31 Ocak 2010 Pazar

Devlet Bakanı Çiçek: Gündelik siyaset dernekleri faydasız hâle getirir, derneklere siyaset sokmayın

Eski Yozgat Belediye Başkanlarından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, gündelik siyasetin dernekleri faydasız hale getirdiğini belirterek, “Siyaseti bunun içine sokmayın” dedi.

Ankara Gölbaşı Yozgatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Yunus Emre Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Arabaşı Gecesi”ne katılan Cemil Çiçek, burada yaptığı konuşmada, derneklerin en önemli amacının yardımlaşma ve dayanışma olduğunu söyledi.

“Bu dernekler yardımlaşma ve dayanışma maksatlı kurulduğu için particiliği kapısından içeri sokmayın” diyen Çiçek, şöyle konuştu:

Çiftçi ve esnafa kredi müjdesi

KOSGEB, esnaf ve sanatkârın kurumsallaşması ve ortak iş yapma kapasitesinin artırlaması amacıyla yeni bir projeyi hayata geçirdi. Buna göre bir araya gelip güç birliği yapacak firmalara 300 milyon liralık kaynak sağlanacak.

Sıfır faizli kredi programı ile 100 bin KOBİ’ye nefes aldıran KOSGEB, yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB), 2,5 milyar liralık kredi desteğinin ardından yeni bir paket daha hazırlıyor.

Yozgat ve Bayburt Tarım İl Müdürleri yer değiştirdi

Yozgat Tarım İl Müdürlüğü görevine Bayburt İl Müdürü Ünal Koçak atandı. Yozgat İl Müdürü Abdullah Ertuğrul da Bayburt’a tayin edildi. 29 Ocak 2010 tarihli atama kararları, Resmî Gazete’de yayınlandı.

Yozgat’ın yeni Tarım İl Müdürü Koçak, 1963 Tokat-Turhal doğumlu. Koçak, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü mezunu.

Yozgat Belediyesi, tarihî dokuyu yansıtmadığı belirlenen ve tehlike arz eden 25 binayı yıkacak

Sivas Anıtlar Yüksek Kurulu, Yozgat Belediyesi’nin talebi üzerine yeniden değerlendirmeye tâbi tuttuğu 25 binanın tarihî dokuyu yansıtmadığına karar vererek, tescilini iptal etti.
Yozgat Belediyesi de, daha önce koruma altında olduğu için yıkılmasına izin verilmeyen Yozgat’taki 25 binanın yıkımına başladı.

Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, ‘tarih ve kültür şehri’ Yozgat’ta tescilli 105 bina bulunduğunu hatırlattı.

30 Ocak 2010 Cumartesi

Sebze ve meyve ticaretini düzenleyen
kanun tasarısı komisyonda kabul edildi

Ekonomisi tarıma dayalı bir şehir olarak Yozgat’ı da yakından ilgilendiren yeni hal yasa tasarısı, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda kabul edildi.


Tasarı ne getiriyor?

Tasarıya göre, Komisyoncuların satış bedeli üzerinden alacakları komisyon oranı, yüzde 8’i geçemeyecek. Semt pazarları, belediyeler tarafından kurulacak. Semt pazarında bulunan toplam satış yeri sayısının en az yüzde 20’si, özel satış yeri olarak üreticilere ayrılacak. Toptancı halinde satılan mallardan yüzde 1, toptancı hali dışında satılan mallardan yüzde 2 oranında hal rüsumu tahsil edilecek. Toptancı hallerinde, hal zabıtasına yardımcı olmak üzere özel güvenlik hizmeti sağlanabilecek. uyuşmazlıklara çözüm bulmak amacıyla il merkezlerinde bir Hal Hakem Heyeti oluşturulacak. Ayrıca, sorunları incelemek ve uygulamayla ilgili kurum ve kuruluşlar arasında işbirliğini sağlamak üzere Toptancı Hal Konseyi oluşturulacak. Konsey, yılda en az 1 defa toplanacak.

Avukat Acun Papakçı: Yimpaş mağdurları, paralarını faiziyle birlikte geri alabilirler

Yargıtay 11. Hukuk Dairesi, Yozgat 2. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen Yimpaş Holding ve Dursun Uyar ile Konya 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülen Kombassan Holding ve Haşim Bayram’ın kazandığı davalarda yerel mahkeme kararlarını bozmuştu.

Almanya’da birçok gurbetçinin müvekkilliğini yapan Avukat Acun Papakçı, Yargıtay’ın kararının bu holdinglere para yatıran herkesin paralarını faiziyle geri almasını sağlayacağını söyledi. Papakçı, davaların 2011’de zaman aşımına uğrayacağını belirterek, para yatıranların bir an önce mahkemeye başvurmaları gerektiğini belirtti.

