30 Nisan 2010 Cuma

Ankara’da deprem

Ankara’nın Etimesgut ilçesinde 3.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü’nden verilen bilgiye göre, saat 19.36’da Ankara’nın Etimesgut ilçesinde 3.5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde herhangi bir can ve mal kaybı olmadığı belirtildi.

29 Nisan 2010 Perşembe

Kırım Kongo virüsünün genetik yapısı çözüldü
Fırat ve Kafkas Üniversitesi aşı çalışması yapıyor

Kene ısırması sebebiyle oluşan Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığına sebep olan virüsün bütün genetik yapısı çözüldü. Virüsün genetik şifresinin çözülmesi, Kırım Kongo hastalığıyla mücadelede çok önemli bir gelişme olarak değerlendirildi. Bu gelişme, kene vakalarının en çok görüldüğü illerden birisi olan Yozgat için de büyük önem taşıyor.

Refik Saydam Hıfzıssıhha Merkezi Başkanlığı, Fırat ve Kafkas Üniversitesi ile beraber aşı çalışmalarını sürdürüyor. Yapılan çalışmalarda iki farklı aşının kullanılması üzerinde duruldu.

Ünlü Japon davul grubu Wadaiko’ya büyük ilgi

Bozok Üniversitesi tarafından düzenlenen Diller ve Kültürler Haftası etkinlikleri kapsamında Yozgat’a gelen ünlü Japon davul grubu Wadaiko, Yozgat halkının kendilerine gösterdikleri ilgiye karşılık, yarınki gösteriden önce Cumhuriyet Meydanı’nda davul gösterisi sergilediler.

Ünlü Japon davul grubu Wadaiko, 30 Nisan Cuma günü İl Kültür Müdürlüğü Konferans Salonu’nda bir gösteri düzenleyecek.

Kozalak toplayıp para kazanıyorlar

Yozgat Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, Yozgat’ta “orman köyü” statüsündeki yaklaşık 300 köyde, vatandaşlar için önemli bir gelir kapısı durumunda. Çevre ve Orman İl Müdürlüğü, vatandaşların topladıkları çam kozalaklarına ton başına bin Lira’dan fazla para veriyor. Müdürlük ayrıca, “fidan dikimi” gibi işlerde değerlendirdiği köylülere, bu hizmetlerinin karşılığında ücret ödüyor.

Çevre ve Orman İl Müdürü Birol Ayyıldız, Yozgat Muhabir’e yaptığı açıklamada, 2009 yılında vatandaşlardan satın aldıkları 30 tona yakın kozalak için kendilerine yaklaşık 40 bin TL ödediklerini söyledi.

28 Nisan 2010 Çarşamba

TESK Başkanı Palandöken: Hükümetin et ithalatı doğru bir karar ancak kalıcı bir çözüm değil

Kısa adı TESK olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu’nun Başkanı Bendevi Palandöken, et ithalatı yapma izninin sadece Et ve Balık Kurumu’na verilmiş olmasının doğru bir karar olduğunu ancak bunun geçici bir çözüm olabileceğini söyledi.

Et fiyatları konusunda yaşanan sıkıntının yokluktan değil tekelleşmeden kaynaklandığını ileri süren Palandöken, “Uzun vadede sorunun yeniden ülke gündemine gelmemesi için yapılması gereken, geçici olarak besiye uygun canlı hayvan ithalatı yapılması ve küçük üreticilerimizin bireysel olarak daha fazla desteklenmesidir” diye konuştu.

Küçük işletmelerin piyasadaki rekabeti sağladığı için önemli olduğunu belirten Palandöken, Perakende Yasa Tasarısı’nın acilen TBMM’den geçirilmesi gerektiğini söyledi.

Gecikme faizi yüzde 2’ye düştü

Sigorta prim borcu olan işveren Bağ-Kur’lulara müjde geldi. Bakanlar Kurulu, prim borçlarına uygulanan yüzde 3’lük faiz oranını yüzde 2’ye indirdi. Taksitlendirme yapan borçlulara Mayıs ayından itibaren yüzde 2 faiz uygulanacak.

Resmi Gazete’nin bu günkü nüshasında yayımlanan karara göre 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu’nun 89’uncu maddesinin ikinci fıkrasında yer alan gecikme cezası oranı yüzde 3’ten yüzde 2’ye indirildi.

Sebze meyve hali kurma yetkisi belediyelerin

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, yeni hal yasası ile toptancı hali kurma yetkisinin belediyelere verildiğini, özel hal kurmak isteyenlerin de belediyelerden izin alacaklarını bildirdi.

Sebze ve meyve piyasasına çeki düzen verecek düzenlemeleri içeren yeni hal yasası ile belediyelere hal kurma yetkisi verildi. Yeni hal yasası, sebze ve meyve piyasasına çeki düzen verecek düzenlemeleri içeriyor.

