12 Mart 2010 Cuma

Saffron Otel ve fast food zincirinin ilk halkası açıldı

Yimpaş Holding, “Saffron” markası ile otel ve fast food zinciri oluşturacak. Yimpaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, “Saffron Fast Food”un ilk şubesini, Yozgat Valisi Amir Çiçek’in de katıldığı bir törenle Yozgat’ta açtı.

Merkezi Yozgat’ta bulunan Yimpaş Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Uyar, şirketin yeni “Saffron” markasıyla hem otel, hem de fast food alanında Türkiye ve diğer ülkelerde zincir ağı oluşturacağını açıkladı.

30 yılda Türkiye ve 14 ülkede yatırımlar yaptık

Uyar, Yozgat’ta Saffron Fast food’un açılış töreninde yaptığı konuşmada, Yimpaş’ın Yozgat’ta 1980 yılında çalışmalarına başlayıp, 30 yılda Türkiye’yi aşarak, 14 ülkede yatırımlar yaptığını belirtti. Uyar, “Türkiye’nin her yerinde mağaza ile başlayan şirketimiz, onun yanında ihtisaslaşarak, markalaşarak gıdada Aytaç markasıyla hem Türkiye’de, yakın zamanda açtığı Belçika fabrikasıyla Avrupa’da ve Türk Cumhuriyetlerinde sayılı marka oldu” dedi.

Giyimde “Vetto” markasını aldıklarını, hem fabrikasını hem de mağazasını açarak yollarına devam ettiklerinin altını çizen Uyar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

1999’daki projemizi bu gün gerçekleştiriyoruz

“Mobilyada Nora markasıyla, otellerde Soffron otel zinciri ve onlara bağlı restoran, fast food zinciri, 1999 yılında çizdiğimiz bir projeydi. Bu diğer markaların karşısında, Aytaç’ın arkasında olduğu; etiyle, her türlü gıdasıyla arkasında olduğu bir marka olsun istiyorduk ama nasip bu güneymiş. 1980 yılında Yozgat’tan başladığımız gibi, ilk adımı yine Yozgat’tan atıyoruz. Saffron oteller, fast food zincirleri tüm Türkiye’ye yayılarak, ismini duyuracaktır. Saffron oteller, Saffron Fast food zincirleri Yozgat’a, Türkiye’ye, şirketimize hayırlı olsun.”

Saffron’un ilk şubesi Yozgat’ta

Saffron Genel Müdürü Levent Cengiz ise, Yimpaş Holding’in 1997 yılından itibaren turizm otelcilik sektöründe hizmet verdiğini vurgulayarak, “Bu yıl bu sektördeki faaliyetlerine Saffron markasıyla devam etmektedir. Saffron markası önümüzdeki günlerde restoranları ve fast foodlarıyla tüm Türkiye’de çeşitli illerde bu zincirin halkalarını açmaya devam edecektir. Bu zincirimizin ilk halkası olan Safron Fast food’un Yozgat’ta açılışını yapıyoruz” diye konuştu.

Krizde iş yeri açmak mutluluk verici

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çeliksu da, “Küresel krizin konuşulduğu hatta yaşandığı bir dönemde bir iş yerimizin açılması, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği olarak bizleri mutlu ediyor” diyerek başladığı konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

Piyasada helâl gıda arayışı vardı

“Ülkemizde şu anda bu sektörde giderek artan bir yabancılaşma hadisesi var. Elbette ülkemizde bunlar da olacak ama son günlerde gıda güvenliği ve sağlığı açısından, özellikle helâl olması konusunda piyasada ciddi sıkıntılar var. Aytaç bir Türkiye ve dünya markası olarak, Türk insanının kalbinde yer etmiştir. Milletimiz ‘Aytaç neden ürettiğini pişirip, vatandaşın önüne koymuyor?’ diye soruyordu. Yönetim Kurulu Başkanı bunu görmüş, gururla, güvenle, sağlıkla, afiyetle yenebilecek bir restoran zincirleri kuruyorlar. Bu çok önemli ülkemiz için, geleceğimiz için, neslimiz için.”

Daha sonra Yozgat Saffron Fast food’un açılış kurdelesini Yozgat Valisi Amir Çiçek, Yimpaş Holding Başkanı Dursun Uyar, AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Genel Başkanı Mahmut Çeliksu ve diğer yöneticilerle birlikte kesip, Cafe Restoranı gezdi.