Millî Parklardaki hayvanlar kameralarla izlenecek

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü (DHMP), sayıları azalan yaban hayvanlarını yırtıcı hayvanlar ve kaçak avcılardan korumak amacıyla, millî parklara kameralar yerleştirecek. Proje, pilot olarak koruma altındaki Anadolu Yaban Koyunları’nın bulunduğu Konya’da uygulanacak. DHMP, kameralı takip sistemini Yozgat’ta bulunan keklik üretme istasyonunda da kuracak.

Camilerde yankesicilik yapan şahıs yakalandı

Yozgat’ta 8 camide yankesicilik yaptığı iddia edilen bir kişi yakalandı.

E.E isimli 19 yaşındaki şahsın, vakit namazlarında camiye girip en arka saflara geçerek, cemaat secdeye eğildiğinde ceplerinden paralarını ve bulduğu kıymetli eşyaları çalıp kaçtığı öne sürüldü.

Bu şekilde Yozgat’ta 8 camide hırsızlık yaptığı belirlenen E.E, sorgusunda, bazen hırsızlık yapmak için camide saatlerce beklediğini söyledi. E.E., karakoldaki sorgusunun tamamlanmasının ardından Yozgat Adliyesi’ne sevk edildi.

(CİHAN)

29 Ocak 2010 Cuma

Yozgat’taki 128 okul ve kurumun müdürleri atandı

Yozgat Millî Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı toplam 128 okula ve Öğretmen evlerine müdür ataması yapıldı.

Yozgat Milli Eğitim Şube Müdürü Hacı Ömer Kartal, 197 okul ve kurum müdürlüğü için 168 başvuru yapıldığını, 128 okul ve kurum müdürlüğüne müdür atandığını, 51 okul ve kurum yöneticiliğinin boş kaldığını bildirdi.

Yozgat’ta üretim yapan Sterilife karar aşamasında

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’ndeki sanayi kuruluşlarından Sterilife’ın ortaklarından İşletme Müdürü Sinan Doğan, üretime Yozgat’ta devam etmek veya İstanbul’a taşınmak konusunda karar aşamasında olduklarını söyledi.

Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan ve daha önce maske, bone, kep, önlük, eldiven, galoş, abeslang, kolluk, paspas ve örtü üretimi yapan Sterilife, elektrik kontağından çıkan yangından sonra el değiştirmişti.

Şirketin yeni ortaklarından İşletme Müdürü Sinan Doğan, İstanbul’da Yozgat Muhabir’in, fabrikanın son durumuna dair sorularını cevapladı.

Süper FM’in Sahibi Bulut: Mahallî haberlerden tepki aldığımız için ulusal haberler yayınlıyoruz

Yozgat’ın mahallî radyosu Süper FM, saat başı haber bülteni yayınladığı halde, bültenlerinde Yozgat haberlerine yer vermiyor.

Yozgat Muhabir’in ‘mahallî bir radyo kanalı olmasına rağmen, haber bültenlerinde neden hiç Yozgat haberi yer almadığı’na dair sorusunu cevaplayan Süper FM’in Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Bulut, “Daha önce denedik ama tepkiler sebebiyle vazgeçtik” dedi. Bulut, şu açıklamada bulundu:

Sorgunlu mucitten pedallı masaj yatağı

Almanya’nın Hamburg şehrinde yaşayan Yozgat-Sorgun doğumlu inşaat mühendisi Yusuf Sağlam, kronik sırt ağrıları için mekanik pedal sistemiyle çalışan masaj yatağı tasarladı. Sağlam, elektriğe gerek duyulmadan kullanılabilen masaj yatağının dünya patentini almak için Münih’teki patent dairesine başvurdu.

Sorgun’da trafik kazası: 2 yaralı

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 2 kişi yaralandı.

Ankara’dan Sivas istikametine gitmekte olan Erol Şafak yönetimindeki 33 R 7138 plakalı otomobil, Sorgun kaplıcalar mevkiinde, yoldaki buzlanma dolayısıyla sürücüsünün direksiyon hakimiyetinin kaybetmesi sonucu şarampole yuvarlandı.

Kazada otomobil sürücüsü Erol Şafak ve yanında bulunan annesi Fatma Şafak yaralandı. Yaralılar Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

28 Ocak 2010 Perşembe

Yozgat’ta trafik kazası: 1 ölü 13 yaralı

Yozgat’ta meydana gelen 2 ayrı trafik kazasında 1 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Yaralılar, Yozgat Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alındı. Yaralılardan Kasım Keskin’in, Rize’nin Pazar ilçesinde Uzman Çavuş olarak görev yaptığı öğrenildi.

Almanya’da eşini öldürüp intihar eden gurbetçinin cenazesi memleketi Yozgat’ta toprağa verildi

Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde yaşayan ve bıçakla önce eşini öldürüp ardından aynı bıçakla intihar ettiği iddia edilen Yozgatlı Murat Şenyürek’in cenazesi Yozgat’ta toprağa verildi.