27 Nisan 2010 Salı

Havaalanı arazisi üniversiteye tahsis edildi

20 yıl önce, üzerine havaalanı yapılmak için temel atılan ancak daha sonra vazgeçilen Tayyip Köyü Örnek mevkiindeki 288 bin 114 metrekarelik arazi, Bozok Üniversitesi Rektörlüğü’ne tahsis edildi.

Bozok Üniversitesi, Ziraat Fakültesi vasıtasıyla, araziyi tarımsal amaçlı olarak değerlendirecek.

Havaalanı hayal oldu, arazide tarım yapılacak

Yapımı 1988 yılında planlanan “Yozgat Havaalanı”nın temeli 1990 yılında Anavatan Partisi iktidarı döneminde atılmıştı. Daha sonra yapılan rüzgâr ölçümleri sonucunda, arazinin havaalanı olarak kullanılmaya müsait olmadığı ortaya çıkmış ve havaalanı yapımından vazgeçilmişti.

Bahariye Köyü’ne jeotermal sera kurulacak

Yeşiller Turizm Gıda Tekstil Limited Şirketi, Yozgat’ın Boğazlıyan İlçesi’ne bağlı Bahariye Köyü’nde, 5 bin 40 metrekare kapalı alan üzerine jeotermal sera tesisi kuracak.

495 bin 316 Liraya malolacağı belirtilen tesis için, saniyede 20 litre akış hızına sahip 40 derecelik sıcak su tahsis edilmesi, İl Özel İdaresi İl Genel Meclisi’nde görüşülerek karara bağlandı.
(Yozgat Muhabir)

Sarıkaya’daki okulları KHGB onaracak

Yozgat’ın Sarıkaya İlçesi’ndeki okulların Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından onarılması ve bu amaçla birliğe kaynak aktarılması konusu, İl Genel Meclisi’nin bu ayki toplantısında görüşüldü.

Teklif, Eğitim Kültür ve Sosyal İşler Komisyonu’na havale edildi. (Yozgat Muhabir)

26 Nisan 2010 Pazartesi

MHP’li Ekici’nin hayalindeki Kent Konseyi

Yorum - Sürur Öztürk

24 Nisan’da Yozgat Muhabir’de yayınladığım “Yeni proje, eski telgrafın gölgesinde kaldı” başlıklı yazım üzerine, bu gün MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Sayın Mehmet Ekici aradı.


Sayın Ekici, bu vesileyle, yetki sahibi bir “Kent Konseyi” kurulmasına dair düşüncesini de aktardı.

Ekici’nin hayalini kurduğu Kent Konseyi, birer sivil inisiyatif şeklindeki mevcut yapılardan farklı. Ekici, gerektiğinde imar kararları gibi önemli kararlar alabilme yetkisine sahip, devletten kaynak aktarılan, yaptırım gücü olan, etkin bir “Kent Konseyi” tasarladığını ifade etti. Bunun için yasal düzenleme yapılması gerektiğini de belirten Ekici, geçmişte telâffuz bile edilemeyen nice düzenlemenin bugün sıradan değişiklikler hâline geldiğine işaret ederek, bu konuda da pekâlâ yasal düzenleme yapılabileceğini söyledi.

AB, desteklenecek iller arasına Yozgat’ı da aldı

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından hazırlanan ve AB Komisyonu tarafından kabul edilen IPARD “Katılım Öncesi Yardım / Kırsal Kalkınma Programı”nda, 2010-2013 dönemi için öncelikli olarak hibe desteği sağlanacak iller arasına Yozgat da dahil edildi.

IPARD kapsamında desteklemeler, ürüne değil, AB şartlarına uygun şekilde kurulacak olan tarımsal tesislere yapılacak. Proje tutarının yüzde 50-65’i hibe olarak verilebilecek.

Hibe, kırsal kesimde, AB standartlarına uygun süt, et, sebze-meyve işleme tesislerinin kurulması, kültür balıkçılığı ve turizmin geliştirilmesine yönelik projeler için kullanılabilecek. Kredinin kullanılmasında, köyden kente göçü önlemeye yönelik olarak, gençler, kadınlar ve dağlık bölgelerde yaşayanlar öncelikli durumda bulunuyor.

25 Nisan 2010 Pazar

Gazeteciler Hatıra Ormanı’na 500 fidan dikildi

Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü ile Çevre ve Orman Bakanlığı Ağaçlandırma ve Erozyon Kontrolü Genel Müdürlüğü’nün birlikte hazırladığı “Basın Yayın ve Gazeteciler Hatıra Ormanı” ağaçlandırma projesi kapsamında Yozgat’ta 500 çam fidanı törenle toprakla buluşturuldu.

