerini söyledi.

30 Mayıs 2010 Pazar

Eroğlu: 2050’ye kadar içme suyu problemi yok

Yozgat’ta temaslarda bulunan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Musabeyli Barajı tamamlandığında Yozgat ve civarında 2050 yılına kadar içme suyu problemi yaşanmayacağını söyledi. Bakan Eroğlu, Çekerek Süreyyabey Barajı’nın bitirilmesi için kaynak aktaracaklarını bildirdi.

Ağaçlandırma çalışmalarına da değinen Bakan Eroğlu, Türkiye’de en çok fidan verdikleri ilin Yozgat olduğunu belirterek, çalışmalarını daha da artıracaklarını söyledi. Eroğlu, Yozgat'a 3 tane otomatik meteoroloji gözlem istasyonu kurduklarını da kaydetti.

Boğazlıyan’da trafik kazası: 1 yaralı

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde, Kayseri yönüne gitmekte olan Recai Karagöz yönetimindeki 52 K 5703 plakalı sunta yüklü tır, Özler Beldesi’nin çıkışında sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sebebiyle şarampole devrildi.

Yaralanan sürücü Karagöz, Kayseri Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu Yozgat’ta

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Bakanlığına bağlı il müdürleriyle yapacağı koordinasyon toplantısına başkanlık etmek, çeşitli inceleme ve ziyaretlerde bulunmak üzere Yozgat'a geldi.

Eroğlu, Yozgat Valisi Necati Şentürk tarafından karşılandı. Valilik makamında açıklamalarda bulunan Eroğlu, bakanlığına bağlı kuruluşlar tarafından Yozgat’a yönelik yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Çiçek’in vali olduğu şehir

Yorum - Sürur Öztürk

Yeni görev yerinde Vali Çiçek’in işi çok da kolay olmayacak gibi gözüküyor.

Daha geçen ay, Iğdır Tarım İl Müdürü ile birlikte 11 kişi, “devleti zarara uğratmak”, “rüşvet almak, haksız kazanç sağlamak”, “suç örgütü oluşturmak” suçlamalarıyla tutuklanarak Iğdır Cezaevi’ne gönderilmişlerdi.

Geçen Ocak ayının sonlarında, Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş ile 7 BDP’li, “Terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanarak cezaevine gönderilmişlerdi.

Iğdır’daki asayiş olayları da, Vali Çiçek’in eski görev yeri Yozgat’a kıyasla çok daha fazla gözüküyor. Fuhuş konusu da, Iğdır’ın çözüm bekleyen bir meselesi hâline gelmiş.

29 Mayıs 2010 Cumartesi

Trafik kurallarını ihlal eden sürücüyü uyaran Anadolu Ajansı Yozgat Bürosu Sorumlusu Seyfi Çelikkaya, 3 kişinin saldırısına uğradı.

Yüzü kanlar içinde kalan gazeteci Çelikkaya, Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Polis tarafından gözaltına alınan saldırganlar, ifadelerinin alınmasının ardından serbest bırakıldılar.

Yozgat Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Osman Hakan Kiracı ile Yozgat Gazeteciler Derneği Başkanı Muammer Karadeli, saldırıyı kınadıklarını bildirdiler.

Yozgat, turistik gezilerle üniversite öğrencilerine tanıtılıyor

Yozgat, düzenlenen turistik gezilerle üniversite öğrencilerine tanıtılıyor. Yozgat Müze Müdürü Hasan Şenyurt da, gezilerde öğrencilere bilgi veriyor. Yozgat’ın tarihî ve turistik yerlerini gezen Yurt-Kur öğrencilerinin Yozgat’tan ayrıldıktan sonra Yozgat’ın gönüllü turizm elçileri olması hedefleniyor.

Yozgat Yüksek Öğrenim Kredi Yurtlar Kurumu (Yurt-Kur) öğrencileri, Yurt-Kur’un desteğiyle Yozgat’ın Sarıkaya ilçesine gezi düzenlediler. Öğrenciler, tarihî Roma Hamamı’nı gezip, termal havuzlarda yüzdüler.

28 Mayıs 2010 Cuma

Ergenekon sanığı Cihaner’i kurtarma planında adı geçen HSYK Başkan Vekili Özbek Yozgat’ta

Ergenekon’un Erzincan ayağıyla ilgili davanın sanıklarından Başsavcı İlhan Cihaner’i Yargıtay’da kurtarma planlarına dair skandal ses kaydında adı geçen HSYK Başkan Vekili Kadir Özbek, bu gün Boğazlıyan Adliyesi’ni ziyaret etti.

Kadir Özbek’le birlikte Boğazlıyan’a gelen HSYK Üyesi Ali Suat Ertosun da, ‘Ergenekon sanıklarıyla yakından ilgilenmek’le suçlanmıştı. Ertosun’un daha önce yaptığı bazı konuşmalar, “bağımsız olarak görev yapması gereken hakim ve savcılara karşı açık bir baskı ve telkin niteliği taşıdığı” iddiasıyla, hukukçular tarafından protesto edilmişti.

Ertosun hakkındaki asıl büyük suçlama ise, Özdemir Sabancı suikastı ile ilgiliydi.

Yeni Vali Necati Şentürk görevine başladı

Yozgat Valiliğine tayin edilen eski Siirt Valisi Necati Şentürk, bu gün Yozgat’a gelerek görevine başladı.

Yeni Yozgat Valisi Necati Şentürk için, şehir girişinde ve Hükümet Konağı’nın bahçesinin girişinde iki ayrı karşılama merasimi düzenlendi.

