19 Mart 2010 Cuma

Ticaret ve Sanayi Odası, AB destekli Yatırım Destek Ofisi ve Atık Kâğıt Dönüşüm Tesisi kuracak

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Metin Özışık, AB destekli 4,5 milyon Euro’luk “Yatırım Destek Ofisi Projesi”nin kabul edildiğini belirterek, projeye ek olarak yine AB destekli “Atık Kâğıt Dönüşüm Tesisi” kuracaklarını bildirdi.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, girişimciye danışmanlık hizmetleri sunarak, bölgesel kalkınmayı hızlandırmaya yönelik olarak hazırlanan “Yatırım Destek Ofisi” projesinin hayata geçirilmesi için AB fonlarından 4,5 milyon Avro kaynak sağlandı.

Yozgat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Özışık, düzenlediği basın toplantısında, girişimcilere verilecek danışmalık hizmetleriyle desteklenip, KOBİ’lerin üretim becerilerinin geliştirilmesine katkı sağlayacak olan Yatırım Destek Ofisi’nin aynı zaman, kurumsallaşma ve finansman araçlarını destekleyerek tanıtılmasını sağlayacağını, böylece KOBİ’lerin ihracat ve rekabet güçlerinin artırılarak, bölgesel kalkınmaya katkıda bulunacağını söyledi. Özışık, şöyle konuştu:

Yatırım Destek Ofisi, Fuar Alanı’na kurulacak

“KOBİ’lere ve yeni yatırımcılara yönelik bilgi, danışmanlık hizmeti verecek Yatırım Destek Ofisi ile ilgili projemiz onaylanarak, AB fonlarından 4,5 milyon Avro destek sağlandı. Fuar Alanı bölgesinde kurulması düşünülen Yatırım Destek Ofisi binasında tüm oda ve danışmanlık hizmeti verecek kuruluşların odaları bulunacak, laboratuvar, 785 kişilik salon gibi daha birçok talebi karşılayacak alanlar bulunacaktır. Ofis, bölgemizde mevcut sanayi alanlarının kullanımlarının teşvik edilmesi, elverişli bir yatırım ortamı oluşturulması, böylece girişimciliğin teşvik edilmesi, hedef bölgede yer alan imalat sanayi ve turizm işletmelerinin sayısının artırılması, mevcut işletmelerin verimliliğinin ve rekabet güçlerinin iyileştirilmesi yolu ile toplam istihdama katkıda bulunmaya yönelik çalışmalar yapacaktır.”

Kâğıt Dönüşüm Tesisi’ni projeye ilâve ettik

Metin Özışık, bu projenin hayata geçirilmesi için gerekli kaynağın sağlandığını, bu projeye ilâve olarak yeni bir proje daha hazırladıklarının altını çizdi. AB ülkelerinin çevreyle ilgili duyarlı çalışmalarının bulunduğunu hatırlatan Özışık, önümüzdeki dönemde çevreye ciddi zararlar verdiği bilinen sentetik türü paketleme ürünlerine yasak getirilebileceğini ileri sürdü. Yozgat TSO Başkanı Özışık, şunları söyledi:

“Bu durumda, geri dönüşümü olan kâğıt paketlemeye olan talep artacaktır. Bunu dikkate alarak, Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nde atık kâğıtları değerlendirebilen ‘Kâğıt Dönüşüm Tesisi’ kurulmasıyla ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bu tesis, atık kâğıtları yeniden işleyerek yeniden kullanılabilir hâle getirecektir. Bu projemizi de Yatırım Destek Projesi’nin içerisine monte ederek, sağlanan kaynağın miktarının 4,5 milyon Avro’dan 8,5 milyon Avro’ya çıkartılması talebinde bulunduk. Çalışmalarımız devam ediyor, büyük ihtimalle bu projemiz de AB fonlarından destek görecektir.”