23 Mart 2010 Salı

Nüfus cüzdanının kendisinden habersiz bir başkası tarafından yenilendiğini öğrenince şok oldu

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde imza sülüsü çıkarmak için gittiği Noter’de, 7 yıl önce nüfus cüzdanının bir başkası tarafından sahte evrakla yenilendiğini öğrenen Yaşar Yüksel, Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne şikâyette bulundu. Yüksel, Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi’nde fotoğrafı olan kişiyi tanımadığını, belgedeki imzanın ise eski muhtara ait olduğunu ileri sürdü.

Sahtekârlık nasıl ortaya çıktı?

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Yaşar Yüksel isimli vatandaş, imza sülüsü çıkarmak için Noter’e gitti. Noter görevlileri kendisinden, 2003 yılında yenilenmiş olan nüfus cüzdanını getirmesini istediler.

Nüfus cüzdanını yenilemediğini ve başka kimliği olmadığını belirten Yüksel, durumu netliğe kavuşturmak için Sorgun Nüfus Müdürlüğü’ne müracaatta bulundu.

Nüfus Müdürlüğü’nde, nüfus cüzdanının 7 yıl önce, 20 Ocak 2003 tarihinde, kendisinden habersiz olarak bir başkası tarafından yenilendiğini öğrenen Yüksel, Nüfus Cüzdanı Talep Belgesi’nde tanımadığı bir kişinin fotoğrafı olduğunu görünce şok oldu.

İmza eski muhtarın

Sorgun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne giderek ihbarda bulunan Yüksel, belgedeki imzanın Karşıyaka Mahallesi’nin eski Muhtarı Abdullah Yücel’e ait olduğunu iddia etti.

Olay hakkında soruşturma başlatıldı.

(Yozgat Muhabir)