27 Haziran 2010 Pazar

Bu sera ile bir dönümden 80 ton ürün alınabiliyor

Dizayn Grup, topraksız, ilaçsız, hormonsuz ve bir dönümden 80 ton ürün alınabilen “Miracle Ekolojik Sera Sistemi”nin satışına başladı. Sözleşmeli tarım modeli ile yatırımcılara sunulan ve 10 dönümü 1,5 milyon Euro olan sera, kendini 40 ayda amorti ediyor.

Fide, gübre, ambalaj ve danışmanlık gibi bütün girdileri Dizayn Grup tarafından sunulan “Miracle-Hyponica Ekolojik Sera Sistemi” Dizayn Grup ile sözleşme imzalayan yatırımcılara anahtar teslimi olarak sunulacak. Serada üretilen ürünlerin tamamı da Dizayn Grup tarafından satın alınacak.

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, Osmaniye’de Dizayn Grup tarafından kurulan ve 3 yıldır deneme üretimi yapılan 10 dönümlük serayı gazetecilere gezdirdi. Mirmahmutoğulları, dünyada dönüme 35 ton domates alınabildiğini belirterek, yaptıkları çalışmalarla dönümde 80 ton, 10 dönüm olarak tasarladıkları seradan ise 800 ton domates elde ettiklerini söyledi.

Bilgisayar destekli ve tam otomasyonlu sistemle serada risksiz üretim yapılabildiğini belirten Mirmahmutoğulları, Adana ve Mersin’deki iki yatırımcıyla sözleşme imzaladıklarını bildirdi.

Mirmahmutoğulları, her yerde satılan herhangi bir domates tohumundan, tamamen doğal şartlarda, daha az iş gücüyle daha fazla verim alınabileceğini ispatladıklarını söyledi. Tohumun fideye, fidenin ürüne dönüştüğü süreçteki bütün olup bitenleri en ince noktasına kadar değerlendirdiklerini ifade eden Mirmahmutoğulları, sözleşmeli tarım modeliyle burada elde edilen ürünleri alma garantisi verdiklerini kaydetti.

“Miracle-Hyponica Ekolojik Sera Sistemi”nin insanlığın açlık sorununa da umut olacağına değinen Mirmahmutoğulları, şunları dile getirdi:

“Biz 6 litre su ile bir kg domates elde ederken, dünyadaki tüm rakiplerimiz an az 60 litre su ile bir kg domates elde edebiliyor. Açlığın olduğu yerde susuzluk da var. Gıda üretirken suya olan ihtiyacı azaltmayı başarmak, açlık ve susuzluk sorunu yaşayan dünya insanları için gerçek bir umuttur.”

Ürünü satın alma garantisi

Fide, gübre, ambalaj ve danışmanlık gibi bütün girdileri Dizayn Grup tarafından sunulan “Miracle-Hyponica Ekolojik Sera Sistemi” Dizayn Grup ile sözleşme imzalayan yatırımcılara, anahtar teslimi olarak sunulacak. Serada üretilen ürünlerin tamamı da Dizayn Grup tarafından satın alınacak.

Dizayn Grup Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Mirmahmutoğulları, tonaj garantisi verilen yatırımcılarla 20 yıllık sözleşme imzalayacaklarını anlattı. Üretim çalışmalarını ilk etapta domates üzerine yoğunlaştıran Dizayn Grup, domatesin ardından marul ve salatalık üzerine de çalışmalar yapıyor.

Bilgi için tıklayınız