20 Mart 2010 Cumartesi

Üniversitenin amblemi, Atatürk’ün Belediye Şeref Defteri’ndeki yazısından ilham alınarak çizilmiş

Yozgat Bozok Üniversitesi’nin amblemi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Şubat 1934 tarihinde Yozgat’ı ziyareti sırasında Belediye Şeref Defteri’ne Yozgatlılar için yazdığı yazıdaki “Bozok” kelimesinin kaligrafisi esas alınarak çizilmiş.

Bozok Üniversitesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü tarafından verilen bilgiye göre, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 3 Şubat 1934 tarihinde Yozgat’ı ziyareti sırasında Belediye Şeref Defteri’ne Yozgatlı askerler için şöyle yazmıştı:

“Ünlü süvarilerin, harp meydanlarında kahramanca dövüşen Türk yiğitlerinin harman olduğu diyar!... Bozok yaylasının çocukları, var olun…”

Emekli öğretmen Yılmaz Göksoy, deftere Atatürk’ün kendi el yazısıyla kaydettiği “Bozok” kelimesinin kaligrafisinin, üniversitenin ambleminde yer alması önerisinde bulundu.

Mühendislik Mimarlık Fakültesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Uğur Temiz de, üniversitenin amblemini bu öneri ışığında tasarladı.

Tasarlanan amblemin Bozok Üniversitesi Senatosu tarafından da kabul edilmesiyle, üniversitenin amblemi de ortaya çıkmış oldu.

(Yozgat Muhabir)