Merasime Vali Vekili Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Engin Ünalan, Belediye Başkanı Yusuf Başer, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ve İl Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı katıldı.

Marifetli hanımlar, el emeklerini sergilediler

Çekerek Halk Eğitimi Merkezi kursları yıl sonu sergisi, merkez binasında açıldı.

Halk Eğitimi Merkezi bünyesinde açılan kurdele-nakış ve ahşap boyama kurslarına katılan maharetli hanımların yıl boyunca yapmış oldukları çalışmalar, merkez binada sergilendi.

Serginin açılışına Çekerek Kaymakamı Osman Dölek, Millî Eğitim Müdürü Bedrettin Bozkurt, Şube Müdürü Zeki Bölükbaşı, Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Öcal, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Bekir Sarp, Okul müdürleri, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

(Yozgat Muhabir)

Üniversite soruşturmasında 8 tutuklama

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şube Müdürlüğü tarafından, “ihaleye fesat karıştırmak ve rüşvet” iddiasıyla daha önce gözaltına alınan Bozok Üniversitesi Strateji Geliştirme Daire Başkanı İ.Ö.Ç, İdarî ve Malî İşler Daire Başkanı C.A., Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanı H.A.K. ile üniversiteye iş yapan şirket yetkililerinden Z.Ö., A.B, S.A, G.K ve M.S. adliyeye sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan zanlılar, çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Aynı soruşturma kapsamında aranmakta olan 2 kişiden birinin hâlen askerlik görevini yaptığı tesbit edilirken, diğer işadamının bu sabah Ankara’da yakalandığı ve sorgulanmak üzere Yozgat’a getirildiği öğrenildi.

Bu sabaha karşı tutuklanan 8 sanığın avukatları, sorgu hakimliğinin kararına itirazda bulunup, müvekkillerinin tutuksuz olarak yargılanmalarını taleb ettiler. Yargılamanın bundan sonra Yozgat Ağır ceza Mahkemesi’nde devam edeceği bildirildi.

(Kaynak: yozgatgazetesi.com / CİHAN)

Merkeze alınan Amir Çiçek Iğdır Valisi oldu

4 yıla yakın bir süre görev yaptığı Yozgat Valiliği’nden alınarak merkez valiliğine çekilmesi Yozgat kamuoyunda tepkiyle karşılanan Amir Çiçek, Iğdır Valiliğine tayin edildi.

Iğdır Valisi Hüseyin Çapkın ise, eski görevine dönerek tekrar İstanbul Emniyet Müdürü oldu. Çapkın, 8 Eylül 1984 – 27 Eylül 1985 tarihleri arasında Yozgat Emniyet Müdürlüğü yapmıştı.

Yozgat’a kamuoyunda yıpranmış bir Vali geliyor

Son Valiler Kararnamesi ile Yozgat’a tayin edilen eski Siirt Valisi Necati Şentürk’ün bu gün Yozgat’a gelerek görevine başlaması bekleniyor.

Vali Şentürk, geçen ayın sonlarında Siirt kamuoyunu ayağa kaldıran ve Türkiye genelinde infiale sebep olan “ilköğretim okulu öğrencisi bir kıza tecavüz” ile “öğrencilerin bebeklere tecavüzü ve cinayet” olaylarında görevini ihmal etmekle suçlanmıştı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi İnsan Hakları İnceleme ve Araştırma Komisyonu, Siirt’te incelemelerde bulunarak bir rapor hazırladı. Rapor dün tamamlandı. Komisyon’un CHP’li üyeleri, raporun yetersiz olduğunu ileri sürerken, Siirt Valisi Şentürk’ün “ödüllendirircesine” Yozgat’a tayin edilmesine tepki gösteriyorlar. (Yozgat Muhabir)

27 Mayıs 2010 Perşembe

(Fotoğraf: Erdoğan Budak)

Son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Yozgat Valisi Amir Çiçek, bu gün Valilik Konağı önünden alkışlarla Ankara’ya uğurlandı.

Veda törenine, Vali Yardımcıları Hüseyin Konak ve Selami Abban, Belediye Başkanı Yusuf Başer, İl Jandarma Komutanı Engin Ünalan, Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer, Emniyet Müdürü Ekrem Nalcı, kaymakamlar, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Amir Çiçek’in eşi Hülya Çiçek’in gözyaşlarına hâkim olamadığı veda buluşmasında hüzünlü dakikalar yaşandı. Kendisini uğurlamaya gelenlere “Hakkınızı helâl edin” diye seslenen Vali Çiçek’in bu dileğine alkışlarla birlikte “helâl olsun” karşılığı verildi. Vali Çiçek, 2 oğlu tarafından özel bir otomobille Ankara’ya götürüldü.

Oğlunu vuran çocuğun babasını yaraladı

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’nde tartıştığı arkadaşına kızan bir çocuk, babasının av tüfeğiyle ateş ederek arkadaşını yaraladı. Yaralı çocuğun babası da, oğlunu vuran çocuğun babasına av tüfeğiyle ateş ederek yaraladı.

15 yaşındaki E.Ü., tartıştığı 16 yaşındaki Soner D.’yi babasına ait av tüfeğiyle ateş ederek yaraladı. Yaralı Soner D., Sarıkaya Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı.

Çocuğunun silahla yaralandığını öğrenen baba Nurettin D. de eve gidip av tüfeğini alarak, oğlunu yaralayan çocuğun babası Osman Ü.’ye ateş etti. Yaralanan Osman Ü. de hastanede tedavi altına alındı.