Yozgat’ın Çalatlı Köyü Cinlikavak mevkiinde İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından altyapısı hazırlanan bölgede düzenlenen fidan dikim törenine Yozgat Valisi Amir Çiçek, Başbakanlık Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü Murat Karakaya, Basın Şube Müdürü Bahattin Akyön, Birinci Hukuk Müşaviri H. Mehmet Gani, İdari Mali İşler Müdürü Alaattin Özafşar, İl Çevre ve Orman Müdürü Birol Ayyıldız ve Yozgat’ta görev yapan basın mensupları katıldı..

Haydarbeyli Köyü’nde trafik kazası: 6 yaralı

Yozgat’ın Haydarbeyli Köyü’nde meydana gelen trafik kazasında, virajı alamayarak dere yatağına düşen otomobilde bulunan 6 kişi yaralandı.

Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Haydarbeyli Köyü Muhtarı Muhsin Varol, çevre köylerin de kullandığı yoldaki virajın oldukça tehlikeli olduğunu ileri sürerek, virajın kaldırılması için başvuruda bulunduklarını, ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Çalatlı Köyü’nde trafik kazası: 1 ölü 2 yaralı

Yozgat E-88 Karayolu’nun Çalatlı Köyü geçişinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Yozgat istikametinden Sivas istikametine seyir halinde bulunan Dursun K. yönetimindeki 42 AS 847 plakalı otomobil, E-88 Karayolu Çalatlı Köyü içerisinde, Yahya Ç. yönetimindeki 10 HN 768 plakalı kamyona çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü Dursun K. ile yanında bulunan Nurgül K. ve Mahi Y. yaralandı.

Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Nurgül K. hastanede yapılan bütün müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kamyonun, kullanıma kapalı olan yola girip biraz ilerledikten sonra aniden U dönüşü yaptığı iddia edildi.

Kaza hakkında soruşturma başlatıldı. (Kaynak: medya73.com)

Yerköy’de trafik kazası: 1 ölü, 2 yaralı

Yozgat’ın Yerköy ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı.

Çayköy’deki arkadaşlarının düğün törenine gitmek isteyen Rifat Şahingöz’ün kullandığı 66 DR 753 plakalı otomobil, Aslanhacılı mezrası mevkiinde şarampole devrildi. Kazada, sürücüsü Rifat Şahingöz olay yerinde öldü, otomobildeki Hakan Sönmez ve Mustafa Ergin yaralandı.

Yaralılar, Yozgat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı.
(Kaynak: zaman.com.tr)

24 Nisan 2010 Cumartesi

Yeni proje, eski telgrafın gölgesinde kaldı

Yorum – Sürur Öztürk

Ne hikmetse, daha önce defalarca yayınlanmış olan telgraf metinlerine büyük ilgi gösteren Yozgat basını, Sayın Ekici’nin daha önce hiç duymadığımız projesine hiç ilgi göstermemiş.

Haber metinlerinde bu projeye dair hiçbir bilgi göremedim. Acaba vardı da benim gözümden mi kaçtı? Belki de, “Bu haberi tatil günlerinde ziyan etmeyelim, Pazartesi günü yayınlayalım” diye düşünmüşlerdir… Bir milletvekilinin Yozgat için ürettiği iddialı bir projeye ilgisiz kalacak değiller ya…

Proje metni elimde olmadığı için ben henüz bir değerlendirme yapamıyorum. Çaresiz, Yozgat basınında yayınlanmasını bekleyeceğim.

Vallahi merak ettim. Acaba Sayın Ekici’nin “Yozgat-2050 Kent Kimliği ve Vizyonu Fikir Projesi” nasıl bir proje?..

Yozgat Gönüllüleri, 5 bin fidan dikti

Ankara ve İstanbul'da oluşturulan Yozgat Gönüllüleri Platformu üyeleri Yozgat Bozok Üniversitesi Erdoğan Akdağ Kampus alanına 5 bin fidan dikerek hatıra ormanı oluşturdular.

Başkan Başer: Çapanoğlu Büyük Camisi çevre düzenlemesi Yozgat’ın çehresini değiştirecek

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Çapanoğlu Büyük Camisi’nin çevre düzenlemesi tamamlandığında, 3 bin 500 metrekarelik alanın, gezip dinlenilebilecek bir alan hâline geleceğini, Cumhuriyet Meydanı’ndaki yoğunluğun bu alana kayacağını ve şehir merkezindeki hareketliliğin biraz daha artacağını söylüyor. Başkan Başer, tarihî Çarşı Hamamı’nın da onarılacağını belirtiyor.

Uyuşturucu tacirleri yakalandı

Kayseri’nin Felahiye İlçesi ile Şanlıurfa ve Yozgat illeriyle bağlantılı olarak örgütlü bir şekilde narkotik ve psikotrop madde kaçakçılığı yaptıkları tespit edilen 3 kişi tutuklandı, 3 kişi ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

23 Nisan 2010 Cuma

Kent Parkı, yeni ismiyle yeniden açıldı

Yozgat Belediye Meclisi, Kent Park’ın ismini “Çapanoğlu Kent Parkı” olarak değiştirdi.