27 Ocak 2010 Çarşamba

Yozgat’ta, ayda 30 çeşit 200 bin adet oyuncak üretiliyor, yüzde 15’i yurt dışına ihrac ediliyor

Yozgat'taki Uçarkit Plastik Oyuncak Fabrikası Müdürü İlhan Sarı, fabrikada 30 çeşide yakın plastik oyuncak ürettiklerini, aylık üretimin 200 bin parça civarında olduğunu bildirdi. Sarı, ürünlerin Edirne'den Karsa bütün oyuncakçılarda bulunabileceğini, ürünlerin bir bölümünün ise yurt dışına ihrac edildiğini söyledi.

Yuva çocuklarına “Çocuk Evleri” tahsis edilecek

Yozgat’ta Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu’na bağlı Çocuk Yuvası’nda barınan çocukların aile ortamında yetişmeleri için, 10 tane çocuk evi kiralanacak. Her dairede 6 çocuk barınacak.

AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, geçen Pazar günü Yozgat’a gelen Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf’ın Çocuk Yuvası’nı ziyareti sırasında Yozgat’ta yuvada kalan çocuklara 10 tane “çocuk evi” tahsis edilmesi için söz verdiğini bildirdi. “Çocuk Evleri”nin de “Sevgi Evleri”nde olduğu gibi, çocukların aile ortamında yetişmesi amacına yönelik olduğunu belirten Başer, şunları söyledi:

26 Ocak 2010 Salı

Saraykent’te 8 kişi soba gazından zehirlendi

Yozgat’ın Saraykent ilçesinde kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenen aynı aileden 8 kişi, hastanede tedavi altına alındı.

Önce Saraykent, ardından Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan ve aralarında küçük yaşta çocukların da olduğu aile üyelerinin sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Halk Eğitimi Günleri Fuarı, kar kurbanı oldu

Açılışı geçen Pazar günü Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından yapılan ve İstanbul Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen 1. Halk Eğitimi Günleri Türkiye Fuarı, olumsuz hava şartları sebebiyle beklenen ilgiyi görmüyor.

Fuardaki Yozgat standında görevli Çayıralan Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yüksel İçöz ise, açılış günü Emine Erdoğan ve Bakan Çubukçu’nun Yozgat standını ziyaret etmelerinin ve bu görüntülerin ulusal basında yer almasının tanıtım açısından faydalı olduğunu düşünüyor.

İstanbul Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Özçolak’ın bu gün stantları tek tek dolaşıp, il temsilcilerine hatıra olarak Millî Eğitim Müdürlüğünün şildini hediye etmesi de, stant görevlilerini memnun etti.

Rekabet Kurulu özelleştirmede sakınca görmedi

Rekabet Kurulu, Türkiye Şeker Fabrikaları A.Ş’ye ait Kastamonu, Çorum, Çarşamba, Kırşehir, Turhal ve Yozgat Şeker Fabrikalarının bir bütün halinde varlık satışı yöntemiyle özelleştirilmesi işlemine izin verilmesinde sakınca bulunmadığına karar verdi. Rekabet Kurulunun 21 Ocak 2010 tarihli kararları, Kurumun internet sitesinde yayımlandı.

25 Ocak 2010 Pazartesi

Yozgat’ın toplam nüfusu 487 bin 365

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2009 yılı sonuçlarını açıkladı. 2009 yılı sonu itibariyle Türkiye nüfusu 72 milyon 561 bin 312. Nüfus hızı en yüksek il Çankırı, en düşük il Tunceli, en kalabalık İl de İstanbul oldu.

TÜİK’in verilerine göre, Yozgat’ın ilçe, belde ve köyleriyle birlikte toplam nüfusu 487 bin 365, merkez ilçe nüfusu ise 73 bin 835

Yozgat’ın il ve ilçe merkezleri nüfusunun toplamı 271 bin 270, belde ve köylerin nüfusunun toplamı ise 216 bin 95.

Nüfusu en fazla olan ilçe Sorgun

TÜİK’in verilerine göre, Yozgat’ın nüfusu en fazla olan ilçesi 51 bin 571 kişi ile Sorgun, nüfusu en az olan ilçesi ise, 2 bin 629 kişi ile Aydıncık.

24 Ocak 2010 Pazar

Bakan Kavaf: Sorgun’a Termal Rehabilitasyon Merkezi kurulması için çalışma başlatacağız

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Yozgat’ın Sorgun ilçesindeki termal tesislerde yaptığı incelemelerden sonra, Sorgun’da termal kaynaklardan yararlanılarak Rehabilitasyon Merkezi’nin kurulabileceğini, bununla ilgili genel müdürlük elemanlarının gerekli çalışmaları yapacaklarını bildirdi.

Sorgun ilçesindeki incelemelerinin ardından Yozgat’a geçen Bakan Kavaf, Yozgat Valisi Amir Çiçek, Belediye Başkanı Yusuf Başer ve AK Parti İl Başkanı Yusuf Başer’i makamlarında ziyaret edip, sohbet etti.

Yozgat, Halk Eğitimi Günleri Fuarı’nda

1. Halk Eğitimi Günleri Türkiye Fuarı’nda, Yozgat İl Millî Eğitim Müdürü Sebahattin Gamsız ve Yozgat Halk Eğitim Merkezi Müdiresi Burçin Ergen, Millî Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a, kursiyerler tarafından hazırlanan hediyeleri takdim ettiler.