Arkadaşını yaralayan çocuk E.Ü. ile Nurettin D., gözaltına alındı.

(Kaynak: haberturk.com)
Yozgat Cumhuriyet Savcılığı, uzun zamandan beri kamuoyunun gündeminde olan “3,5 milyon Liralık naylon fatura yolsuzluğu” iddiaları üzerine, Yozgatspor ve Şifa Hastanesi hakkında soruşturma başlattı.

yozgatgazetesi.com’un haberine göre, “fatura yolsuzluğu” iddiası ile yapılan şikâyet üzerine hareket geçen Yozgat Cumhuriyet Savcılığı, bir süre önce mali polise talimat vererek Yimpaş Yozgatspor ile Şifa Hastanesi’nin iddialara konu olan faturaları ile bazı evraklarını incelemeye aldı.

Savcılık, Şifa Hastanesi’nin bazı yöneticileriyle birlikte eski Yozgatspor Başkanı Tevfik Çankaya ve Kulüp Muhasebecisi Osman Baran’ın ifadelerini aldı. Savcılığın ayrıca şimdiki Kulüp Başkanı Kenan Yılmaz ile Şifa Hastanesi’nin ortaklarından Erol Doğan’ın da bilgisine başvurduğu öğrenildi.

26 Mayıs 2010 Çarşamba

Bozok Üniversitesi’nde yolsuzluk soruşturması:
3 daire başkanı ile 7 işadamı gözaltına alındı

Bozok Üniversitesi’nin açtığı bazı ihalelerde usulsüzlük yapıldığı iddiası üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Bozok Üniversitesi’nin 3 daire başkanı ile 2’si Yozgat’tan 5’i şehir dışından 7 işadamı gözaltına alındı.

Yozgat Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Yozgat Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla, Bozok Üniversitesi’nin 3 daire başkanı ile 7 işadamını gözaltına aldı. Gözaltına alınan 10 kişi, Yozgat Emniyet Müdürlüğü’nde sorgulanıyorlar.

Soruşturmanın, Bozok Üniversitesi Tıp fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hasan Acar’ın yaklaşık 4 ay önce Yozgat Cumhuriyet Savcılığı’na yaptığı şikâyet üzerine başlatıldığı öğrenildi. (Yozgat Muhabir)

25 Mayıs 2010 Salı

Erdoğan: Manşetle gelen manşetle gider

CHP’de yaşananları değerlendiren Başbakan Erdoğan, “Manşetle gelen manşetle gider; sabah rüzgârıyla gelen akşam rüzgârıyla gider. Yelkenleri manşetlerle şişirilenler, açık denize çıkınca alabora olurlar” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Erdoğan, partisinin bu günkü grup toplantısında CHP 33. Olağan Kurultayı’nı değerlendirdi. İsim vermeden, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’yu eleştiren Erdoğan, şunları söyledi:

“Yaşanan her olayda, cilalarının döküldüğüne şahit olacaksınız. Kurulan her cümlede, ortaya konulan her ifadede, makyajın döküldüğünü göreceksiniz. Değerli kardeşlerim, unutmayın; manşetle gelen, manşetle gider. Sabah rüzgârıyla gelen, akşam rüzgârıyla gider. Eğer bu sözüme inanmıyorlarsa, çok uzağa gitmesinler; hemen şu son birkaç hafta içinde bir önceki genel başkanlarının nasıl manşetlerle alaşağı edildiğini görsünler ve ondan ibret alsınlar.” (Yozgat Muhabir)

CHP’nin başına Prof. Süheyl Batum getirilebilir

Gazeteci Fehmi Koru, ‘bazı dostları’nın kendisine, “CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarılı olamaması hâlinde, CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum’un Genel Başkan yapılacağı” öngörüsünde bulunduklarını söyledi. Fehmi Koru, Demokrat Parti’nin de CHP çatısı altına çekilebileceğini ileri sürdü.

Yeni Şafak gazetesi yazarı Fehmi Koru, Kanal 7’de yayınlanan Haber Saati programının “Arka Plan” isimli yorum bölümünde, CHP’de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi. Fehmi Koru, ‘bazı dostları’nın kendisine aktardığı öngörülerini de dile getirdi. Bu öngörüye göre, CHP Genel Başkanlığı’na seçilen Kemal Kılıçdaroğlu’nun başarılı olamaması hâlinde, CHP Parti Meclisi Üyesi Prof. Dr. Süheyl Batum Genel Başkan yapılacak. Gazeteci Fehmi Koru, bu konuda şunları söyledi:

Yozgat maden faciasında iktidarda SHP vardı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Zonguldaktaki kömür madeninde meydana gelen grizu patlamasından hükümeti sorumlu tutan muhalefete, onların iktidarları dönemindeki maden facialarını hatırlatarak cevap verdi.

Başbakan Erdoğan, 1995 yılında Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ndeki maden ocağında meydana gelen facia yaşandığında, iktidarda SHP-DYP koalisyon hükümeti olduğunu da hatırlattı. Erdoğan, “Kimse acılar üzerinden, ölen işçi kardeşlerimiz üzerinden oy avcılığına çıkmasın, istismara kalkışmasın” dedi.

38 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı

26 Mart 1995’te Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki Matsan Madencilik Şirketi’ne ait kömür ocağında meydana gelen grizu patlaması sonucunda göçük altında kalan 38 kişi ölmüş, 8 işçi ağır yaralı olarak kurtarılmıştı.

