18 Mart 2010 Perşembe

ÜYODER, üniversite öğrencileri ile Yozgat halkının birbirine bakış açılarını anketle tespit edecek

Kısa adı ÜYODER olan Üniversiteli Yozgatlılar Derneği, halkın üniversite öğrencilerine bakış açısı ile üniversite öğrencilerinin Yozgat’a bakış açısını, geniş çaplı bir anket çalışmasıyla tespit edecek.

Yozgat’ta bilimsel yöntemlerle yapılacak sosyal içerikli ilk anket olma özelliğini taşıyan ve öğretim elemanlarının da görev alacağı anketin koordinatörlüğünü, Bozok Üniversitesi İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu yapacak.

Anket çalışmasında, çevre illerden gelen ve Yozgatlı olmayan, özellikle birinci ve ikinci sınıflarda öğrenim gören üniversite öğrencileri ile de görüşülecek. Bu sayede, yabancıların Yozgat algısının nasıl olduğu da tespit edilecek.

ÜYODER’in Resmî ve Malî İşler Sorumlusu İhsan Çiçek, anket sonuçlarının, Yozgat Milletvekillerine, mülkî amirlere, bürokratlara, işadamlarına, ilgili kurum ve kuruluşlara bir rapor hâlinde sunulacağını söyledi.

Yozgat’ta yapılacak ilk anket

Kısa adı ÜYODER olan Üniversiteli Yozgatlılar Derneği, Yozgat halkıyla üniversite öğrencilerini daha da kaynaştırmak amacıyla, geniş çaplı bir anket çalışması yapmaya hazırlanıyor.

ÜYODER’in Resmî ve Malî İşler Sorumlusu İhsan Çiçek, hazırlıkları son aşamaya gelen anket çalışması hakkında Yozgat Muhabir’in sorularını cevapladı.

Anket 3 aşamalı olacak

Çiçek’in verdiği bilgiye göre, anket şu 3 kitle üzerinde gerçekleştirilecek:

1- Üniversite öğrencileri ve öğretim görevlileri
2- Vatandaşlar / esnaflar
3- Yozgat dışındaki Yozgatlı üniversite öğrencileri

Bilimsel yöntemler kullanılacak

İhsan Çiçek, yapacakları anket çalışması öncesinde Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli ile görüştüklerini ve çok büyük bir destek gördüklerini belirtti. Anketin koordinatörlüğünü İktisadî ve İdarî Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ramazan Kurtoğlu’nun yapacağını kaydeden Çiçek, araştırmada bilimsel yöntemlerin kullanılacağının altını çizdi.

Yabancı öğrencilerin Yozgat algısı

Anket çalışmasında, çevre illerden gelen ve Yozgatlı olmayan, özellikle birinci ve ikinci sınıflarda öğrenim gören üniversite öğrencileri ile de görüşüleceğine işaret eden Çiçek, bu sayede, yabancıların Yozgat algısının nasıl olduğuna dair veriler elde edileceğini kaydetti. Çiçek, anket sonucunda, öğrenci ve üniversite personelinin sorunlarının yanı sıra, Yozgat halkının üniversiteden, üniversitenin de Yozgat halkından beklentilerinin tespit edileceğini söyledi.

Anket analizleri Yozgat’ın yöneticilerine de sunulacak

Çiçek, anket sonuçlarının, Yozgat Milletvekillerine, mülkî amirlere, bürokratlara, işadamlarına, ilgili kurum ve kuruluşlara bir rapor hâlinde sunulacağını söyledi.

(Yozgat Muhabir)