29 Mart 2010 Pazartesi

Sorgun’da yangın: Aynı hata, aynı sonuç

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde bir hurdacı, eski bir kalorifer kazanını oksijen kaynağıyla yerinden sökmeye çalışırken, kazanın içerisinde kalan fuel-oil’in tutuşması sonucu önce şiddetli bir patlama oldu, ardından yangın çıktı.

Benzer bir yangın da, Şubat ayında Yozgat Hükümet Konağı ek binasında çıkmıştı. Kazan dairesindeki fuel-oil tankı sökülürken, kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar yangına sebep olmuştu.

Kazan daireleri sökülürken, içinde yakıt olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.

Sorgun’daki yangın nasıl çıktı?

Sorgun Cumhuriyet Caddesi’nde bulunan bir binanın kalorifer dairesinde kullanılmayan fuel-oil kazanını satın alan hurdacı Mustafa K., oksijen kaynağı ile yerinden kesip çıkarmaya kalkıştığı kazanın dibinde kalan fuel-oil’in alev almasına sebep oldu.

Alevler büyüyüp, kazan dairesinin bitişiğindeki ahşap duvara, oradan da tuhafiyenin deposuna sıçradı.

Yangını fark eden tuhafiye çalışanlarının ihbarı üzerine olay yerine giden itfaiye ekipleri, binanın üst katında ikamet eden 3 ailenin fertlerini itfaiye aracı ile aşağıya indirip, evleri boşalttı. Yangın, kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldü.

Aynı sebeple Yozgat merkezde de yangın çıkmıştı

Benzer bir yangın da, geçen Şubat ayında Yozgat Hükümet Konağı ek binasında çıkmıştı. Kazan dairesindeki fuel-oil tankı sökülürken, kaynak makinesinden çıkan kıvılcımlar yangına sebep olmuştu.
Kazan daireleri sökülürken, içinde yakıt olup olmadığının kontrol edilmesi gerektiği belirtiliyor.