Parkın adının değiştirilmesi münasebetiyle bir tören düzenlendi. Törene, Çapanoğlu ailesinin hayattaki temsilcileri ile birlikte, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Başer, konuşmasında, 50 bin metrekare alan üzerinde kurulu bulunan Çapanoğulları Kent Parkı’nı 200 bin metrekareye ulaştıracaklarını bildirdi.

Törende, Çapanoğlu ailesinin temsilcileri, Osmanlı padişahlarından 3. Selim tarafından Yozgat’a pazar kurulması için gönderilen fermanı, bir çerçeve içinde Belediye Başkanı Yusuf Başer’e hediye ettiler.

22 Nisan 2010 Perşembe

Herkese “Kene Çıkartma Kartı” dağıtılacak

Alman bilim adamları, vücuda yapışan keneyi hastaneye gitmeye gerek kalmadan çıkartmaya yarayan kene çıkartma kartı icat etti. Sağlık Bakanlığı, 550 bin adet kartı, aralarında Yozgat’ın da bulunduğu 15 ilde her eve ücretsiz olarak dağıtacak.

Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Seracettin Çom, kene çıkartma kartı hakkında şu bilgiyi verdi:

Büyük Cami çevre düzenlemesi tamamlandığında esnafımız ferah ve modern bir ortama kavuşacak

Yozgat Valisi Amir Çiçek, tarihî Çapanoğlu Büyük Camii’nin çevre düzenlemesi tamamlandığında, cami civarındaki esnafın çok daha ferah ve modern bir ortama kavuşacağını söyledi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediyesi tarafından Çapanoğlu Büyük Camii etrafında yapılan çevre düzenlemesi çalışmaları sebebiyle geçici olarak Belediye Otoparkı’nın yanında hazırlanan yere taşınan bakliyatçıları ziyaret etti.

Ekici, kent kimliği projesiyle Yozgat’a geliyor

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, 23 Nisan’da Yozgat’a gelerek, Vali Amir Çiçek’i, Rektör Prof. İnci Varinli’yi ve Belediye Başkanı Yusuf Başer’i makamlarında ziyaret edecek.

Mehmet Ekici’nin Danışmanı Yakup Çakır tarafından verilen bilgiye göre Ekici, ziyaretler sırasında, “TBMM’nin Açılışının 90. Yıldönümünde Millî Mücadele Yıllarından Yozgat’a Dair İki Not” ve “Yozgat-2050 Kent Kimliği ve Vizyonu Fikir Projesi” adı altında iki ayrı doküman takdim edecek. (Yozgat Muhabir)

Kızılay, Kan Merkezi açmaya hazırlanıyor

Kızılay Yozgat Şubesi, Yozgat’ta Kan Merkezi açılması için çalışmalarını sürdürüyor. Kan Merkezi inşaatında incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Yozgat insanı darda olanlara parası yoksa bile kanını vererek yardım edecektir” dedi.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Eser İş Hanı’nda bulunan Kızılay Yozgat Şubesi’ni ziyaret ederek, Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar’dan kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı. Çiçek, kan merkezi olarak açılması planlanan inşaatta da incelemelerde bulundu.

CHP’li Ersin’den Cemil Çiçek’in damadına suçlama

CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in damadının, TOKİ’nin Sevgi Evleri inşaatı işinden, hiçbir iş yapmadan, havadan 1 milyon 319 bin Lira kazandığını iddia etti.

TBMM’de devam eden Anayasa Değişikliği görüşmelerinin bu günkü birleşiminin soru-cevap bölümünde söz alan CHP İzmir Milletvekili Ahmet Ersin, TOKİ’ye ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in damadına yönelik bir suçlamada bulundu. Ersin, şöyle konuştu:

Mayıs ayının ilk haftası Yunus Emre Haftası oldu

Eskişehir Valiliği’nin başvurusunu uygun bulan Millî Eğitim Bakanlığı, ünlü mütefekkir ve mutasavvıf Yunus Emre’nin sevgi ve hoşgörü mesajlarının okullarda kendine özgü haftayla anlatılmasına karar verdi.

Bu yıldan itibaren her yıl Mayıs ayının ilk haftası, Türkiye genelindeki bütün okullarda Yunus Emre Haftası olarak ilân edildi. Böylelikle Yunus’un sevgi ve hoşgörüsü, “Yunus Emre Haftası”nda çocuklara anlatılacak.

21 Nisan 2010 Çarşamba

Asansör kazası hakkında soruşturma başlatıldı

Yimpaş Alışveriş Merkezi’nde taşıma kapasitesinden fazla kişinin binmesi sebebiyle düştüğü ileri sürülen ve bir kişinin ölümüne 2 kişinin yaralanmasına sebep olan asansör kazası hakkında adlî soruşturma başlatıldı.

Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı, Yimpaş Alışveriş Merkezi’ndeki asansörlerin son bakım ve onarımına dair resmî belgeler üzerinde yapacağı incelemenin ardından dava açılıp açılmayacağına karar verecek.

Asansör kazasında ölen Benekli toprağa verildi

Yimpaş Alışveriş Merkezi’nde, halatı koparak zemine çakılan asansörde sıkışarak ağır yaralanan ve kaldırıldığı Yozgat Devlet Hastanesi’nde hayatını kaybeden 66 yaşındaki emekli öğretmen Muteber Benekli, bu gün toprağa verildi.

Muteber Benekli’nin, öğle namazından sonra Çapanoğlu Büyük Camii’nde kılınan cenaze namazına, Benekli’nin yakınları, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yimpaş Holding Başkanı Dursun Uyar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Asansörün halatı koptu, 1 kişi öldü, Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi ölümden döndü

Yimpaş Alışveriş Merkezi’nde 6 kişilik asansöre 11 kişi binince, asansörün halatı koptu. Son anda asansöre binmeye çalışırken, düşmeye başlayan kabinle kapı arasına sıkışarak ağır yaralandığı belirtilen 66 yaşındaki Muteber Benekli, Yozgat Devlet Hastanesi’nde ameliyata alındı. Benekli, bütün çabalara rağmen hayatını kaybetti. Diğer yaralılar ise tedavilerinin ardından taburcu edildiler.

Asansörde bulunanlar arasında Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in eşi Neriman Başer ve yeğeni Fatma Korkmaz’ın da olduğu öğrenildi.

20 Nisan 2010 Salı

Erdoğan: Bunların bir arkası var

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kayseri’de Beden Öğretmeni Şahin Ş.’nin yumruklu saldırısına uğrayan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’ı Meclis’teki odasında ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Başbakan Erdoğan, ziyareti sırasında kanepede istirahat eden Bakan Yıldız’ın doğrulmasına izin vermeyerek, rahatsız olmamasını istedi.

Ziyaret öncesinde basın mensuplarına açıklamada bulunan Başbakan Erdoğan, şehit cenazelerinin bir istismar aracı olarak kullanılmasını, ülkenin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne tahammülü olamayanların attığı adımlar olarak gördüklerini ifade etti.

Erdoğan, “Bunlar nereye mensuptur, neyin nesidir, bunların hepsi bu arada çıkacak tabi meydana. Çünkü bunların bir arkası var” dedi.

Bekir Bozdağ, anayasa değişikliğine karşı çıkan Baykal’ın 1993’teki değişiklik önerisini hatırlattı

AK Parti Grup Başkanvekili ve Yozgat Milletvekili Bekir Bozdağ, Anayasa Değişikliği Teklifi üzerindeki görüşmeler sırasında, 1993 yılında CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın imzasıyla Meclis Başkanlığı’na sunulan değişiklik önerisini hatırlattı.

Bekir Bozdağ’ın 19 Nisan’da Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayı, aşağıdaki kayıttan dinleyebilirsiniz.

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek:
Yozgat için elimizden geleni yapacağız

İstanbul Yozgatlılar Federasyonu Danışma Kurulu Toplantısı, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in başkanlığında yapıldı.

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık’ın da katıldığı toplantıda bir değerlendirme yapan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, “Yozgat için elimizden geleni yapacağız” dedi.

Siyaset, bürokrasi ve iş dünyasının yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşan 100’den fazla Yozgatlının katıldığı Danışma Kurulu Toplantısı’nda, Yozgat’ın kalkınma sürecini hızlandırmaya yönelik çeşitli komisyonlar oluşturuldu ve başkanları seçildi.

“23 Haziran Dünya Yozgatlılar Günü”nün hazırlıkları ise devam ediyor.

Bakan Yıldız: Üç beş çakala papuç bırakacak değiliz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Kayseri’de uğradığı yumruklu saldırı konusunda yaptığı açıklamada, bu tip saldırıların kendilerini yıldıramayacağını belirterek, Türkiye’nin ahengi, birliği ve beraberliği için çok daha fazla çalışacağını söyledi.

Demokratik açılımla, PKK’nın bu ülkeden kovulup gideceğini ifade eden Yıldız, “Türkiye her alanda normalleştikten sonra terör alanında anormal durumda kalamaz” diye konuştu. Üç beş çakal ve çapulcunun bunu engelleyemeyeceğini belirten Yıldız, “O yüzden kendini bilmezlere pabuç bırakacak değiliz. Biz, sorumluluğu omuzlarımızda hisseden insanlarız” dedi.

