15 Şubat 2010 Pazartesi

“Yozgat Haber” gazetesi, Yozgat’ın adının Bozok olarak değiştirilmesi teklifine destek veriyor

Yozgat’ın günlük gazetelerinden “Yozgat Haber” gazetesi, Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun “Yozgat’ın adının Bozok olarak değiştirilmesi” teklifine ve bu teklife sıcak bakan Yozgat Milletvekillerine destek verdi.

Gazete, “Yozgat Haber, Yozgat Milletvekillerine aktif destek veriyor” üst başlığını kullandığı “Yozgat yerine Bozok” başlıklı manşet haberinde, “Yozgat isminin ‘Bozok’ olarak değiştirilmesi önerisini içtenlikle desteklediklerini” belirtti.

Yozgat Milletvekillerine çağrıda bulunan gazete, “Samimiyseniz Meclis’e firesiz değişiklik önergesi veriniz” diye yazdı.

Yozgat isminin Bozok olarak değiştirilmesinin ancak Meclis kararıyla mümkün olabileceğine ve öncelikle milletvekillerinden herhangi birisinin Meclis Genel Kurulu’na değişiklik önergesi vermesi gerektiğine işaret eden gazete, şöyle yazdı:

“Yozgat halkı, sadece “destek” açıklaması yapan; ancak gereği noktasında herhangi bir girişim başlatmayan milletvekillerinin bu tavrı karşısında, “Yozgat” isminin “Bozok” olarak değiştirilmesi girişimlerini / önerilerini ciddiye değer bulmuyor.

“Yozgat” isminin “Bozok” olarak değiştirilmesi girişimlerini / önerilerini içtenlikle destekleyen gazeteniz Yozgat Haber, Yozgat Milletvekillerine şu çağrıyı yapıyor:

“Samimiyseniz Meclis’e değişiklik önergesi veriniz!”

Yozgat Haber, Yozgat Milletvekillerinin Meclis nezdinde girişimde bulunduktan sonra, Yozgat halkının konuya sahip çıkacağını ve beklenen desteği vereceğine inandığını kaydetti.

Çelikkaya, Mermertaş ve Keven karşı çıkmışlardı

Yozgat’ın adının eski ismi olan Bozok olarak değiştirilmesi düşüncesine, Yozgat Haber gazetesi yazarı Özlem Çelikkaya, Merhaba Yozgat gazetesi Yazı İşleri Müdürü Çetin Mermertaş ve CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven, karşı çıkmışlardı.

“Yozgat Haber” gazetesi yazarı Özlem Çelikkaya, 11 Şubat tarihli “İsim değişirse ne olacak ki?” başlıklı yazısında, Yozgat’ın bugün kendi kendisine yetmeyen, ticaretin, sanayinin, sanatın noktalandığı, işsizliğin alabildiğine arttığı, göç olaylarının hız kazandığı bir şehir olduğunu belirterek, “Bu durumda Yozgat’ın ismi Bozok olursa, yapılırsa, hangi eksisi artıya geçecek?” diye sormuştu.

“Merhaba Yozgat” gazetesi yazarı Çetin Mermertaş da, 13 Şubat tarihli “Yine mi?” başlıklı yazısında, Yozgat’ın önceliklerinin, sorunlarının, gelişiminin ve geleceğinin bir kenara bırakılıp isim konusuna odaklanılmış gibi bir görüntü sergilendiğini ifade ederek, “O yok, bu yok, fakat isim değişikliğine balıklama dalınıyor, el insaf” diye yazmıştı.

CHP Yozgat İl Başkanı Ali Keven ise, bu konuda verdiği demeçte, “Yozgat’ın onca sorunu varken, vekillerimizin halen bu işe kafa yormalarını anlamak mümkün değil” demişti.

Yozgat’ın isminin değişmesinin bu memleketteki kimseye fayda sağlamayacağını belirten Keven, “Şehrin ekonomik, kültürel, sosyal yönden birçok çözümlenmesi gereken sorunu varken bir isim olayına takılmak bence milletvekillerimizin işi olmamalı” diye konuşmuştu.