24 Mayıs 2010 Pazartesi

CHP iktidar olur mu?

Yorum – Sürur Öztürk

Acaba, uluslar arası şartlar, Türkiye’de bir CHP iktidarı ya da bir CHP-MHP koalisyonu öngörüyor mu? Bu soruların cevabını bulmaya çalışmak size çok zahmetli bir iş olarak gözüküyorsa, Kılıçdaroğlu’nun kasketiyle, kravatsızlığıyla, çizgili gömleğiyle, “Recep Bey” hitabıyla ve onun etnik kimliği ile oyalanmaya devam ediniz. İyi eğlenceler… Yanına “şemşaamer” de ister misiniz? Televizyonlardan püfür püfür Kılıçdaroğlu rüzgârı eserken çitlersiniz, iyi olur… Yalnız, fazla rüzgârda kalmamaya dikkat ediniz, Allah muhafaza, hasta olup yatağa düşebilirsiniz…

22 Mayıs 2010 Cumartesi

CHP’de Kılıçdaroğlu dönemi başladı

CHP 33. Olağan Genel Kurul toplantısında yapılan seçim sonucunda, delegelerin 1189’unun oyunu alan Kemal Kılıçdaoğlu, CHP’nin yedinci Genel Başkan oldu.

Kılıçdaroğlu, Genel Başkan seçilmesinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında şunları söyledi:

Kılıçdaroğlu: Etnik siyaset yapmayacağız, yüzde 10’luk seçim barajını aşağıya çekeceğiz

CHP Genel Başkanlığı’nın tek adayı Kemal Kılıçdaroğlu, 33. Olağan Kurultay'da yaptığı konuşmada, etnik siyaset yapmayacaklarını belirterek, iktidara gelmeleri hâlinde yüzde 10’luk seçim barajını aşağı çekeceklerini söyledi.

Demokrasinin çıtasını yükselteceklerini belirten Kılıçdaroğlu, “Hep beraber bu coğrafyada kucaklaşarak güzel Türkiye’yi yeniden yaratacağız. Bütün toplum katmanlarıyla beraber olacağız. / Siyasetin odağına etnik kimliği ve inançları koyan siyaset bizim dostumuz değildir. Biz ayrışmanın değil beraber olmanın yanındayız” diye konuştu. (Yozgat Muhabir)

21 Mayıs 2010 Cuma

Komployu, avukatlığını yaptığınız çetelerde arayın

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Deniz Baykal’ın CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa etmesine sebep olan gizli kamera görüntülerinden dolayı hükümeti suçlayan CHP’ye tepki gösterdi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Bu konuyla ilgili olarak eğer bir sorumlu arıyorlarsa AK Parti’ye değil önce kendilerine baksınlar. Bu kirli tezgâhın sorumlularını AK Parti’de, AK Parti iktidarında değil, gitsinler avukatlığını yaptıkları çetelerin, mafyaların, karalık örgütlenmelerin içinde arasınlar.”

Bugün ana muhalefet partisinde yaşanan değişimin seviyeli, kaliteli, millet adına bir siyaset tarzını doğurmasını en çok kendilerinin arzu ettiğini ifade eden Erdoğan, işsizlik konusundaki eleştirilere, “Bunu el âlem biliyor; nasıl çözeceksin, onu anlat” diye karşılık verdi.

20 Mayıs 2010 Perşembe

Yozgat’ın nüfusu 2023’te 290 bine düşecek

TÜİK Uzman Yardımcısı Mehmet Doğu Karakaya ile Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Sinan Türkyılmaz’ın hesaplamalarına göre, Yozgat’ın nüfusunun 2010 yılında 464 bin 120, 2013 yılında 430 bin 652, 2018 yılında 366 bin 183, 2023 yılında ise 290 bin 133 olacağı tahmin ediliyor.

Kene ısırmasından öldü

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’ne bağlı Arpalı Beldesi’nde yaşayan ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığı şüphesiyle 2 gün önce Sivas’a sevk edilen 80 yaşındaki Mikdat Başar, tedavi gördüğü Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nde hayatını kaybetti. Başar’ın cenazesi, ailesine teslim edildi.

Artık çok geç

Yorum – Faruk Mansuroğlu

Zaten artık kimse görüntülerin gerçek mi yoksa montaj mı olduğuyla pek ilgilenmiyor. Nitekim CHP Mersin Milletvekili İsa Gök, bir televizyon kanalında açıkça, “Sayın Kılıçdaroğlu’nun genel başkanlık yarışının Sayın Deniz Baykal’ın kaset olayıyla hiçbir alâkası yok” dedi.

Yani, ‘Görüntülerdeki Baykal değilse bile önemli değil, artık sonuç değişmez’ diyor. Oysa CHP bu aşamaya o görüntülerle geldi.

Siyasi komplolar böyledir; merhameti yoktur…

Eski Adlî Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Sevil Atasoy: Kasedin aslı incelenmeden sahte denilemez

Adlî Tıp Uzmanı ve Eski Adlî Tıp Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Sevil Atasoy, Ulusal Kriminal Büro’nun “Baykal görüntüleri sahte” açıklamasına karşı çıktı. Prof. Dr. Sevil Atasoy, NTV’ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“İnternette dolaşan bir görüntü üzerinden hiçbir bilirkişi görüş beyan edilemez. İnceleme ancak orijinal kaset üzerinden yapılabilir. Nasıl el yazısında fotokopi üzerinden inceleme yapılamıyorsa, ses ve görüntü de ancak gerçek belgeler üzerinden incelenebilir. Kasetin aslı incelenmeden sahte denilemez.”

