18 Şubat 2010 Perşembe

YOGİSAD’tan isim değişikliği teklifine tepki:
Kuru ve boş projelerle kimsenin vaktini almayın

Kısa adı YOGİSAD olan Yozgat Genç Sanayiciler ve İşadamları Derneği Başkanı Ayhan Çelik, Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun gündeme getirdiği Yozgat’ın adının ‘Bozok’ olarak değiştirilmesi teklifine tepki gösterdi.

Çelik, “Yozgat halkının isim değiştirmek için vakti yoktur. Halk şu an için iş, aş beklemektedir” dedi.

Yozgatlı Dernekler Federasyonu’nun, Yozgat’ın adının ‘Bozok’ olarak değiştirilmesi teklifini Yozgat milletvekillerine ilettiğine dair 9 Şubat 2010’da Sabah gazetesinde yayınlanan haber üzerine başlayan tepkiler devam ediyor.

Değişiklik teklifine bir tepki de, Kısa adı YOGİSAD Başkanı Ayhan Çelik’ten geldi.

Ayhan Çelik, yaptığı açıklamada, Yozgat’ın adının ‘Bozok’ olarak değiştirilmesinin kente bir katkı sağlamayacağını kaydetti.

“Yozgat ismi Bozok ismi ile değiştirildiğinde yatırımlar artacaksa, fabrikalar kurulacaksa, işsizlik ortadan kalkacaksa Yozgat ismini Bozok ismi ile değiştirelim” diyen Çelik, açıklamasında şunları kaydetti:

Halk iş ve aş bekliyor

"Yozgat’ın adı ile uğraşılacağına, göç veren bir il değil, göç alan bir il olması, yeni yatırımların yapılması, eğitimde seviyenin yükseltilmesi, işsizliğin ortadan kaldırılması için projeler yapılmalıdır. Yozgat halkının isim değiştirmek için vakti yoktur. Halk şu an için iş, aş beklemektedir.”

Yozgatlı Dernekler Federasyonu’na gönderme

“Yozgat ile ilişkisi olmayan, tamamen ilişkisini Yozgat’tan kesmiş, ticarî faaliyetlerini başka illerde sürdüren, Yozgat’a hiçbir faydası olmayan kişilerin Yozgat ismini değiştirmek istemesinin yanlış olduğunu” ifade eden Çelik, görüşlerini şöyle dile getirdi:

Boş projelerle zaman harcanmasın

“Bu insanlar Yozgat’ı bu kadar seviyorlarsa kente yatırım yapıp istihdam alanları oluştursunlar. O zaman halk yatırım yapacak bu kişileri baş tacı yapacaktır. Sadece kendilerini gündemde tutmak için Yozgat’ın ismi ile uğraşılmasına gerek yoktur. Yozgat’ın isminin değiştirilmesi üç-beş dernek yöneticisinin isteği ile değil, kentte yaşayan, Yozgat’ın havasını soluyan halkına sorulması gerekir.

Yozgat isminin değiştirilmesiyle harcanacak büyük miktarlardaki paranın Yozgat’a yatırım olarak yapılması daha faydalıdır. Biz Yozgat’ta yaşayan Yozgatlılar olarak eğitimde birinci sırada, modern tarımın ve hayvancılığın uygulanmasını, yeni iş sahalarının açılmasını, organize sanayi bölgesinin tam faal olarak çalışmasını ve üniversitemizin, gelişmiş bir üniversite olmasını istiyoruz. Kafa yorulacak, gündem oluşturulacaksa bu konular üzerinde çalışılmalıdır. Kuru ve boş projelerle kimsenin vakti alınmasın.”