30 Mart 2010 Salı

Başbakan Erdoğan’dan İnternet Açılımı

Cem Süer / shiftdelete.net

Son aylarda, tiyatro oyuncuları ve radyo yayıncılarıyla görüşen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın pusulasında şimdi de internet basını bulunuyor. Peki, bu görüşme ne zaman gerçekleşecek?

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, son dönemde açılım konusunda farklı meslek gruplarıyla bir araya geliyor. Geçtiğimiz aylarda, tiyatrocular, sinema yapımcıları ve radyocularla bir araya gelen Erdoğan, hem bu meslek gruplarının dertlerini dinlemiş hem de Demokratik Açılım konusunda da, katılımcıları bilgilendirmişti.

Başbakan’ın toplantı programındaki bir sonraki meslek grubunun ise internet medyası olacağı açıklandı. İnternet medyasının sektörde daha önemli bir güç haline gelmesini sağlayacak bu toplantının Nisan ayı içerisinde gerçekleşmesi bekleniyor.

İnternet medyası nasıl hazırlanıyor?

Bu büyük buluşma öncesi, internet medyasında çalışan basın mensupları 31 Mart günü kendi aralarında bir ön toplantı düzenleyecek.

İnternet Medyası Derneği tarafından Haliç Üniversitesi’nde gerçekleşecek olan bu organizasyonda sektör çalışanları, hem dernek yöneticilerine sektörel sorunları aktaracak hem de Başbakan’a yöneltilecek olan sorular oturum sırasında yapılacak olan oylamalarla belirlenecek.

Dernek başkanı Hadi Özışık, organizasyona, İMD üyesi olmayan basın mensuplarının da katılabileceğini belirtti.

Nisan ayında yapılacak olan bu resmi toplantıyla birlikte internet medyasının, basılı ve görsel medya kadar önem kazanması bekleniyor.