Eski Dışişleri Bakanı Yakış, Yozgat standında

“ATTM Travel Ankara Turizm ve Tatil Günleri Fuarı”nda, Eski Dışişleri Bakanı Yaşar Yakış ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşarı Özgür Özarslan, Ankara Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun hazırladığı testi kebabı ve arabaşı standını ziyaret etti. Yakış ve Özarslan’a testi kebabı ikram edildi.

Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile Exponet Organizasyon tarafından düzenlenen ve 21 Ocak’ta başlayan “ATTM Travel Ankara Turizm ve Tatil Günleri Fuarı”, bu akşam sona eriyor. Fuarda yer alan Yozgat standının yoğun bir ziyaretçi trafiği yaşadığı belirtiliyor.

Yozgat, havası kirli iller arasında

Türkiye İstatistik Kurumu’nun verilerine göre, Yozgat da havası kirli iller arasında yer alıyor.

Kısa adı TÜİK olan Türkiye İstatistik Kurumu’nun İzmir Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, 2009 Kasım ayında kükürtdioksit ortalamalarının en yüksek bulunduğu il merkezleri sırasıyla Bolu, Edirne, Bitlis, Nevşehir ve Yozgat oldu.

Yozgat YASİAD’tan, Elazığ ELGİAD’a ziyaret

Yozgat Aktif Sanayici ve İşadamları Derneği (YASİAD), Elazığ Genç İş Adamları Derneği’ ni (ELGİAD) ziyaret etti.
YASİAD Yönetim Kurulu Üyelerini, ELGİAD başkanı Ümit Akdoğan karşıladı.

Elazığ’ın mahallî televizyon kanallarından Kanal E’nin haberine göre, Harput kalesi ve Şefik Gül Kültür Evi’ni gezerek Elazığ’ın tarihine dair bilgi alan YASİAD Yönetim Kurulu Üyeleri, şehrin tarihî dokusuna hayran kaldıklarını ifade ettiler.

YASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Nazlıoğlu, ELGİAD Başkanı Ümit Akdoğan’a, Yozgat’ın mahallî yemeklerinden testi kebabını temsil eden minik bir testi ile kebabın tarifini içeren bir kartelayı hediye etti.

ELGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Akdoğan da YASİAD heyetine, ELGİAD tarafından bastırılmış olan ve Elazığ’ın yakın tarihine ışık tutan, eşi ve benzeri çok az kişide bulunan fotoğraflardan oluşan, “Anılardaki Elazığ” isimli kitabı hediye etti.

23 Ocak 2010 Cumartesi

Almanya’da aile faciası

Almanya’nın Gelsenkirchen şehrinde yaşayan Yozgatlı Murat Şenyürek, bıçakla önce karısı Nurdan Şenyürek’i, ardından da aynı bıçakla kendisini öldürdü.

38 yaşındaki Murat Şenyürek’in, eşi Nurdan Şenyürek ile aralarında sorun yaşadığı ve boşanma aşamasında olduğu iddia ediliyor.

Aralarında yaşanan sorundan dolayı polis tarafından eve girme yasağı da bulunduğu iddia edilen Murat Şenyürek’in, dün sabah eşi ve 4 çoğunun yaşadığı eve giderek, çocukların okula gitmesinden hemen sonra eşini ve kendisini öldürdüğü belirtildi.

Şenyürek çiftini bıçak darbeleriyle ölmüş halde bulan Gelsenkirchen polisi, Türk aileye mezar olan evi kapatıp ailenin 11 ve 13 yaşındaki 2 kız çocuğu ile 15 ve 17 yaşındaki 2 erkek çocuğunu gençlik dairesine teslim ettiği öğrenildi.

Yozgat’ta trafik kazası: 5 yaralı

Ankara istikametinden Yozgat’a gelmekte olan Fatih Koçak yönetimindeki 06 BC 3407 plakalı otomobil, Atatürk Yolu kavşağında şehir merkezinden Kayseri yönüne dönüş yapmakta olan Faruk Zararsız yönetimindeki 66 AK 883 plakalı otomobile çarptı.

Kazada 66 AK 883 plakalı otomobilde bulunan İlknur Zararsız ve Meryem Zararsız ile diğer otomobilde bulunan Şükrü Koçak, Burak Koçak ve 7 yaşındaki Ömer Faruk Koçak yaralandı.

Yaralılar Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaralıların durumunun iyi olduğu bildirildi.

Sorgun’da trafik kazası: 4 yaralı

Sarıkaya ilçesinden Yozgat istikametine gitmekte olan Muammer Kurt yönetimindeki 06 AE 5924 plakalı otomobil, Sorgun Şeker Fabrikası yakınlarına geldiğinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi üzerine, karşı yönden gelen Salih Demirel yönetimindeki 06 VZ 396 Plakalı otomobil ile çarpıştı.

