1 Mart 2010 Pazartesi

İl Genel Meclisi toplantısının ilk canlı yayını yapıldı

Yozgat İl Özel İdaresi, İl Genel Meclisi toplantılarını internetten canlı olarak yayınlamaya başladı. İlk deneme yayınını bu gün 4 ayrı kamera görüntüsü ile gerçekleştiren Özel İdare, yarın saat 10.30’da yapılacak olan ikinci gün toplantısını da canlı olarak yayınlayacak.

Canlı yayını nasıl izleyeceksiniz

İl Genel Meclisi toplantılarının canlı yayınını izleyebilmeniz için, Özel İdare’nin http://www.yozgatozelidare.gov.tr adresindeki sitesinde yer alan canlı yayın linkini (kemera resmini) tıkladıktan sonra, açılan sayfadaki linke de tıklayarak, gerekli programı bilgisayarınıza yüklemeniz gerekiyor.

Birkaç saniye süren bu işlemi yaptıktan sonra, bilgisayarınızın güvenlik seviyesini “orta” (en düşük) seviyeye düşürmeniz, http://www.yozgatozelidare.gov.tr adresini de bilgisayarınızın “Güvenilen Siteler” bölümüne eklemeniz gerekiyor.

Site ismini “Güvenilen Siteler” bölümüne eklerken, kutucuğun altındaki “Bu bölgedeki tüm sitelerden sunucu doğrulaması (https:) iste” seçeneği seçili ise, bu seçenekteki onay işaretini kaldırmanız gerekiyor. (Siteyi Güvenilen Siteler’e eklerken, www.yozgatozelidare.gov.tr adresinin başına https:// değil, bu ibare, “s” harfi çıkarılmış olarak http:// getirilerek eklenmiş olacak.) Aksi halde, yayını izlemeniz mümkün olmuyor. Canlı yayını izledikten sonra bilgisayarınızın güvenlik seviyesini tekrar eski hâline getirmeyi unutmayınız. Bütün bu işlemler sadece 1-2 dakika içerisinde yapılabiliyor.

Sesi sadece dördüncü kameradan alabiliyorsunuz

4 ayrı kamera ile yapılan canlı yayında ses sadece dördüncü kameradan alınabiliyor. Yozgat Muhabir’in edindiği bilgiye göre, diğer 3 kameradan da ses alınabilmesi ve 4 görüntünün aynı anda izlenebilmesi için teknik çalışma yapılacak.