27 Haziran 2010 Pazar

Kazankaya’da ilk şut Vali Şentürk’ten

Kazankaya Beldesi’nde Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan futbol sahası, Yozgat Valisi Necati Şentürk’ün de katıldığı Kazankaya Festivali’nde açıldı. Kazankaya Kanyonu’nun girişindeki sosyal tesisin inşaatı ise devam ediyor.

11. Kazankaya Kanyonu Kültür ve Turizm Festivali, 26 Haziran Cumartesi günü düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Festivalin açılış programına katılmak üzere Kazankaya Beldesi’ne giden Vali Necati Şentürk, festival programı öncesinde Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından yaptırılan futbol sahasının açılışını gerçekleştirdi.

Vali Şentürk daha sonra Kazankaya Belediyesi tarafından ırmak kenarına yapılan yürüyüş parkurunun açılışını yaptı.

Yürüyüş parkurunun açılışı sonrası vatandaşlarla da sohbet eden Vali Necati Şentürk, Aydıncık Kaymakamı Taner Tengir ve Belediye Başkanı Celal Kılıç’tan Kazankaya Beldesi hakkında bilgiler aldı. Vali Necati Şentürk daha sonra festivalin açılış programına katıldı.

11. Kazankaya Kanyonu Kültür ve Turizm Festivali’nin açılış programında konuşan Vali Necati Şentürk, “Sevgi ve saygının olduğu yerde güzellik olur. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde barış olur, esenlik olur. Gücün ve kuvvetin olduğu yerde bolluk ve bereket olur. Kardeşliğin olduğu yerde güç olur, kuvvet olur. Birlik ve beraberliğinizin bozulmaması dileğimle festivalinizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Kazankaya Kanyonu’nun girişinde yapımı devam etmekte olan sosyal tesiste incelemelerde bulunan Vali Necati Şentürk, Kazankaya Kanyonu’nun eşsiz güzelliği karşısında hayranlığını dile getirdi. Şentürk, kanyonda gerek yurt içinden gerekse yurt dışından gelen insanların su ve dağ sporları başta olmak üzere çok çeşitli etkinlikleri yapabileceklerini ifade etti.

Kanyon, turizme kazandırılamadı

Yozgat’ın Aydıncık ilçesinde yer alan ve Hititler döneminde yerleşim yeri olarak kullanılan Kazankaya Kanyonu, 35 ayrı kuş türünü ve su samurlarını barındırıyor.

Tabii güzellikleri ve tabiat sporlarına elverişli yapısına rağmen Kazankaya Kanyonu, henüz ilçe ve Yozgat ekonomisine katkı sağlayacak ölçüde turizme kazandırılamadı.

Çorum-Yozgat işbirliği

Yozgat ile Çorum illerinin sınırları içersinde bulunan Kazankaya Kanyonu’nun turizme kazandırılması için, 2007 yılında Kazankaya Beldesi’nde bir toplantı düzenlenmişti.

Kanyondan geçen Çekerek Irmağı sularında değişik balık türlerinin yanı sıra su samuru yaşadığına dikkat çeken yetkililer, kanyonun koruma altına alınmasını kararlaştırmışlardı. (Yozgat Muhabir)