Kazada otomobil sürücüsü Muammer Kurt yara almadan kurtulurken, 06 VZ 396 plakalı otomobili kullanan Salih Demirel ve aynı araçta bulunan Senem Özüdoğru, Osman Özüdoğru ve Remziye Durusoy yaralandı.

Yaralılar, olay yerine gelen 112 acil servis ambulansı ile Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

TSO Genel Sekreteri Saydam: Fuarı galeriye dönüştürmüyoruz, 1 aylık fuar düzenleyeceğiz

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya Saydam, Kapalı Fuar Alanı’nın oto galeriye dönüştürülmesinin söz konusu olmadığını belirterek, “Bizim düşüncemiz, Nisan ayında 1 ay süreyle sıfır kilometre ve ikinci el otomobil fuarı düzenlemek şeklinde” dedi. Saydam, otomobil fuarının Yozgat’taki galericilere zarar vermesinin söz konusu olamayacağını, aksine büyük avantajlar sağlayacağını ifade etti.

Yozgat Kapalı Fuar Alanı’nın, Ticaret ve Sanayi Fuarı dışında yılın 11 ayı boyunca otomobil galerisi olarak kullanılacağı bilgisinin doğru olmadığı bildirildi.

“Otomobil Fuarı” projesini hazırlayan Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Ziya Saydam, Yozgat Muhabir’e yaptığı açıklamada, bu konunun kamuoyunda yanlış anlaşıldığını belirterek, yaptıkları çalışma hakkında bilgi verdi.

22 Ocak 2010 Cuma

Eski Belediye Başkanı Açıkgöz: Fuar alanı oto galeriye dönüşürse, mevcut oto galerileri ölür

Eski Yozgat Belediye Başkanı Ali Açıkgöz, Kapalı Fuar Alanı’nın oto galeriye dönüşmesinin, Oto Galericiler Sitesi’ndeki galerileri öldüreceğini ileri sürdü. Açıkgöz, fuar alanının amacına uygun bir şekilde kullanılması gerektiğini belirterek, “Bu alanı oto galeriye dönüştürmek yerine, 3 ayda bir çeşitli fuarlar, kışın da gençlik şölenleri düzenlenebilir” dedi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık’ın, Kapalı Fuar Alanı’nı oto galeri olarak değerlendirmek amacıyla çalışma başlattıklarına dair açıklaması, kamuoyunda tartışılıyor.

Kapalı Fuar Alanı projesini kendi dönemlerinde hayata geçiren eski Belediye Başkanı Ali Açıkgöz, Yozgat Muhabir’in konuya dair sorularını cevapladı.

Bakan Kavaf, Pazar günü Yozgat’a geliyor


Pazar günü Yozgat’a gelecek olan Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, AK Parti İl Danışma Kurulu Toplantısı’na katılacak.

Bakan Kavaf, ayrıca Yozgat Anadolu Turizm Otelcilik Lisesi Uygulama Oteli’nde düzenlenecek olan kadının statüsü ve ailenin korunması konularında sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle değerlendirme toplantısı yapacak.

Sayın Açıkgöz, ne kadar da uyanıksınız – 2

Yorum - Sürur Öztürk

Ayıptır yahu!.. Yozgat, devletten destek almak için şehit vermiş bir il midir? “Şu kadar şehidimiz var, o halde süt sığırcılığı yatırımlarının desteklenmesi projesi kapsamında bize de şu kadar hibe desteği sağlayın” mı diyeceğiz? Utanç verici sözler sarf ettiğinizin farkında bile değilsiniz.

“Sayın Açıkgöz, ne kadar da uyanıksınız” başlığı altında yazdığım önceki yazımda, Yozgat Ziraat Odası Başkanı Sayın İsmail Açıkgöz’ün, hükümetin hayvancılığa hibe desteği sağladığı iller arasına Yozgat’ın dahil edilmeyişine gösterdiği tepkinin, “tutarsız” olduğunu düşündüğüm tarafını eleştirmiş ve konuya devam edeceğimi belirtmiştim; devam edelim…

Yarıyıl tatili başladı

Yozgat’ta toplam 100 bin 917 öğrenci, yaklaşık 5 bin civarındaki öğretmenleriyle birlikte yarıyıl tatiline başladı. İkinci kanaat dönemi, 8 Şubat Pazartesi günü başlayıp, 18 Haziran Cuma günü sona erecek.

21 Ocak 2010 Perşembe

Sayın Açıkgöz, ne kadar da uyanıksınız - 1

Yorum - Sürur Öztürk

Yozgat Ziraat Odası Başkanı İsmail Açıkgöz’ün son açıklamasını okuduğumda, kendi kendime şöyle düşündüm: Bir oda başkanı, nasıl olur da bu kadar cahilce, bu kadar tutarsız laflar edebilir? Ya Sayın Açıkgöz, ne söylediğinin farkında değil, ya da Yozgat halkını çok cahil zannediyor.