“Her şey üzerinden siyaset yapılabilir, ama bu ülke için canını feda etmiş şehitler üzerinden yapılmaz” diyen Yıldız, “Hiç kimse bizi yıldıramaz. Biz, Sayın Başbakanımızın bize çizdiği hedef doğrultusunda, gece gündüz demeden koşturuyoruz. İnşallah daha çok koşturacağız bundan sonra” diye konuştu.

AK Parti Kayseri Milletvekili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Yozgatın Boğazlıyan ilçesine bağlı Devecipınar Beldesi doğumlu.

19 Nisan 2010 Pazartesi

BDP’den Bakan Yıldız’a yapılan saldırıya kınama

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Grup Başkanvekili ve Batman Milletvekili Ayla Akat Ata, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız’a Kayseri’de düzenlenen saldırıyı kınadıklarını bildirdi.

Yozgatlı Enerji Bakanına yumruklu saldırı

Şırnak’ta jandarmaya ait sivil minibüse yapılan silahlı saldırıda ağır yaralanan ve tedavi gördüğü Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi’nde (GATA) şehit olan Jandarma Kıdemli Yüzbaşı Levent Çetinkaya’nın Kayseri’deki cenaze törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, bir kişinin yumruklu saldırısına uğradı.

Kayseri Kartal Endüstri Meslek Lisesi’nde Beden Eğitimi öğretmeni ve boksör olduğu öğrenilen Şahin Ş. isimli saldırgan, yakalanarak gözaltına alındı.

Ahmet Türk: Failler kim olursa olsun kınıyorum

Kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, kendisinin yumruklu saldırıya uğradığı Samsun’un Ladik ilçesinde 2 polisin şehit olduğu silahlı saldırıyı kınadığını bildirdi.

Yetkililerden olayın sorumlularını bir an önce bulmalarını isteyen Türk, failler kim çıkarsa çıksın ‘kınama’ mesajının değişmeyeceğinin altını çizdi.

İki polis memurunun şehit olmasıyla sonuçlanan olayın, daha önce benzerleri yaşanan bir ‘provokasyon’ olduğunu kaydeden Türk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Çok geniş bilgiye sahip olmadığım için kesin bir şey söylemem mümkün değil. Sanırım birkaç gün içinde olayın iç yüzü netleşir. Ancak failleri kim olursa olsun kınıyoruz.”

18 Nisan 2010 Pazar

Dışişleri mensuplarının eşleri Yozgat’ı gezdiler

Dışişleri Mensupları Eşleri Dayanışma Derneği (DMEDD) üyeleri, Yozgat’ı tanımak, tarihî ve turistik yerlerini gezmek üzere düzenledikleri gezide, şehrin tarihî ve turistik yerlerini gezdiler. Yozgat Turizm İl Müdürü Bahri Akbulut ve Yozgat Müzesi Müdürü Hasan Şenyurt, gezilen mekânlar hakkında konuklara bilgi verdiler.

Dernek Başkanı Zeynep Emel Çeviköz, geziye Slovakya’nın Ankara Büyükelçiliği’nden de konuklarının katıldığını belirtti.

Hafızlık ve En Güzel Ezan Okuma Yarışması’nda Kayseri birinci oldu, Yozgat üçüncülüğü elde etti

Millî Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen “Hafızlık ve En Güzel Ezan Okuma Yarışması”nın Yozgat bölge birinciliğinde Kayseri temsilcileri birinci oldu.

Yarışmada Yozgat Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden Ali Akkan, “En Güzel Ezan Okuma” kategorisinde üçüncülük derecesini elde etti.

Sarıkaya İmam Hatip Lisesi öğrencisi Duran Güngör, ödülünü TBMM Başkanı Şahin’in elinden aldı

TBMM’nin 90’ıncı kuruluş yıldönümü ve Millî Egemenlik Haftası kutlama etkinlikleri kapsamında, 81 ilde düzenlenen 81 konuda “90. Yıl Millî Egemenlik Kompozisyon Yarışması” ödül töreni, bu gün saat 13.00’ten itibaren TBMM Tören Salonu’nda gerçekleştirildi.

Kompozisyon yarışmasının Yozgat birincisi olan Sarıkaya İmam Hatip Lisesi öğrencisi Duran Güngör, ödülünü TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin’in elinden aldı.

Törende il birincilerine dizüstü bilgisayar ve el çantası hediye edildi.

Öğrenci Meclisi Başkanlığı’nı Muğla kazandı

7. Dönem Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlık Divanı seçimi bu gün TBMM Genel Kurul Salonu’nda yapıldı. Seçim sonucunda Türkiye Öğrenci Meclisi Başkanlığı’na Muğla Öğrenci Meclisi Temsilcisi Çağrı Keçecioğlu seçildi.

Türkiye Öğrenci Meclisi’nde Yozgat’ı İbrahim Taha Uyar temsil ediyor.

MHP’li Demirel: Ajandamızda koalisyon yok

MHP Ankara İl Başkanı Ömer Demirel, önümüzdeki genel seçimde CHP-MHP koalisyonu kurulabileceğine dair söylentiler hakkında, ajandalarında bir koalisyon hükümeti kurmak olmadığını söyledi.