Baykal’ın avukatı, ‘kaset’ açıklaması yapacak

Kendisine ait olduğu iddia edilen gizli kamera görüntüleri sebebiyle CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal’ın avukatları, bu gün saat 13.30’da söz konusu görüntüler hakkında açıklama yapacaklar.

TBMM’de muhabirlerin sorularını cevaplayan CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Baykal’ın avukatları, görüntülerle ilgili açıklama yapacakmış, bilginiz var mı?” sorusuna, “Bilmiyorum, bilgim yok. Tabii avukatların yapacağı açıklamalar önemli” karşılığını verdi.

(Yozgat Muhabir)

CHP’de ‘çarşaf liste - blok liste’ mücadelesi başladı

CHP Kurultayı öncesinde, “Parti Meclisi (PM) listesi çarşaf mı olsun blok mu?” tartışması yaşanıyor.

CHP Genel Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, yeni dönemde “çarşaf liste” yönteminin uygulanmasını ve delegenin en çok oyunu alan isimlerin PM’ye girmesini istiyor; ancak Önder Sav’ın “Blok liste olsun” ısrarı sebebiyle bu görüşünü kısık sesle ifade ettiği belirtiliyor. CHP Tüzüğü de kurultaylarda “blok liste” uygulamasını öngörüyor.

19 Mayıs 2010 Çarşamba

YASİAD: Vali Çiçek’in ayrılmasına çok üzüldük

Kısa adı YASİAD olan Yozgat Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği, son Valiler Kararnamesi ile merkeze alınan Yozgat Valisi Amir Çiçek onuruna yemek verdi.

Yemek’te konuşan YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, Vali Çiçek’in Yozgat’tan ayrılacak olmasına son derece üzüldüklerini belirterek, “Sayın Valimizi bizler çok seviyoruz. Kısa sürede 7 den 70’e herkesin sevgisini kazandı. Kendisine bundan sonraki görevlerinde başarılar diliyorum” dedi.

Vali Çiçek de, kimseye kırgın olmadığını belirterek, vicdanen de rahat olduğunu söyledi.

YASİAD Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, Vali Çiçek’e plaket ve YASİAD üyelerinin daha önce Vali Çiçek’i ziyaretleri sırasında çekilmiş bir hatıra fotoğrafı takdim etti. Vali Çiçek ise işadamlarına Yozgat türkülerinin yer aldığı CD hediye etti.

Merkez sağın yeni lideri kim olacak?

Yorum - Sürur Öztürk

Güncel bir konu olması sebebiyle bir not düşmek gerekirse; siyaseten etkisiz hâle getirilip tasfiye edilecek olanlar arasında Kemal Kılıçdaroğlu da vardır. CHP’nin değiştirilmesi sürecinde bir süre rol aldıktan sonra sahnenin dışına çekilecektir. Mustafa Sarıgül’ün ise zaten hiç şansı yoktur… AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, önümüzdeki seçimlerden sonra bir daha Genel Başkanlığa aday olmayacağını daha önce ilân etmişti. O halde, acaba merkez sağın yeni lideri kim olacaktır ve o liderin yolunun açılması için siyasette hangi değişiklikler yaşanacaktır?

18 Mayıs 2010 Salı

CHP İl Başkanları da Kılıçdaroğlu dedi

CHP Merkez Yönetim Kurulu’nun çağrısı üzerine bu gün parti genel merkezinde toplanan CHP İl Başkanlarından 77’si, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlık adaylığına destek verdiklerini açıkladı.

Antalya, Ağrı, İzmir ve Samsun İl Başkanları ise, Kılıçdaroğlu’na destek vermediler.

Çocukları taciz eden sapık tutuklandı

Yozgat’ın Sorgun İlçesi’nde küçük yaştaki çocuklara para vererek tacizde bulunan sapık, Sorgun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekibi tarafından Sorgun Otogarı’nda yakalandı.

Cinsel istismar suçundan daha önce de sabıkası bulunduğu öğrenilen Ferhat Ö., Emniyetteki sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak Yozgat E Tipi Cezaevi’ne gönderildi.

Yozgat’a borç yükünden kurtulma umudu: Belediyenin et ve süt tesislerini Bakanlık alabilir

Dün Yozgat’a gelen Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, mülkiyeti Yozgat Belediyesi’ne ait olan ve Pınar Anadolu Gıda Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilen Et ve Süt Entegre Tesisleri’nde incelemelerde bulundu.

Kulislerde, işletme sözleşmesi sona eren tesisin, Et ve Balık Kurumu tarafından işletilmek üzere Tarım Bakanlığı tarafından satın alınabileceği, Yozgat Belediyesi’nin de bu sayede borç yükünden kurtulabileceği ileri sürülüyor. Ancak, bu konuda henüz resmî bir açıklama yapılmadı.

Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker’in Yozgat programına, AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Yozgat Milletvekilleri Mehmet Çiçek, Abdülkadir Akgül ve Osman Coşkun da katıldı.

CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven’in Baykal’a desteği sonuna kadar değil Salı’ya kadarmış

CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, Genel Başkanlık için aday olacağını açıklayan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’na destek vereceklerini bildirdi.

CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, geçen hafta düzenlediği basın toplantısında ‘gözleri dolarak’ yaptığı açıklamada, Baykal’a destek vermiş, Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu da, “Baykal’a sonuna kadar sahip çıktıklarını” söylemişti.