Eğer bu kadar tutarsız sözler söyleyebilen birisi, “Yozgat Ziraat Odası Başkanı” olabiliyor ve hâlâ başkan olarak kalabiliyorsa, zaten Yozgat tarım ve hayvancılığı adına bu odadan bir fayda beklemek de anlamsız hâle geliyor.

İstanbul’a giden Yozgat otobüsü takla attı

Bolu’da meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 41 kişi yaralandı.

Yozgat’tan İstanbul’a gitmekte olan Metro Turizm’e ait yolcu otobüsü, Bolu’da TEM’in Çaydurt gişelerine 2 kilometre kala, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini katbetmesi sebebiyle saat 03.45 sıralarında kayarak devrildikten sonra takla attı.

Kazada, devrilen otobüsün altında kalarak ezilen 1 kişi öldü, 41 kişi de yaralandı.

Yaralılar, Köroğlu Devlet Hastanesi ve İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırıldı.

20 Ocak 2010 Çarşamba

Çocukları internet kafelerden korumanın
en iyi yolu: Yozgat İl Halk Kütüphanesi

Yozgat İl Halk Kütüphanesi, toplam 43 bin 887 kitap ve süreli yayını ile büyük bir bilgi kaynağı olmasının yanı sıra, internet hizmetiyle de bilgiye erişim imkânı sunuyor.

3 kattan oluşan kütüphanenin üçüncü katındaki İnternet Erişim Merkezi, kullanıcılara ücretsiz internet hizmeti sunuyor. Bu bölümde, herhangi bir ücret ödemeden internet çıktısı da alınabiliyor.

Kütüphanede 10 bin 276 çocuk kitabı, okumayı seven çocukların hizmetine sunulmuş. Kütüphanede yetişkin kitapseverler için de 33 bin 611 adet kitap bulunuyor.

Yozgat İl Halk Kütüphanesi Müdür Vekili Ahmet Çakmak, çocukların ve gençlerin, kendilerine psikolojik ve ekonomik açıdan zarar veren, önemli ölçüde zaman israfına sebep olan mekânlar yerine, Yozgat İl Halk Kütüphanesi’ni tercih edebileceklerinin altını çiziyor. Çakmak, anne babalara da kütüphanelerini ziyaret edip tanımaları, çocuklarına ve yetişkin yakınlarına tavsiye etmeleri çağrısında bulunuyor.

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu Üyeleri, Yozgat Mülteci Misafirhanesi’nde incelemelerde bulundu

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu üyeleri, Kırklareli ve Edirne’den sonra bu gün de Yozgat Mülteci Misafirhanesi’nde incelemelerde bulundular.

TBMM İnsan Hakları Alt Komisyonu Üyeleri AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmazdemir, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici ve Mülkiye Başmüfettişi Mehmet Firik, Yozgat Mülteci Misafirhanesi’nde incelemelerde bulunmak üzere Yozgat’a geldiler.

2 TIR çarpıştı: 1 yaralı

Yozgat’ın Sorgun İlçesi E-88 Kara Yolu Ayrıdam Köyü kavşağında meydana gelen trafik kazasında 1 kişi yaralandı.

Sivas istikametinden Ankara istikametine seyir halinde bululan Ramazan Arslan yönetimindeki 42 DK 723 plakalı TIR, önde gitmekte olan Ali Aybek yönetimindeki 06 AG 1103 plakalı demir yüklü TIR’a arkadan çarptı.

Kazada, önde giden TIR’da yüklü demirler 42 DK 723 plakalı TIR’ın motor kısımlarına saplandı. Çarpmanın etkisiyle sıkışan TIR şoförü Ramazan Arslan, olay yerine gelen 112 ambulans görevlileri ve polislerin yardımıyla kurtarılarak Sorgun Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Yaralının durumunun iyi olduğu belirtildi.

Sarıkaya’nın da bir gıda markası var

Kısa adı SARÇEV olan Sarıkaya Çevre Köyleri Kalkındırma Kooperatifi, ürettiği beyaz peynir, kaşar peyniri, yoğurt ve tereyağı gibi süt ürünlerini, SARÇEV markasıyla satışa sunuyor.

SARÇEV ürünleri, Yozgat ve bazı ilçelerinin yanı sıra, İstanbul, Antalya ve Kayseri’de de satılıyor. SARÇEV ürünleri, Yozgat ve bazı ilçelerinin yanı sıra, İstanbul, Antalya ve Kayseri’de de satılıyor. Günlük 8 ton süt işleme kapasitesine sahip olan işletmede 3 teknik personel ve 5 işçi olmak üzere toplam 8 kişi çalışıyor.

19 Ocak 2010 Salı

280 aileye toplam 2 bin 150 hayvan dağıtılacak

Yozgat’ta “Kırsal Alanda Sosyal Destek Projesi” kapsamında tarımsal kalkınma kooperatifleri tarafından hazırlanan hayvancılık projeleriyle toplam 280 aileye bin 250 küçük, 900 büyükbaş olmak üzere toplam 2 bin 150 hayvan dağıtılacak.