Demirel, “İktidar olamadığı takdirde birilerinin koalisyon içinde olmak gibi bir talepleri olabilir; ama MHP Genel Başkanı ve İl Başkanları adına buradan söylüyorum, bizim ajandamızda bir koalisyon hükümeti kurmak yoktur” dedi.

17 Nisan 2010 Cumartesi

Karaman: Yozgat, hızlı trenle İstanbul’a 4 saat, Ankara’ya 1 saat olacak; daha da gelişecek

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, “Yozgat, İstanbul’a 4 saat, Ankara’ya 1 saat 10 dakika olacak. Bütün Türkiye’de batı ve doğuya yaklaşacak, Yozgat daha gelişecek, daha iyi olacak” dedi.

Karaman, Yerköy-Kayseri arası ihale çalışmalarının da devam ettiğini belirterek, “Böylece hem Ankara-Yozgat-Sivas hem de Ankara-Yerköy-Kayseri hatlarında hızlı tren çalışmalarımız bu sene sürecek, bunu en kısa zamanda bitirmek için bütün gücümüzle çalışıyoruz” diye konuştu.

Aksaklıkları tespit etmek için geldiler

Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Habib Soluk ve TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman; Yozgat Valisi Amir Çiçek, AK Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer ile birlikte, Ankara-Yozgat-Sivas bağlantılı hızlı tren proje çalışmalarının yapıldığı bölgeyi gezdi.

16 Nisan 2010 Cuma

KOBİ’lere destek protokolü imzalandı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Halk Bankası arasında, üretimi ve istihdamı teşvik amacıyla protokol imzalandı. Protokol ile KOBİ’lere yeni kredi kaynağı oluşturuldu.

TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, “Yeni adımla, Halkbank’a 100 milyon TL kaynak daha aktarmış olacağız” dedi.

Ahmet Türk: Yozgat’tan biçerdöverciler gelir, evimizde konuk olur, bir sorunumuz da olmaz

Samsun’da saldırıya uğrayan kapatılan DTP’nin Genel Başkanı Ahmet Türk, Haber Türk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya’ya değerlendirmelerde bulundu. Türk, “Kardeşlerin arası her geçen gün biraz daha açılıyor; tehlikeli bir noktaya doğru hızla yol alıyoruz” kaygısını dile getirip ekledi:

“Büyük arazilerim var. Kırşehir, Yozgat, Aksaray’ dan biçer döverciler gelir. Günlerce bizimle yatar kalkar; evimizde konuk olur. Bir sorunumuz da olmaz...”

Haber Türk gazetesi yazarı Muharrem Sarıkaya, “Türk’ün evindeki kanaat” başlıklı yazısında, kapatılan DTP’nin yasaklı lideri Ahmet Türk’le yaptığı görüşmeyi aktardı. Sarıkaya, şunları yazdı:

Başbakan Yardımcısı Çiçek: Asıl siyaseti yargı yapıyor, biz siyasiler arta kalanlarla yetiniyoruz

Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar’a, “Asıl siyaseti yargı yapıyor, biz siyasîler arta kalanlarla yetiniyoruz” dedi.

Star gazetesi Ankara Temsilcisi Şamil Tayyar, “Gözüm üzerinizde haberiniz olsun” başlıklı yazısında, Bugün TV’de yayınlanan Temsilciler Meclisi programına konuk olarak katılan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek’in program sonrası kendisine söylediği bazı sözleri de yazdı. Şamil Tayyar, Cemil Çiçek’le diyaloğunu şöyle özetledi:

Köylerin foseptik inşaatları hızla devam ediyor

Yozgat İl Özel İdaresi, Sarıkaya İlçesi’ne bağlı Toprakpınar ve Tepedoğan köylerinde başlatılan çürütme tipi foseptik inşaatlarının devam ettiğini bildirdi.

Verilen bilgiye göre, Toprakpınar Köyü’nde 500, Tepedoğan Köyü’nde ise 1000 kişilik foseptik inşaatları, İller Bankası’nın tahsis ettiği ödeneklerle, Plan Proje ve Yatırım İnşaat Müdürlüğü’nün personeli ve iş makineleri kullanılarak yapımcı firma tarafından sürdürülüyor. (Yozgat Muhabir)

15 Nisan 2010 Perşembe

Yozgatlı Enerji Bakanı Yıldız: Enerjide özellikle jeotermal gibi yerli kaynakları değerlendireceğiz

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesine bağlı Devecipınar beldesi doğumlu Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD dönüşünde önümüzdeki 5 yıllık süreçte yol haritası olacak “Enerji Strateji Planı”nı da açıkladı.

Bakan Yıldız, önümüzdeki dönemde özellikle jeotermal enerji olmak üzere, su ve güneş enerjisi gibi yerli kaynaklara daha çok önem verileceğini söyledi.