17 Mayıs 2010 Pazartesi

Dil sürçmesi mi, itiraf mı?

Görüntüleri “özel hayatın ortaya çıkarılması” olarak nitelendirdi

CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, bu gün düzenlediği basın toplantısında, Baykal’a yapıldığını ileri sürdüğü komplo’nun tanımını yaparken, şu ifadeleri kullandı: “Komplo bellidir; komplo, özel hayata müdahale edilerek, komplo, çeşitli organizasyonlarla özel hayatın ortaya çıkarılıp, bunun üzerinden Cumhuriyet Halk Partisi’nin yıpratılmaya çalışılmasıdır.”

Özyürek, bu ifadeleriyle, söz konusu gizli kamera görüntülerini “özel hayatın ortaya çıkarılması” olarak nitelendirmiş ve görüntülerin doğruluğunu kabul etmiş oldu. (Yozgat Muhabir)

CHP MYK, Önder Sav’ı istifaya davet etti

Baykal’a dön, Sav’a istifa çağrısı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu, Deniz Baykal’a ‘geri dön’ çağrısı yaparken, Kemal Kılıçdaroğlu’nun adaylığına destek açıklaması yapan CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ı da istifaya davet etti.
Bir basın toplantısı düzenleyerek MYK bildirisini okuyan CHP Sözcüsü Mustafa Özyürek, kararın Sav hariç oybirliği ile alındığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, adaylığını açıkladı

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, görevinden istifa ederek, 22-23 Mayısta yapılacak olan kurultayda CHP Genel Başkanlığı’na aday olacağını açıkladı.

CHP Genel Sekreteri Önder Sav da, “CHP Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini” bildirdi.

16 Mayıs 2010 Pazar

12 Eylül darbecileri yargılanamayacak

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, 12 darbecilerine dava açma süresinin, referandumun yapılacağı 12 Eylül 2010 tarihinde dolacağına işaret ederek, “Kenan Evren teşekkür için bir nü (çıplak) resim yapıp YSK’ya gönderir artık” dedi.

Yapılan Anayasa değişikliği ile 12 Eylül darbecilerine yargı yolu açılmıştı. Daha önce yapılan değişiklikle de, referandum süresi 120 günden 60 güne indirilmişti. Ancak, Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 120 günlük eski uygulamayı esas aldı ve referandumun 12 Eylül 2010 tarihinde yapılmasına karar verdi. Böylece, hükümetin Temmuz ayında yapılmasını planladığı referandum, 12 Eylül’de yapılacak. Bu tarihin, 12 Eylül darbecilerine dava açma süresinin dolduğu, darbe suçunun zaman aşımına uğradığı tarih olduğu belirtiliyor.

Baykal, elindeki bilgileri neden açıklamıyor?

Yorum – Sürur Öztürk

Acaba, bir süre sonra, bazı AK Parti milletvekillerinin de benzer kabahatleri işledikleri ortaya çıkar da, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Partimin içinde böyle bir şey olsa, derhal ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ederim” sözüne sadık kalarak bu milletvekillerini ihrac etmek durumunda kalırsa, ne olur?

Acaba, bu uluslar arası operasyonun AK Parti ayağı nasıl gerçekleştirilecek?...

CHP İl Başkanları Salı günü toplanıyor

Deniz Baykal’ın istifasının ardından CHP Genel Başkanlığı’na kimin aday olacağının belirlenmesi amacıyla, 18 Mayıs Salı günü Genel Başkan Vekili Cevdet Selvi’nin başkanlığında İl Başkanları Toplantısı yapılacak. Toplantıda pek çok il başkanının Baykal’a “geri dön” çağrısı yapacağı ileri sürülüyor. İl başkanlarının kararı bir bildiri ile kamuoyuna duyurulacak.

Partimde böyle bir şey olsa derhal ihracını isterim

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Baykal’ın istifa etmesine sebep olan iddia konusunda, “Partimin içinde de böyle bir şey olsa, derhal ihraç talebiyle disiplin kuruluna sevk ederim. Tahammülü mümkün değil” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Yunanistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını cevapladı. Zaman gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı, Başbakan Erdoğan’ın açıklamalarını şöyle özetledi:

CHP’ye kim “van minut” dedi?

Yorum - Sürur Öztürk

CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven’e ve Kadın Kolları Başkanı Özgür Karslıoğlu’ya bir soru:

Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde Siirt’te okuduğu şiir sebebiyle hapis cezasına çarptırılmış ve siyasî yasaklı hâle gelmişti. Onun milletvekili olarak seçilebilmesi, dolayısıyla da AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan olabilmesi için Anayasa değişikliği yapılmıştı. Baykal’ın liderliğindeki CHP bu değişikliğe destek vermeseydi, Erdoğan siyasete veda etmek zorunda kalacaktı. Sizce Baykal, eline bu kadar büyük bir fırsat geçtiği halde, neden Erdoğan’ı tasfiye etmek yerine onun Başbakan olmasının yolunu açtı?

Sayın Keven, Sayın Karslıoğlu, “kaset komplosu”nun AK Parti tezgâhı olduğundan emin misiniz? Evet, birileri CHP’ye “van minut” dedi ama “van minut” diyen, acaba yine Başbakan Erdoğan mıydı? Popülist siyasetten vazgeçip, bu işleri bir daha düşünmeyi denemek ister misiniz?

