6 Haziran 2010 Pazar

Yozgat’ta trafik kazası: 2 ölü 10 yaralı

İpek Yolu Hızlı Tren Projesi demir yolu hattı inşaatına ait şantiyede görev yapan işçileri Yozgat’tan Yerköy İlçesi’ne götürmekte olan ve sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 66 AV 935 plakalı minibüs, E-88 Karayolu’nun Başıbüyüklü Köyü yakınlarında karşı yönden gelen Serdar Şen’in kullandığı 66 AF 262 plakalı kamyonetle çarpıştı.

Minibüste bulunan ve ismi henüz tespit edilemeyen 1 kişi olay yerinde hayatını kaybetti, 10 kişi de yaralandı. Yaralılar 112 acil servis ambulansları ile Yozgat Devlet Hastanesi’ne kaldırılırken, yaralılardan Orhan Bodur, yolda hayatını kaybetti.

Çarpışmanın etkisiyle minibüs ve kamyonette sıkışan yaralılar sivil savunma ekiplerinin yardımıyla kurtarıldı. Minibüste taşınan asit bidonlarının patlaması, yaralılara ve kurtarma ekiplerine zor anlar yaşattı. Asitten etkilenen ve kurtarılmayı bekleyen bir yaralı sürekli olarak ‘beni kurtarın’ diyerek yardım istedi. Diğer bir yaralı da mendille ağzını ve burnunu kapatmaya çalıştı. Yaralıların bir kısmı yol kenarlarında beklerken, vatandaşlar yaralıların elini yüzünü yıkayarak yardım etmeye çalıştılar.

Yaralıların isimleri ise şöyle: İlker Doğan (22), Harun Güneşer (24), Alpaslan Uçar (30), Şükrü Ekinci (42), Zeki Şahin (60), Ali Aydın, (35), İsmail Çelik (29), Hakan Şahin (30), Alpaslan Recep Babaslan (32), Hacı Yiğit (50).