Bakan Yıldız’ın bu açıklaması, jeotermal kaynakları zengin olan Yozgat için de yeni bir fırsat olarak değerlendiriliyor.

Yozgat Ziraat Odası Başkanı Açıkgöz: Mazot desteği tarla sahibine değil üreticiye verilsin

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz, devletin verdiği gübre ve mazot desteğinin üreticiye değil tarla sahibine gittiğini ileri sürerek, desteğin amacına ulaşmadığını söyledi. Mazot desteği uygulamasının yeniden düzenlenmesini istediklerini belirten Açıkgöz, şunları söyledi:

“Çiftçinin, üreticinin tarlada yaktığı traktörünün mazot parasını tarla sahibi alıyor. Tarla sahibi Ankara’da, İstanbul’da oluyor, esnaf oluyor, verilen para üreticiye ulaşmıyor. Tarlanın mülk sahibi tarlayı işlemiyor, kiraya veriyor. Bu nedenle mazot desteğinin kaldırılmasını istedik. Tarla sahibine değil, üreticiye teslim ettiği ürüne göre verilmesini talep ettik. Bu durumda ekmeden, üretmeden parayı almak isteyen insanlar devreden çıkacak, hem de üreticinin değeri anlaşılacak.”

Açıkgöz, et fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilmesi için de Et ve Balık Kurumu’nun Türkiye genelinde yaygınlaştırılmasını istedi.

Sorgun’da yatılı kız kuran kursu hizmete açıldı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde temeli 2 yıl önce atılan 100 kişilik Yusuf Yaman Yatılı Kız Kuran Kursu, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Yozgat İl Müftüsü Nuh Korkmaz, açılış töreninde yaptığı konuşmada, en güzel hizmetin Kur’ân’a yapılan hizmet olduğunu söyledi.

14 Nisan 2010 Çarşamba

Kutlu Doğum Haftası, Dinî Yayınlar Fuarı ile başladı

14-20 Nisan tarihleri arasını kapsayan “Kutlu Doğum Haftası” etkinlikleri, Büyük Çapanoğlu Camisi’nin avlusunda açılan “Dinî Yayınlar Fuarı” ile başladı. Fuarın açılışını Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz, Yardımcısı Talat İlbahar ve Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer yaptı.

İçerideki sivil polisleri fark etmeyen kumarcı, dışarıdakileri görünce “polis geliyor” diye bağırdı

Kumar oynatılan derneğe polis baskını

Yozgat’ın Şefaatli ilçesinde 3-4 ay önce kurulan Şefaatliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ne yapılan polis baskınında, kumar oynatıldığı tespit edildi. Derneğin mutfağında yapılan aramada, raflara saklanmış olan bir ajanda bulundu. Ajandada, dernekte kumar oynayan bazı kişilerin isimlerinin ve kumar paralarına dair rakamların kaydedilmiş olduğu belirtildi.

Yaylapınar Mahallesi’ndeki bir kahvehaneye yapılan operasyonda ise komik dakikalar yaşandı. Kumar oynatılan kahvehanede, takviye olarak gelen ikinci karakol ekibini gören ancak içerideki sivil ekipleri fark edemeyen erketenin, ekipler içerideyken “polis geliyor!” diye bağırması, komik anların yaşanmasına sebep oldu.

Yağmur Atsız: Türk’e saldırıyı nefretle kınıyorum

Ünlü Türk milliyetçisi Nihal Atsız’ın oğlu olan Star gazetesi köşe yazarı Yağmur Atsız, “Nefretle kınama” başlıklı yazısında, kapatılan DTP’nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk’e yapılan saldırıya tepki gösterdi. Atsız, tepkisini şöyle ifade etti:

“Önce Sayın Ahmet Türk’e Samsun’da revâ görülen zorbalığı tiksintiyle karşıladığımı belirtmek isterim. Herhangi bir siyâsî görüşün temsilcisine “ince fikir” yerine “kaba kuvvet” ile karşı çıkmak zekâ ve ahlâk yoksunluğunun kanıtıdır, belgesidir!

Mütecâvizler, feslerini önlerine koyarak bir düşünsünler bakalım, acabâ kendi tarafdâr oldukları bir politikacı böyle bir saldırıya mâruz kalsaydı ne hissederlerdi?

'Düşünmek' kelimesinin ne anlama geldiğini öğrenmek için sözlüğe bakmalarını tavsiye edecekdim ama okuma yazma bilmeleri ihtimâli son derece zayıf olduğundan boş yere kafalarını karıştırmak istemediğim için vazgeçiyor ve güvendikleri birine sormalarını daha doğru buluyorum. O onlara şifâhen anlatsın! Öte yandan kafalarının karışması da fenâ olmazdı, zîrâ böylece belki düzelirdi.”