359. maddede değişiklik yapılırsa, naylon faturada hapis cezası paraya çevrilemeyecek

Vergideki kayıp ve kaçağı önlemek için çözüm arayan Maliye, cezaları ağırlaştırıyor.

Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik yapan Maliye Bakanlığı, naylon fatura kullananlara ve düzenleyenlere hapis yolunu açtı.

Başbakanlık’ta bekleyen çalışmaya göre, sahte fatura düzenleyenlerin cezaları artık paraya çevrilmeyecek. 2 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası verilecek.

15 Mayıs 2010 Cumartesi

Hüseyin Çapkın, İstanbul’a geri dönecek

İstanbul Emniyet Müdürü iken Iğdır’a Vali olarak tayin edilen Hüseyin Çapkın, kısa bir süre sonra tekrar İstanbul’a dönüp, “Vali-Emniyet Müdürü” olarak İstanbul’da görev yapacak.

Hüseyin Çapkın, 8 Eylül 1984 – 27 Eylül 1985 tarihleri arasında Yozgat Emniyet Müdürlüğü yapmıştı.

(Yozgat Muhabir)

14 Mayıs 2010 Cuma

Erdoğan engel olmasaydı, Baykal 4 yıl önce biterdi

Başbakan Erdoğan’ın eski basın danışmanı Ahmet Tezcan, “4 yıl önce bir sol derginin Baykal’la ilgili yayınını Erdoğan engelledi, yoksa Baykal’ın siyasî hayatı biterdi” diye konuştu. Tezcan, Vatan gazetesine yaptığı açıklamada da, “O bilginin içeriği, benimle mezara gidecek. Ama son kasetle alâkası yok” dedi.

Tezcan’ın Habertürk TV’ye ve Vatan gazetesine yaptığı açıklama, bu gün Vatan gazetesinin İstanbul baskısında manşetten yayınlandı.

Baykal: Bu ikinci komplo girişimidir

Bu iddiaya tepki gösteren eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yazılı bir açıklama yaparak, bu iddianın CHP’ye yönelik ikinci komplo girişimi olduğunu ileri sürdü.

Deniz Baykal, “Gerek komplocular, gerekse ‘Bu sır mezara kadar bizimle kalacak’ diyenler, iftiranın da, komplonun da hesabını vermekten kurtulamayacaklardır” dedi.

CHP’li Topuz: Baykal geri dönmesin

CHP İstanbul Milletvekili Ali Topuz, CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa eden Deniz Baykal’ın geri dönüşün yollarını aradığını ancak, Baykal’ın dönmesinin partiye hiçbir yarar sağlamayacağını söyledi.
Ali Topuz, bu mesele halledilene kadar Baykal’ın önünün açılma ihtimalinin bulunmadığını belirterek, CHP’nin Baykal’ın geri dönüşünü düşünmemesi gerektiğini dile getirdi.

Topuz, “Deniz Bey istifa etmiştir. Yeni genel başkanımızı seçeceğiz. Önümüze bakmamız lazım. Böyle ambargo koymak, icazetler almayı hoş karşılamıyorum” dedi.

Skandal görüntülere Erdoğan’ın yorumu: Eşlerine ihanet edenleri mağdur olarak gösteremeyiz

Başbakan Erdoğan, “Eşlerine ihanet edenleri biz hiç bir zaman bu toplumun içinde mağdur olarak göremeyiz. Mağdur olarak da kimseye gösteremeyiz. Böyle bir gayretin içinde de olamayız” dedi.

Başbakan Erdoğan, Türkiye’nin özellikle toplumsal ahlâk değerleri açısından bir erozyona uğratılmak istendiğini belirterek, “En büyük tehlike aslında buradadır. Yani, bu işleri meşru görme gayreti içerisinde olanlar var. En tehlikeli olan yan burasıdır” diye konuştu.

13 Mayıs 2010 Perşembe

Bozdağ: İki ahlâksızlıktan bir kahraman çıkmaz

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Deniz Baykala ait olduğu iddia edilen gizli kamera görüntülerinden dolayı hükümeti suçlayan Baykal ve CHP’lilere tepki gösterdi:

“Bu tür işlerin yapılması da, görüntülenip servis edilmesi de ahlâksızlıktır. İki ahlâksızlıktan bir kahraman çıkmaz.”

Baykal ve ekibinin kendilerini çamurun içine çekmek istediklerini ileri süren Bozdağ, ilk günden itibaren ilkeli duruş sergilediklerini hatırlattı. Bozdağ, “Elinde bilgi belge varmış. Elinizi tutan mı var? Gidin yargıya başvurun varsa” dedi.

O görüntüleri muhalif CHP’liler mi çekti?

Deniz Baykal’a ait olduğu ileri sürülen görüntülerdeki ilişkinin inkâr edilmediğine işaret eden eski Adalet Bakanı Prof. Dr. Hikmet Sami Türk, Baykal’ın AK Parti’yi suçlayan ifadelerini eleştirdi. Türk, “Söz konusu komplo içinde bu iki kişiyi AK Parti mi bir araya getirdi?” diye sordu. Türk, Görüntülerin parti içindeki bir mücadeleden de kaynaklanabileceğini ileri sürdü.

Eski CHP’li Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da, görüntülerin CHP içerisinden sızdırılmış olabileceğini ima ederek, “Siz insanların demokratik yollarını tıkamışsanız başka yollardan sizden bunun öcünü alırlar. Bu hesaplaşmanın nerden kaynaklandığı, nereden topluma verildiği, herkes bunu biliyor yani. Bence bunu kaşıyarak başka şeyler söylemek zorunda kimseyi bırakmasınlar” diye konuştu.

