11 Haziran 2010 Cuma

Bardakoğlu: Diyanet teşkilatı çalışıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu, Yozgat ziyaretinde yaptığı değerlendirmede, “Bütün illerimizi ziyaret ediyorum; il müftülüklerimiz, bütün teşkilatlarımız gerçekten çok gayretli çalışma içerisindeler. Dinimizin gerektirdiği şeyleri en iyi şekilde yerine getiriyorlar” dedi.

Türkiye genelinde İl teşkilatlarına ziyarette bulunarak çalışmalar ve sıkıntılar hakkında bilgi alan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu’nun bu günkü durağı Yozgat oldu.

Bardakoğlu, Yozgat Valisi Necati Şentürk ve İl Müftüsü Nuh Korkmazı makamlarında ziyaret ettikten sonra Çapanoğlu Büyük Camisi’nde cuma namazını kıldı. Bardakoğlu daha sonra Bölge Yatılı Kuran Kursu Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme toplantısına katıldı. Toplantıya, Yozgat Valisi Necati Şentürk, İl Müftüsü Nuh Korkmaz, ilçe müftüleri ve çok sayıda din görevlisi katıldı.

Ek kontenjan için çalışıyoruz

Yozgat Valiliği’ni ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu, 74 bin kişilik hac kontenjanına karşılık 730 bin kişinin beklemek durumunda olduğunu kaydederek, “Yoğun talep üzerine ek kontenjan ile ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

Yaz Kur'an kurslarına da değinen Bardakoğlu, öğrenci velilerine çocuklarını mutlaka yaz Kuran kurslarına göndermeleri tavsiyesinde bulundu.

Teşkilat özgüven kazandı

Yozgat İl Müftülüğü tarafından Bölge Yatılı Kuran Kursu Konferans Salonu’nda düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısına katılan Bardakoğlu, salondaki din görevlilerinin yazılı olarak kendisine ilettikleri sıkıntı ve talepleri okuduğunu belirterek, “Bugün elhamdülillah arkadaşlarımız doğru bildiklerini çok net bir şekilde çekinmeden söyleyebiliyorlar ve biz de bu arkadaşlarımızla iftihar ediyoruz” dedi.

Artık kurumda öz güvenin sağlandığını ifade eden Bardakoğlu, şöyle konuştu:

“Bir kurumda ‘her şey çok güzel, hiçbir eksiklik yok’ deniyorsa, o kurumda hiçbir faaliyetin olmadığını ve çok eksikliğin olduğunu gösteriyordur. Fakat ‘yapılması gereken çok iş var’ deniyorsa, orada çok hummalı bir çalışma vardır. Faaliyet olduğu için de aşmamız gereken engeller, halletmemiz gereken sorunlar vardır. Allah’a şükür şu an bütün illerimizi ziyaret ediyorum; il müftülüklerimiz, bütün teşkilatlarımız gerçekten çok gayretli çalışma içerisindeler. Dinimizin gerektirdiği şeyleri en iyi şekilde yerine getiriyorlar.”

Yozgat Müftüsü Nuh Korkmaz da il müftülüğünün çalışmaları hakkında Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu’ya ve katılımcılara bilgi verdi.