24 Haziran 2010 Perşembe

MHP Yozgat Milletvekili Ekici: Yozgatlı olmak Yozgat’a ağıt yakmak değil proje üretmektir

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, “Bir grup hemşehrimiz maalesef Yozgatlılığı, Yozgat’a çok ağıt yakmakta buluyor; ama bu ağıtlar hiç lafın ötesine geçmiyor” eleştirisinde bulunarak, Yozgat’ın kalkınması için, uygulanabilir projeler üretilmesi gerektiğini söyledi.

MHP Yozgat Milletvekili Mehmet Ekici, 23 Haziran Dünya Yozgatlılar Günü münasebetiyle, Yozgat Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından dün gece İstanbul WOW Hotel’de düzenlenen kutlama programında bir konuşma yaptı.

Ülke olarak zor günler yaşandığını belirten Ekici, “Ama, birlik beraberliğimizi koruyarak, demokrasimize zarar vermeden ama hesabı görülmesi gerekenlerin de hesabını görerek gideceğimiz günlerin yakın olduğu düşüncesini de sizlerle paylaşmak istiyorum. Bu millete, bayrağına, toprağına ve bütünlüğüne dönük her türlü yıkıcı akımın birgün elbet cezasını bulacağına olan inancım tamdır”diye konuştu.

Konuşmasına, “Tabi bu gün burası bir siyaset kürsüsü değildir” diyerek devam eden Ekici, Bu gün buranın asıl meselesi Yozgat’tır” dedi. Yozgat’ın sıkıntılarını dile getiren Ekici, “Bir grup hemşehrimiz maalesef Yozgatlılığı, Yozgat’a çok ağıt yakmakta buluyor; ama bu ağıtlar hiç lafın ötesine geçmiyor” eleştirisinde bulunarak, Yozgat’ın kalkınması için, uygulanabilir projeler üretilmesi gerektiğini söyledi. Ekici, şöyle konuştu:

Yozgat ağıtlar yakarak değil proje üreterek kalkınır

“Göç veren bir ildir. Büyük illerin gölgesi altında, sosyo-kültürel, sosyo-ekonomik gelişmesini tamamlayamamış bir ildir. Bu il için iyi niyet ve temennilerin ötesinde, ayakları yere basan, yapılabilirlik oranı yüksek olan ve şehirde ve vilayette meydana gelen göçü tersine çevirebilecek yeni bir gerçekçi bir kalkınma modeline ihtiyacımız vardır. Bunu şunun için ısrarla söylüyorum: Bir grup hemşehrimiz maalesef Yozgatlılığı, Yozgat’a çok ağıt yakmakta buluyor maalesef; ama bu ağıtlar hiç lafın ötesine geçmiyor. Bakanından milletvekiline, düşünüründen işadamına kadar bütün Yozgatlılar, Yozgat’ı kısa vadede, orta vadeli bir program çerçevesinde tekrar hayatiyeti yükselmiş bir vilayet hâline getirebilmenin ayağı yere basan bir projesini yapmak gibi bir mecburiyetimiz olduğu düşüncesindeyim. Bu konuda hem Milliyetçi Hareket Partisi adına hem şahsım adına verebileceğimiz her türlü katkıyı büyük bir özveri içerisinde vereceğimizi de beyan ediyorum.

Bu güzel gününüzün, burada meydana getirdiğiniz muhteşem tablonun ve birbirlerinize karşı gösterdiğiniz dostluğun devamını Cenab-ı Allah’tan diliyor, hepinize saygılar sunuyorum.” (Yozgat Muhabir)