Baykal’ın istifasını kutlayan ünlü CHP’li kim?

Sabah gazetesi yazarı Mahmut Övür, Deniz Baykal CHP Genel Başkanlığı’ndan istifa ettiğinde, ünlü bir CHP’linin eski bir Belediye Başkanına “Hadi yolun açıldı, bu iş bitti artık. Genel başkan gidiyor...” dediği iddiasını köşesine taşıdı. Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar da, Mahmut Övür’ün iddiasına ilâve olarak, söz konusu CHP’lilerin, Baykal istifa ettiğinde şampanya patlattıklarını ileri sürdü. Tayyar, “Bu kısmı yazıda yok, ben araştırınca gördüm” dedi.

Sabah Gazetesi yazarı Mahmut Övür, bir tiyatrocunun kendisine aktardığı iddiasını şöyle anlattı:

Yozgat heyeti, Hengelo'da temaslarda bulundu

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer ve beraberindeki heyet, daha önce “kardeş şehir” ilân edilen Hollanda’nın Hengelo Belediyesi’ni ziyaret etti. Yozgat heyeti, Hengelo’da TİAT adlı işadamları derneğinde de temaslarda bulundu.

Hengelo Belediyesi ile işbirliği protokollerinin imzalanmasının ardından TİAT’a geçen Başkan Başer’e Yozgat’ın simgesi olan Yozgat Saat Kulesi tablosu hediye edildi.

Başer, Hollanda’daki gurbetçi işadamlarını 8 Temmuz’da başlayacak olan Yozgat Sürmeli Festivali’ne davet etti.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, merkeze alındı
Siirt Valisi Necati Şentürk Yozgat’a geliyor

Valiler Kararnamesi, Resmî Gazete’nin bu günkü sayısında yayımlandı. Kararnameyle 23 ile yeni valiler atandı, 5 vali merkeze alındı. Merkeze alınan Valiler arasında Yozgat Valisi Amir Çiçek de yer alıyor. Yozgat Valiliğine ise, Siirt Valisi Necati Şentürk atandı.

Aynı anda hem Kaymakamlık hem Belediye Başkanlığı yapmış

Yozgat Valiliği görevine atanan 1953 Erzincan doğumlu Siirt Valisi Necati Şentürk, 12 Eylül döneminde Amasya’nın Taşova ilçesi’nin Kaymakamlığını ve Belediye Başkanlığını aynı anda yürütmüş. Şentürk, 4,5 yıl İstanbul Vali Yardımcılığı görevinde de bulunmuş.

Yılın Valisi seçilmişti

Merkeze alınan Amir Çiçek, 28 Eylül 2006 tarihinden bu yana Yozgat Valisi olarak görev yapıyordu.

Merkezi Ankara’da bulunan Türkiye Gönüllü Eğitimciler Derneği, geçen yıl eğitimin yaygınlaştırılmasında ülke genelinde emeği geçenler arasında yaptığı değerlendirme sonucunda Yozgat Valisi Amir Çiçek’i “Yılın Valisi” seçmişti.

Hüseyin Çapkın Iğdır Valisi oldu

12 Eylül darbesi döneminde; 8 Eylül 1984 – 27 Eylül 1985 tarihleri arasında Yozgat Emniyet Müdürlüğü yapmış olan İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın’ın Iğdır Valisi olarak tayin edildiği öğrenildi.
Çapkın, 29 Haziran 2009 tarihinden bu yana İstanbul Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu.

Diyarbakır Valisi İstanbul’a geliyor

İstanbul Valisi Muammer Güler, kısa bir süre önce kurulan Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı’na atanırken, Muammer Güler’in yerine ise Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu atandı. Ankara Valiliği’ne, Antalya Valisi Alaattin Yüksel atanırken, Ankara Valisi Kemal Önal ise merkeze alındı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün onayına sunulan Valiler Kararnamesinin bu hafta Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmesi bekleniyor.

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Yozgat Hakimiyet, yayın hayatına başladı

Yozgat Hakimiyet Gazetesi, yayın hayatına başladı. 1 ay sonra günlük gazeteye dönüşmek üzere haftalık olarak yayınlanmaya başlayan “Yozgat Hakimiyet”, DY Uluslararası Medya Yayıncılık ve Gazetecilik Ltd. Şti. adına çıkıyor.

Medya Grup Başkanlığını Kenan Yılmaz’ın üstlendiği şirket adına, gazetenin sahipliğini Sedat Sefa Yılmaz, Yayın Koordinatörlüğünü Erol Doğan, Sorumlu Yazı İşleri Müdürlüğünü ise Evren Kurban yürütecek.

Baykal, CHP sözcüsünü yalanladı

CHP’de Kılıçdaroğlu kavgası

Eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Parti Sözcüsü Mustafa Özyürek’in, “Genel Başkanlık için Baykal’ın aklındaki ismin Kemal Kılıçdaroğlu olduğu” şeklindeki iddiasını yalanladı. Baykal, “Aklımda herhangi biri yok, olursa da sadece ben söylerim” dedi.

Mustafa Özyürek, Baykal’ın bu tepkisi üzerine önce sözlü olarak, ardından da yazılı bir açıklama yaparak, önceki ifadelerini düzeltti.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ise, Genel Başkanlık için aday olmayacağını açıklayarak tartışmalara son noktayı koydu.