13 Mart 2010 Cumartesi

Tamamlanması 18 yıl süren Yerköy Kültür Merkezi, Adalet Meslek Yüksek Okulu olarak hizmet verecek

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde 1992 yılında inşaatına başlanan ve 1 Aralık 1993’te bitirilmesi planlanan Kültür Merkezi, 18 yılda tamamlandı.

Bozok Üniversitesi’ne devredilecek olan Kültür Merkezi, kurulması YÖK tarafından kabul edilmesi hâlinde Adalet Meslek Yüksek Okulu olarak hizmet verecek.

Bir Bürokrasi hikâyesi: Yerköy Kültür Merkezi

Yozgat’ın Yerköy İlçesi’nde 16 Eylül 1992’de 5 milyon Lira (5 bin YTL) keşif bedeliyle inşaatına başlanan ve 1 Aralık 1993’te bitirilmesi planlanan Kültür Merkezi, 18 yılda tamamlandı.

Bu süre içerisinde, dönemin Kültür Bakanı Atilla Koç’un 2005 yılında Yozgat’ı ziyaretinde, inşaatın bir an önce tamamlanması için 2 milyon YTL gönderileceğini söylemesine rağmen ödenek gelmeyen Kültür Merkezi binası yıllarca tamamlanamadı.

Kültür Merkezi, Adalet Meslek Yüksek Okulu Olacak

Bozok Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İnci Varinli, yapımı tamamlanan Yerköy Kültür Merkezi’nin, Meslek Yüksek Okulu olarak kullanılmak üzere Bozok Üniversitesi’ne devredilmesine dair protokolün Kültür Bakanlığı tarafından onayladığını bildirdi. Prof. Varinli, Yerköy’e Adalet Meslek Yüksek Okulu açılması için Yüksek Öğretim Kurulu’ndan talepte bulunacaklarını söyledi.

(Yozgat Muhabir)