Yozgat’ta hayvancılığı geliştirme projesi kapsamında bu yıl toplam 1 milyon 678 bin 668 lira destek primi ödeneceği bildirildi.

18 Ocak 2010 Pazartesi

Prof. Varinli: Üniversitemiz, bilimsel önderliğin yanı sıra, sosyal önderlikte de en iyiyi hedefliyor

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, 295 akademik, 170 idarî personeli ve toplam 7 bin 117’ye ulaşan öğrencisiyle üniversitenin, bilimsel önderliğin yanı sıra sosyal önderliğiyle de hep en güzeli, en iyiyi hedeflediğini söyledi.

Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat halkının hizmete açılmasını sabırsızlıkla beklediği Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin tadilatının devam ettiğini belirterek, “En kısa sürede Yozgat’ımızı hastanesine kavuşturacağız” dedi.

Yozgat Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, Yozgat’ın mahallî televizyon kanalı RTV 66’da yayınlanan “Yozgat’ın Nabzı” programına katılarak, hızla gelişip büyüyen üniversite hakkında bilgi verdi.

Sarıkaya’daki ADELA ayakkabı fabrikasında,
günde bin 200 çift spor ayakkabısı üretiliyor

Ayakkabı markası ADELA’nın spor ayakkabıları, Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde üretiliyor. ADELA’nın, İstanbul Şirinevler, Avcılar ve Cihangir’de satış mağazaları bulunuyor.

Ünlü ayakkabı markası Yeşil Kundura’nın kurucusu Mustafa Yeşil’in kardeşlerinden işadamı Hasan Yeşil tarafından 1999 yılında 16 bin metrekarelik alana kurulan ayakkabı fabrikasında, günde bin 200 çift spor ayakkabısı üretiliyor.

ISO 9001:2000 kalite yönetim sistemine sahib olan fabrikada 30’u bayan 54’ü erkek olmak üzere 84 kişi çalışıyor.

Yeni aldığı traktörle uçuruma yuvarlanıp öldü

Yeni aldığı traktörüyle, Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Baydiğin Köyü’ne gelmek üzere Çorum’dan yola çıkan Sadık Kartal, traktörünün uçuruma yuvarlanması sonucu hayatını kaybetti.

Çorum’un Ortaköy ilçesinden Yozgat’ın Aydıncık ilçesine bağlı Baydiğin Köyü’ne gelen 66 yaşındaki Sadık Kartal’ın kullandığı traktör, Karahacip Ortaköy kara yolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu uçuruma yuvarlandı. Sürücü Sadık Kartal olay yerinde hayatını kaybetti.

Duisburg Uyum Meclisi üyeliğine Yozgatlı aday

Yozgatlı Bekir Sipahi, Almanya’nın Duisburg şehrinde 7 Şubat 2010 tarihinde yapılacak Uyum Meclisi seçimleri için bağımsız aday oldu.

Duisburg Belediyesi Uyum Meclisi seçimleri için diğer bağımsız aday ise, göçmen bir ailenin çocuğu olarak Duisburg’ta doğup büyüdüğünü belirten Zonguldaklı İsmail Komşucuk.

Mağdurlar Yimpaş’ı AB’ye şikâyet ettiler

Yurt dışında yaşayan ve Yimpaş, Kombassan gibi şirketlere para kaptırdıkları için mağdur olduklarını ileri süren Türkler, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı’na mektup yazarak yardım istediler.

Almanya’nın Rüselsheim şehri ile civarında yaşayan ve Yimpaş, Kombassan gibi şirketlere para kaptırdıkları için mağdur olduklarını ileri süren yaklaşık 400 kişiyi temsilen toplanan mağdurlar, haklarını aramak üzere Rüselsheim’da toplandı.

17 Ocak 2010 Pazar

Şeyma bebeğe Kimse Yok mu Derneği el uzattı

Kalbinde iki delik ve kalp damarlarında sorun bulunan, 9 aydır oksijen tüpüne bağlı olarak hayat mücadelesi veren Şeyma bebeğe, Kimse Yok Mu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği’nin Yozgat gönüllü üyeleri tarafından gıda, para ve ihtiyaç malzemeleri yardımı yapıldı.

Yozgat’ın İnceçayır köyünde, Alparslan ve Aysel Akbaş çiftinin 9 ay önce 8 aylık olarak dünyaya gelen ve 6 farklı sağlık sorunu bulunan 9 aylık Şeyma Sedef Akbaş, doğduğu günden bu yana oksijen tüpüne bağlı ve burnuna bağlı hortumdan beslenerek yaşamaya çalışıyor.

Gemici ailesi, bebeklerinin ölümünden, ambulans vermeyen Devlet Hastanesi’ni sorumlu tutuyor

Doğumdan sonra Kayseri’ye sevk edilen bebeğin ailesi, Boğazlıyan Devlet Hastanesi’nin kendilerine ambulans tahsis etmediğini ileri sürerek, bebeğin ulaşımdaki gecikmeden dolayı öldüğünü iddia etti. Ölen bebeğin dedesi Faruk Gemici, “Boğazlıyan Devlet Hastanesi ve ambulans vermeyen doktorları mahkemeye vereceğiz” dedi.

