1 Mart 2010 Pazartesi

Atatürk büstünü boyayan öğrenciye 2 yıl hapis

Yozgat’ın Sorgun ilçesinde kız arkadaşıyla iddiaya girerek, Atatürk büstünü spreyle boyayan ve büstün kaidesine “seni seviyorum” yazan lise öğrencisine 2 yıl hapis cezası verildi.

Mahkeme, Yargıtay’ın “hükmün açıklanmasının geriye bırakılması hükmü uygulansın” uyarısına rağmen ilk kararında direndi ve lise öğrencisinin cezasını ertelemedi. Yargıtay Ceza Genel Kurulu, kararı usul yönünden bozdu. Yargıtay 11. Ceza Dairesi’nin yorumu, lise öğrencisi için belirleyici olacak.

milliyet.com.tr’de yayınlanan Ankara mahreçli habere göre, Yozgat’ın Sorgun ilçesinde yaşayan S.S., kız arkadaşıyla, Mehmet Akif İlköğretim Okulu’nun önündeki Atatürk büstünü sprey boya ile boyayıp boyamayacağına dair iddiaya girdi. Atatürk büstünün göz, burun ve ense kısımlarını kırmızı sprey boya ile boyayan S.S., büstün kaidesine de “Seni seviyorum” diye yazdı.

Şikâyet üzerine, S.S. hakkında, “Atatürk’e hakaret” suçlamasıyla dava açıldı. Sorgun Asliye Ceza Mahkemesi, S.S.’ye önce 3 yıl hapis cezası verdi, ardından yaşının küçüklüğü sebebiyle cezayı 2 yıla düşürdü.