Organik tarıma destek başlıyor

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, organik tarımı destekleme ödemesi yapmaya başlıyor.

Organik Tarım Bilgi Sistemi’ne kayıtlı olan çiftçilere dekar başına 20 TL ödeme yapılacak. İyi Tarım Uygulamaları kapsamında meyve, sebze üretim alanları için de dekar başına 15 TL destekleme ödemesi öngörülüyor.

Söz konusu destek ödemelerinden faydalanmak isteyen çiftçiler 1 Şubat’tan itibaren kayıtlı oldukları il ve ilçe müdürlüklerine başvurabilecekler.

41 Baro Başkanından Diyarbakır’da ortak açıklama:
Sorunların çözümü için yeni Anayasa hazırlanmalı

Aralarında Yozgat Baro Başkanı Yusuf Başer’in de yer aldığı 41 baro başkanı, “Demokratik Açılım”ı tartışmak için 16-17 Ocak tarihinde Diyarbakır’da bir araya geldi. Baro Başkanları, yapılan istişare sonucunda hazırladıkları ortak bildirgeyi bu gün kamuoyuna açıkladılar.

Açıklamada, sorunların çözümü için acilen yeni bir Anayasa, Seçim Yasası ve Siyasî Partiler Yasası hazırlanarak yürürlüğe konması gerektiği ifade edildi. Bildirgenin terörle mücadeleye dair kısmında, terör örgütünün Türkiye sınırlarının dışına çekilmesi ve operasyonların durdurulması istendi.

Çeki verdin, o sözlerinin hesabını da ver

Haber - Yorum / Sürur Öztürk

Türk Hava Kurumu (THK) Yozgat Şube Başkanı Namık Osman Yılmazer’in, toplamış oldukları kurban derisi, fitre ve zekâtlardan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nın payına düşen çeki Yozgat Valisi Amir Çiçek’e takdim ettiğini gösteren fotoğrafı gördüğümde, yüzündeki tebessümün arkasındaki gerçek yüz ifadesini de kayıtlara geçirme ihtiyacı duydum.

THK Yozgat Şube Başkanı Namık Osman Yılmazer’in geçen Kurban Bayramı’nın ardından basına yaptığı açıklamada kullandığı ifadeleri, herhalde sadece dikkatli gazete okuyucuları hatırlayacaklardır. Okumamış, duymamış olanlara da ben özetleyeyim.

16 Ocak 2010 Cumartesi

Vali Çiçek’ten yatırımcılara çağrı: Yozgat’ın jeotermal kaynakları zengin, gelip yatırım yapın

Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yozgat’ın zengin jeotermal kaynakları olduğunu belirterek, müteşebbislere ‘Yozgat’a gelip yatırım yapın’ çağrısında bulundu. Vali Çiçek, Yozgat’a yapılacak yatırımlara destek olmak için, tesislere arsa tahsis ettiklerini kaydetti.

Her ilin kendine özgü özellikleri olduğunu ifade eden Yozgat Valisi Amir Çiçek, “Yozgat’ın en önemli özelliği, çok zengin jeotermal kaynaklara sahip olmasıdır” dedi.

Zengin: 2010, süt üreticilerinin yüzünü güldürecek

Damızlık ve Süt Üreticileri Birliği Başkanı Esat Zengin, toplama yöntemi ile toplanan sütlere 78, merkeze getirilen sütlere ise 84 kuruşa kadar ödeme yapılacağını belirterek, “2010 yılı Ocak ayı süt fiyatları üreticinin yüzünü güldürecek seviyeye ulaştı” dedi.

Sarıkaya’daki süt üreticilerinin de yüzü gülecek

Türkiye Süt Üreticileri Merkez Birliği’ne bağlı olarak Yozgat’ın Sarıkaya ilçesinde faaliyette bulunan Sarıkaya Süt Üreticileri Birliği, biri 6, dördü 3'er tonluk olmak üzere toplam 5 süt soğutma tankı kurup, süt kalitesini artırarak, üreticinin sattığı sütün fiyatını yükseltecek.

Boğazlıyan’da TIR’ın çarptığı genç öldü

Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde yolun karşısına geçmeye çalışırken tırın altında kalan genç, olay yerinde öldü.

Boğazlıyan Küçük Sanayi Sitesi’nde oto tamir atölyesinde çalışan 16 yaşındaki Abdullah Sansaçar, işe gitmek üzere evinden ayrıldı.

Kayseri-Yozgat yolundan karşıya geçmek istediği sırada, Kayseri’den Yozgat istikametine gitmekte olan Veli Uğur yönetimindeki 73 DR 546 plakalı TIR, Abdullah Sansaçar’a çarptı. Sansaçar, olay yerinde hayatını kaybetti. TIR sürücüsü Veli Uğur, gözaltına alındı.